Το Nubia Z20 έρχεται στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Ας το παραδεχτούμε, σε κανέναν δεν αρέσει το notch. Γι’ αυτό και όλες οι εταιρίες δοκιμάζουν ένα σωρό τρόπους για να το εξαλείψουν από τις συσκευές τους. Ένας από τους πιο ευρηματικούς τρόπους που έχουμε δει είναι αυτός της Nubia, η οποία έφτιαξε smartphone με δυο οθόνες, χωρίς μπροστινή κάμερα! Το πρώτο ήταν το Nubia X, και πρόσφατα ανακοινώθηκε το Nubia Z20, η δεύτερη συσκευή με αυτή τη σχεδίαση.

Η ανακοίνωση του Nubia Z20 συνοδεύτηκε από κυκλοφορία μόνο στην αγορά της Κίνας. Η Nubia όμως δεν έχασε πολύ χρόνο και ετοιμάζει ήδη την παγκόσμια κυκλοφορία της συσκευής. Όπως ανακοίνωσε η κινέζικη εταιρία, το Nubia Z20 θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 14 Οκτωβρίου.

Nubia Z20 - featured

Nubia Z20 – Πως δουλεύει η διπλή οθόνη

Αν δεν έχεις δει πως λειτουργούν τα Nubia X και Nubia Z20, η λογική είναι πολύ απλή. Αντί να χρησιμοποιηθούν δύο συστήματα κάμερας (μπροστά και πίσω), χρησιμοποιούνται δύο οθόνες! Έτσι η μπροστινή οθόνη μπορεί να γίνει σχεδόν τελείως bezel-less. Όταν θες να βγάλεις selfie απλά γυρνάς το κινητό και χρησιμοποιείς την δεύτερη οθόνη για viewfinder. Με αυτό τον τρόπο έχεις και μία πολύ καλύτερη κάμερα διαθέσιμη για selfies.

Nubia Z20 - 01

Η δεύτερη οθόνη στην πίσω πλευρά δεν λειτουργεί μόνο ως viewfinder της κάμερας, αλλά, είναι μία κανονική οθόνη. Οτιδήποτε κάνεις με την κύρια οθόνη, μπορείς να το κάνεις και με την πίσω. Το πίσω panel φυσικά είναι κατώτερης ποιότητας από το μπροστινό, αλλά και πάλι μπορείς άνετα να το χρησιμοποιήσεις. Η ανάλυσή του είναι HD+ και η τεχνολογία AMOLED. Και η κύρια οθόνη είναι επίσης AMOLED, αλλά, διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη ανάλυση FHD+ 2340×1080.

Nubia Z20 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πέρα από την διπλή οθόνη, που είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα υλοποίηση, το Z20 διαθέτει και πολύ δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. Επεξεργαστής είναι ο Qualcomm Snapdragon 855+ και θα υπάρχουν ακόμα 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι πολύ ικανοποιητική και έχει χωρητικότητα 4.000mAh.

Μιας και κάμερα μπροστά δεν υπάρχει, επιβάλλεται η πίσω να είναι εντυπωσιακή. Το Nubia Z20 εξοπλίζεται με τρεις αισθητήρες στην πλάτη που καλύπτουν κάθε περίσταση. Η κύριος wide αισθητήρας είναι ανάλυσης 48MP με OIS. Υπάρχει ακόμα ένας αισθητήρας στα 16MP, που χρησιμεύει σε ultra-wide λήψεις, με τον τρίτο αισθητήρα (που ολοκληρώνει το σύστημα) να είναι ένας τηλεφακός 8MP που προσφέρει οπτικό ζουμ 3X.

Τιμή και κυκλοφορία

Την ημερομηνία κυκλοφορίας σου την είπαμε ήδη – το Nubia Z20 θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου. Η κυκλοφορία δεν θα είναι ακριβώς παγκόσμια βέβαια, καθώς το Z20 θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπη, των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν σε ψήνει, θα μπορείς να το αποκτήσεις απευθείας από το site της Nubia στις 14 Οκτώβρη. Θα έχεις την επιλογή μεταξύ μπλε και μαύρου χρώματος. Δεν ξέρουμε όμως ακόμα την τιμή, καθώς η Nubia δεν την ανακοίνωσε. Φυσικά, υπάρχει πάντα και η επιλογή της απευθείας αγοράς από την Κίνα.

Sony