Nokia X6 χαρακτηριστικά: Με Snapdragon 636, notch και αρχική τιμή 175€

Μετά από αρκετά leaks για το νέο X, το Nokia X6 ανακοινώθηκε επίσημα πρώτα για την αγορά της Κίνας και μετά από μερικές μέρες για το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό θα γίνει το πρώτο smatphone της HMD με notch στην οθόνη. Τουλάχιστον η HMD φρόντισε τα bezel να είναι αρκετά μικρά και η κατασκευή αρκετά premium.

Nokia X6 χαρακτηριστικά

Nokia X6 χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά του Nokia X6 δείχνουν ξεκάθαρα τον midrange χαρακτήρα του. Για τον επεξεργαστή, η HMD επέλεξε τον Snapdragon 636, που συνδύασε με 4GB RAM και 32GB ROM στην φθηνότερη έκδοση. Θα υπάρξει ακόμα μοντέλο με 4/64GB, ενώ η κορυφαία έκδοση θα εξοπλίζεται με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο. Ο χώρος αποθήκευσης θα μπορεί μάλιστα να επεκταθεί μέσω microSD λόγω ύπαρξης διπλής hybrid θύρας SIM.

Nokia X6 χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Nokia X6 από άκρη σε άκρη έχει διαγώνιο 5,8″ και ανάλυση FullHD+ 2280×1080 πίξελ. Η οθόνη είναι αρκετά “ψιλή”, όπως συνηθίζεται πλέον, και έχει αναλογία πλευρών 19:9. Το notch στην κορυφή είναι κάτι που επίσης συνηθίζεται και δυστυχώς υπάρχει και εδώ. Στην περίπτωση του Nokia X6, μέσα του θα βρούμε το ακουστικό, τους απαραίτητους αισθητήρες και την μπροστινή κάμερα των 16MP. Στην πίσω πλευρά θα βρούμε διπλή κάμερα και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η βασική κάμερα του Nokia X6 αποτελείται από δύο αισθητήρες. Ο κύριος είναι ανάλυσης 20MP με διάφραγμα f/2.0 και συνδυάζεται με δεύτερο μονόχρωμο αισθητήρα 5MP f/2.2. Με τη βοήθεια της δεύτερης κάμερας οι φωτογραφίες σας θα έχουν καλύτερη λεπτομέρεια και θα μπορείτε να τραβήξετε ακόμα καλύτερα πορτραίτα. Έξυπνες λειτουργίες όμως έχει και η μπροστινή κάμερα η οποία διαθέτει σάρωση προσώπου για ξεκλείδωμα.

Nokia X6 χαρακτηριστικά

Η μπαταρία που επιλέχθηκε για να κρατήσει σε λειτουργία το Nokia X6 έχει μέγεθος 3.060mAh. Θα μπορεί να φορτιστεί γρήγορα μέσω QuickCharge 3.0, κάτι που σημάνει 50% μπαταρία σε μόλις μισή ώρα. Η θύρα της φόρτισης θα είναι USB Type-C και όχι microUSB.

Στο κομμάτι του software το Nokia X6 θα τρέχει φυσικά την τελευταία έκδοση Android Oreo 8.1. Η αναβάθμιση σε Android P είναι δεδομένη καθώς η HMD τα πάει περίφημα στο να κρατάει τις συσκευές της ενημερωμένες.

Nokia X6 – Premium χαρακτήρας

Και αν τα χαρακτηριστικά είναι midrange η κατασκευή αποπνέει έναν αέρα flagship. Το Nokia X6 είναι φτιαγμένο με γυαλί και στις δύο πλευρές, ανάμεσα σε ένα σκελετό από μέταλλο. Το γυαλί καλύπτει το 95% της επιφάνειας του Nokia X6. Η πλευρά της οθόνης χρησιμοποιεί Gorilla Glass 3 για προστασία, ενώ για την πίσω πλευρά δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο. Αν εξαιρέσουμε το notch πάντως, το Nokia X6 διαθέτει πολύ όμορφο σχεδιασμό και η ποιότητα κατασκευής του το κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία του.

Nokia X6 χαρακτηριστικά

Τιμή κυκλοφορίας και διαθεσιμότητα

Η διαθεσιμότητα του Nokia X6 θα ξεκινήσει άμεσα, στις 21 Μαΐου, στην Κίνα. Η οικονομικότερη έκδοση των 4/32GB θα κοστίζει μόλις ¥1.299 (~$205). Οι εκδόσεις των 4/64GB και 6/64GB κοστολογούνται ¥1.449 (~$236) και ¥1.699 ($266) αντίστοιχα. Τα χρώματα της συσκευής είναι μαύρο, μπλε και ασημένιο, σε όλα όμως η πρόσοψη είναι μαύρη. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αν το X6 θα κυκλοφορήσει ποτέ εκτός Κίνας ή θα είναι αποκλειστικό της Ασιατικής χώρας.

πηγή | από

Sony