Δες πότε θα πάρεις Android 10 στο Nokia smartphone σου

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η Google ανακοίνωσε την τελική έκδοση του νέου της λογισμικού, Android 10. Μπορεί τα ονόματα γλυκών να απουσιάζουν πλέον, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να έρθει το update στα smartphone μας, όπως κι αν λέγεται αυτό. Ακόμα δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία που κυκλοφορίας του Android 10, αλλά οι κατασκευαστές ετοιμάζουν ήδη το πρόγραμμά τους για την αναβάθμιση. Μεταξύ αυτών και η Nokia/HMD Global που ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης των συσκευών της.

Τα νέα μοιράστηκε στο Twitter ο Chief Product Officer της HMD Global, Juho Sarvikas. Συνολικά. 17 μοντέλα εμφανίζονται στο σχετικό infographic, και περιλαμβάνουν smartphone κάθε τιμής και κατηγορίας. Μην ξεχνάμε πως από το 2018, τα Nokia smartphone είναι μέρος του προγράμματος Android One, που κάνει τα update αρκετά πιο εύκολη υπόθεση.

Το Nokia 9 PureView θα πάρει πρώτο το Android 10

Τα πρώτα smartphone που θα λάβουν την αναβάθμιση είναι όλα φετινά μοντέλα, όπως είναι λογικό. Μέχρι το τέλος του 2019 το Android 10 θα έχουν λάβει τα: Nokia 9 PureView, Nokia 7.1, Nokia 8.1. Η επόμενη φουρνιά περιλαμβάνει τα Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 και Nokia 6.1 Plus, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν είτε προς το τέλος του 2019 ή στις αρχές του επόμενου έτους. Τα υπόλοιπα μοντέλα θα αναβαθμιστούν όλα μέσα στο 2020. Το περισσότερο που θα περιμένουν οι κάτοχοι μερικών συσκευών είναι μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Μέχρι τότε όμως θα λαμβάνουν – εννοείται – τις αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Nokia Android 10 Roadmap 02

Τα πρώτα Android μοντέλα της νέας Nokia, υπό την ηγεσία της HMD Global, δεν ήταν μέρος του Android One προγράμματος αλλά είχαν σχεδόν στοκ Android. Αυτό τα κράτησε ενημερωμένα για δύο χρόνια, αλλά δεν θα λάβουν την έκδοση Android 10. Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όμως ενημερώσεις ασφαλείας για ακόμα έναν χρόνο.

Όπως βλέπουμε, η HMD Global είναι καλή στο να κρατά τις υποσχέσεις της. Ακόμα και τα Nokia 3, 5, 6 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται με ενημερώσεις ασφαλείας ανά τρίμηνο, ενώ ένα τεράστιο μέρος της γκάμας της θα λάβει το Android 10. Οπότε αν τα software updates και οι ενημερώσεις ασφαλείας είναι σημαντικά για εσένα, η HMD Global είναι μία εταιρία στην οποία μπορείς να βασιστείς.

Sony