Το Nokia X71 ανακοινώθηκε με Hole Punch Display

Μόλις τον προηγούμενο μήνα η Nokia ανακοίνωσε το εντυπωσιακό Nokia 9 με πενταπλή κάμερα αλλά η φινλανδική εταιρία δεν επαναπαύεται αφού παρουσίασε μία ακόμα συσκευή πρόσφατα. Το νέο της κινητό είναι το Nokia X71 που θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Ασίας και είναι η πρώτη συσκευή της εταιρίας με hole-punch οθόνη.

Με χαρακτήρα μεσαίας κατηγορίας

Το νέο Nokia X71 κατατάσσεται στη μεσαία κατηγορία βάσει χαρακτηριστικών. Ο επεξεργαστής που επιλέχθηκε για το X71 είναι ο οκταπύρηνος Snapdragon 660 που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και στο Nokia 7 Plus. Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 6GB RAM και 128GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Με Bezel ναυαρχίδας

Το πιο ιδιαίτερο σημείο της συσκευή είναι όμως σίγουρα η οθόνη. Το X71 έχει τα μικρότερα bezel που έχουμε δει σε Nokia smartphone των τελευταίων ετών. Σε αυτό βοήθησε η τοποθέτηση της selfie κάμερας εντός της οθόνη, όπως και στα Samsung Galaxy S10. Η οθόνη έχει μέγεθος 6,39” με ανάλυση FullHD+. Η μπροστινή κάμερα έχει τοποθετηθεί στην επάνω αριστερά γωνία της οθόνης και είναι ανάλυσης 16MP με διάφραγμα f/2.0.

Με 48MP βασική κάμερα

Περνώντας στην πλάτη θα συναντήσουμε κάμερα με τρεις αισθητήρες. Ο κύριος από αυτούς διαθέτει ανάλυση 48MP, αλλά οι φωτογραφίες που θα μπορείς να τραβήξεις με το Nokia X71 θα είναι 12MP καθώς το X71 συνδυάζει κάθε 4 Pixel σε ένα. Ακόμα, υπάρχει και μία κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό 120ο με ανάλυση φωτογραφιών στα 8MP. Τέλος, η τρίτη κάμερα της συσκευής είναι αισθητήρας μέτρησης απόστασης για την δημιουργία πορτρέτων.

Κάτω από την κάμερα θα βρούμε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το πακέτο συμπληρώνει η μπαταρία του Nokia X71 που έχει χωρητικότητα 3.500mAh. Το λογισμικό του X71 είναι Android 9.0 Pie. Επειδή όμως η συσκευή προορίζεται για την Ασία, η έκδοση του δεν είναι η Android One. Όταν όμως η συσκευή κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει ως μέρος του προγράμματος Android One, όπως και όλα τα Nokia smartphones εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Nokia X71 Τιμή

Η τιμή του Nokia X71 θα κυμαίνεται περίπου στα 350€ με τις πωλήσεις να ξεκινούν 30 Απριλίου. Η τιμή δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική αν αναλογιστούμε ότι φοράει SnapDragon 660, αλλά το υπόλοιπο πακέτο που προσφέρει φαίνεται δυνατό.

Sony

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.