Nokia C1 με Android Go: Είναι το καλύτερο κινητό στα 60€;

Η Nokia ανακοίνωσε ακόμα ένα Android Go άκρως οικονομικό κινητό τηλέφωνο το οποίο αυτή την στιγμή στη μακρινή Κένυα κοστίζει μόλις 53€! Android Go ουσιαστικά σημαίνει το Nokia C1 φοράει μόλις 1GB RAM και χρησιμοποιεί ειδικές εφαρμογές οι οποίες είναι πιο εύκολο να τρέξουν σε entry level smartphones.

Το Nokia C1 εξοπλίζεται με οθόνη 5.45″ ανάλυσης 480 x 960 εικονοστοιχείων με σημαντικό πλεονέκτημα πως είναι τεχνολογίας IPS. Τα πιο πολλά κινητά στην ίδια κατηγορία φοράνε κουραστικές για τα μάτια TFT. Τέλος, η οθόνη προστατεύεται από άγνωστης προέλευσης γυαλί για να μην δημιουργηθούν εύκολα γρατσουνιές.

Nokia C1

Η selfie κάμερα του Nokia C1 , αλλά και η βασική στην πλάτη είναι 5MP με LED flash. Φοράει chipset της MediaTek, έχει 1GB RAM, 16GB επεκτάσιμο με MicroSD εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και μέτρια μπαταρία 2500mAh. Έρχεται με Android Pie 9.0 και φυσικά προσφέρει δυνατότητες όπως WiFi και Bluetooth 4.2.

4G LTE δεν προσφέρει παρά μόνο 3G συνδεσιμότητα το οποίο σε συνδυασμό με τις εφαρμογές Android Go δεν θα είναι πρόβλημα.

Είναι καλή επιλογή στα 60€;

Αν το Nokia C1 προσγειωθεί στην Ελληνική αγορά με κόστος κάτω από 60€ θα είναι απλά μία καλή προς μέτρια επιλογή για χρήστες που δεν έχουν απαιτήσεις. Ή επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των smartphones.

Ο ανταγωνισμός έρχεται για άλλη μία φορά από την Xiaomi και πιο συγκεκριμένα το Xiaomi Redmi 8A με 2GB RAM, μπαταρία 5000mA, οθόνη HD και προστασία Gorilla Glass 5. Η τιμή του για αγορά από Κίνα χωρίς τελωνείο κοστίζει περίπου 80€.

Asus ZenFone 8 Android