Nokia 9 PureView Χαρακτηριστικά – Με 5 f/1.8 κάμερες στην πλάτη!

Η νέα ναυαρχίδα της Nokia έφτασε και κάνει ξεκάθαρο πως θέλει να εστιάσει στις φωτογραφικές δυνατότητες και όχι τόσο στα χαρακτηριστικά. Ενώ φέτος όλες οι νέες ναυαρχίδες εξοπλίστηκαν με SnapDragon 855, το Nokia 9 PureView φοράει τον SnapDragon 845 που όμως παραμένει ένα πολύ δυνατό chipset. Δεν υπάρχει λόγος να διστάσει κάποιος για αυτή τη μικρή παραχώρηση.

Nokia 9 PureView Χαρακτηριστικά

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.99″ και κλασική πλέον αναλογία οθόνης 18:9 όπως ακριβώς και στο Xiaomi Mi A2(Χαρακτηριστικά). Έχει ανάλυση QHD+, υποστηρίζει HDR10 και είναι τεχνολογίας P-OLED. Αρκετά σημαντικό πως παρέχει προστασία IP67 και ουσιαστικά είναι αδιάβροχο!

Πριν περάσουμε στις φωτογραφικές δυνατότητες του Nokia 9 πάμε να δούμε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Στην πλάτη του Nokia 9 υπάρχει γυαλί όπως εξάλλου και στην μπροστινή όψη (Gorilla Glass 5) και περιμετρικά αποτελείται από μέταλλο.

Nokia 9 PureView

Ακόμα, κάτω από την οθόνη του Nokia 9 PureView “κρύβεται” ένας fingerprint αισθητήρας που δείχνει την πρόθεση της Nokia να προχωρήσει με ποιο γρήγορους ρυθμούς για να προλάβει τους πιο τεχνολογικά εξελιγμένους ανταγωνιστές της.

θα βγαίνει μόνο σε μία έκδοση με 6GB RAM και 128GB ROM και σε μπλε χρώμα. Έρχεται με Android Pie 9.0 και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3320mAh και φυσικά υποστηρίζει Quick Charge 3, αλλά και ασύρματη φόρτιση έως 10W.

Nokia 9 Χαρακτηριστικά

Nokia 9 τιμή

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής η αρχική τιμή του Nokia 9 PureView για την Ελληνική αγορά θα διαμορφωθεί κάπου στα 599€. Η τιμή ακούγεται ανταγωνιστική αφού προσφέρει οθόνη QHD+, είναι αδιάβροχο, υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και έχει πολύ δυνατές φωτογραφικές δυνατές που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Nokia 9 PureView – Τι κάνουν οι 5 κάμερες;

Βγάζει μάτι που λένε και στο χωριό μου πως στην πλάτη υπάρχουν 5 κάμερες οι οποίες είναι αρμονικά τοποθετημένες και μαζί με το LED Flash και τους αισθητήρες δημιουργούν μία μοναδική σχεδιαστική γραμμή. Οι 5 κάμερες αποτελούνται από αισθητήρα 12MP f/1.8 της Carl Zeiss! Βέβαια στην πραγματικότητα στην πλάτη υπάρχουν 6 κάμερες, αλλά η έκτη κάμερα (ToF) είναι μόνο για το βάθος πεδίου.

Ο πραγματικός στόχος του Nokia 9 PureView με τις 5 κάμερες δεν είναι να σπάσει τα “εικονικά” νούμερα στις παραπλανητικές δοκιμασίες του DxOMark. Δεν παρέχει ultrawide φακό, ούτε και telephoto και μόνο από αυτό θα χάσει πολλούς πόντους στο συνολικό δήθεν σκορ. Στόχος είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας, αλλά πώς όμως;

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Το Nokia 9 συνδυάζει το αποτέλεσμα και από τις 5 κάμερες για να δημιουργήσει το καλύτερο δυναμικό εύρος που έχουμε δει ποτέ σε κινητό, αλλά και το πιο ρεαλιστικό bokeh εφέ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στις φωτογραφίες θα υπάρχουν πιο πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία. Για μια λήψη χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και οι 5 κάμερες.

Nokia 9 Χαρακτηριστικά

Το καλύτερο bokeh μέχρι στιγμής το είχαμε δει από την Apple, αλλά μέσω software. Όμως στο Nokia 9 το bokeh είναι δραματικά πιο εξελιγμένο σαν να είναι “φυσικό” και όχι μόνο μέσω λογισμικού που πολλές φορές καταστρέψει τις φωτογραφίες επειδή εφαρμόζει bokeh στα λάθος σημεία. Φυσικά υποστηρίζει μορφή RAW για τους πιο προχωρημενούς και με την βοήθεια της εφαρμογής Adobe Lightroom για Android θα γίνεται μοντάζ!

Από τις 5 κάμερες στην πλάτη οι 2 είναι RGB και άλλες 3 μονόχρωμες. Οι μονόχρωμοι αισθητήρες μπορούν να απορροφήσουν περισσότερο φως και έτσι θα μπορούν να βοηθούν σημαντικά την συνολική ποιότητα της εικόνας.

Nokia 9 κάμερα

Google Photos + Nokia 9 PureView + 5 κάμερες

Η Nokia μάλιστα δε σταματάει να εκπλήσσει έτσι απλά αφού συνεργάστηκε με την Google ώστε οι 5 κάμερες να μπορούν να συνεργαστούν άψογα με την εφαρμογή Google Photos. Μέσα λοιπόν από την Google Photo εφαρμογή ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει το σημείο εστίασης, το πόσο έντονο θα είναι το bokeh εφέ, αλλά και θα μπορεί να διαχειριστεί αρχεία RAW (DNG).

Ίσως η πιο σημαντική δυνατότητα που μπορούν να προσφέρουν οι 5 κάμερες είναι η ακρίβεια με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακό χάρτη βάθος πεδίου με 1200 επίπεδα την στιγμή που μέχρι άλλα κινητά φτάνουν μέχρι τα 10. Σύμφωνα με την Nokia αυτός ο χάρτης δημιουργείται μέχρι και τα 40 μέτρα.

Τέλος, το Nokia 9 PureView μπορεί να καταλάβει αν βρίσκεται τοποθετημένο πάνω σε τρίποδο ή όχι και από μόνο του να εκμεταλευτεί αναλόγος την ταχύτητα του κλείστρου για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μαγκιά!

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.