Η Nubia καταργεί την εγγύηση για όλα τα Nubia M2;

Δυστυχώς για τη Nubia, ήμουν ένας από αυτούς που ασχολήθηκαν “σοβαρά” με το Nubia M2 όταν ήταν διαθέσιμο σε προσφορά για χιλιάδες κομμάτια από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά. Ενώ η αρχική τιμή του Nubia M2 ήταν 362€ (όπως έγραψε και το GSMarena), διάφοροι re-sellers το είχαν σε προσφορά περίπου 135€ και έτσι το πήρα για την σχετική αξιολόγηση (review), να δω αν αξίζει. Η μεγάλη διαφορά στην τιμή εξαρχής φαινόταν σαν κάτι να έκρυβε, αφού σαν μοντέλο δεν ήταν παλιό για να έχει τόσο μειωμένη τιμή.

Όλες οι αξιολογήσεις που έχω ανεβάσει παίρνουν πολύ χρόνο, για αυτό και δεν βλέπετε συχνά reviews στο TechValue. Κάθε συσκευή που αξιολογώ την χρησιμοποιώ ως βασική μου για πολλές μέρες κάνοντας “έντονη” χρήση, όπως βαριά παιχνίδια και την οθόνη να κλείνει τουλάχιστον στα 5 λεπτά.

nubia m2 warranty problem

Το πρόβλημα

Η AMOLED οθόνη του M2 μετά από μόλις μια εβδομάδα χρήσης παρουσίασε πρόβλημα και περίπου 70% της οθόνης είχε πιο σκούρα χρώματα (όπως φαίνεται και στο video παρακάτω) και η οθόνη τρεμόπαιζε στα πολύ ανοιχτά χρώματα. Στη συνέχεια και αφού είχα ανεβάσει το review του M2, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η οθόνη του είναι απλά για πέταμα, δέχτηκα δεκάδες μηνύματα από χρήστες που είχαν και αυτοί πρόβλημα με την οθόνη του Nubia M2 και όχι μόνο.

Το περίεργο ήταν πως δεν είχαμε όλοι το ίδιο πρόβλημα στην οθόνη. Σε άλλους η οθόνη σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς μετά από 2 ημέρες, σε άλλους μετά από 1 μήνα, σε άλλους απλώς τρεμοπαίζει. Αρκετοί ήταν και αυτοί που παραπονέθηκαν για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος ξεκλειδώνει με όλα τα δάχτυλα, θέτοντας σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα.

Παράνομη διακοπή παροχής εγγύησης

Φυσικά αυτό δεν είναι “πρόβλημα”, αφού γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει η εγγύηση. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν τα κρούσματα με τα προβληματικά Nubia M2 αυξήθηκαν σημαντικά και πριν περίπου 2 μήνες το Banggood “ανακοίνωσε” πως δεν θα παρέχεται καθόλου εγγύηση για το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο φυσικά δεν είναι νόμιμο.

nubia m2 εγγύηση

Τα προβλήματα που παρουσίασαν τα Nubia M2 αφορούν μόνο τα κομμάτια τα οποία τρέχουν σε προσφορά από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά και τα οποία η Nubia έχει διαθέσει μόνο σε re-sellers που στέλνουν εκτός Κίνας. Σύμφωνα με το Banggood, η Nubia δεν δέχεται πλέον Nubia M2 για επισκευή ακόμα και αν είναι εντός εγγύησης με την δικαιολογία πως δεν έχουν ανταλλακτικά για να επισκευάσουν τα προβληματικά κομμάτια…

Asus ZenFone 8 Android