Nokia 8 Χαρακτηριστικά | Το καλύτερο Flagship κινητό για το 2017

Το Nokia 8 μπορεί να είναι μια από τις τελευταίες flagship προτάσεις για το 2017 με SnapDragon 835, αλλά η Nokia απέδειξε πως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Πρόκειται για το απόλυτο κινητό, χωρίς υπερβολική αρχική τιμή και με τα λιγότερα μειονεκτήματα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του. Ώρα να αναλύσουμε λίγο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Το άρθρο αυτό είναι παλιό, βρείτε τα καλύτερα καινούργια κινητά σε λίστα εδώ.


Nokia 8 Χαρακτηριστικά

Στην μπροστινή όψη του Nokia 8 υπάρχει η 5.3″ οθόνη, τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση QHD, προστασία Gorilla Glass 5, αλλά και κυρτότητα 2.5D στις άκρες. Από την οθόνη δεν θα μπορούσαμε να θέλουμε κάτι άλλο, πραγματικά. Μην ξεχνάμε πως τα νέα Nokia κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στον χρόνο, οπότε είναι απολύτως λογικό να μην βάλουν AMOLED οθόνη (burn-in).

Ένα από τα ελάχιστα, αλλά ασήμαντα μειονεκτήματα που κατάφερα να εντοπίσω είναι η απουσία αδιαβροχοποίησης. Η προστασία που παρέχει είναι η IP54, δηλαδή προστασία από σκόνη, χώματα και πάει λέγοντας και είναι ελαφρώς αδιάβροχο. Δεν μπορεί να βυθιστεί σε νερό, αλλά μπορεί να βραχεί από οποιαδήποτε κατεύθυνση και να μην πάθει τίποτα.

Nokia 8

Nokia 8 Κάμερα

Nokia 8 χαρακτηριστικα

Συνεχίζουμε με τις φωτογραφικές του δυνατότητες που, από τα πρώτα δείγματα που έδωσε η Nokia, φαίνονται πολύ δυνατές. Συνολικά έχουμε 3 κάμερες με αισθητήρα 13MP. Στην πλάτη, η βασική κάμερα είναι f/2.0 και με μέγεθος εικονοστοιχείων 1.12μm. Έχει δυνατότητα καταγραφής 4K 30fps και FullHD 30fps, αν και θα θέλαμε σε ανάλυση FullHD να τραβάει 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Η δεύτερη κάμερα στην πλάτη είναι ασπρόμαυρη και θα βοηθάει σε διάφορα εφέ.

Τα οπτικά και στις 3 κάμερες είναι της Carl Zeis και πολλά υποσχόμενα. Από τα πρώτα δείγματα που είδα, το Nokia 8 φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι camera phone με ευκολία. Έχει σύστημα laser auto focus, αλλά και OIS για σταθεροποίηση της εικόνας κατά τη λήψη video. Ιδανική επιλογή κινητού και για Youtubers ή και τη νέα “γενιά” του Instagram.

Κλείνοντας το κομμάτι των φωτογραφικών δυνατοτήτων, το Nokia 8 μπορεί να καταγράψει ήχο 360 μοιρών, από όλες τις γωνίες με την ίδια ποιότητα. Οπότε η ποιοτική καταγραφή ήχου είναι ακόμα ένα θετικό σημείο του smartphone.

Nokia 8 λεπτομέρειες

Εννοείται πως είναι εξοπλισμένο με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες και δεν του λείπει τίποτα. Το Nokia 8 έρχεται από το εργοστάσιο με Android Nougat 7.1.1 και, όπως υποσχέθηκε η Nokia, θα είναι από τα πρώτα Android smartphones που θα πάρουν αναβάθμιση σε Android 8. Το Nokia 8 είναι ένα από τα λίγα κινητά που σχεδιάστηκαν για να αντέχουν στον χρόνο, όπως κάνει και η Motorola εξάλλου.

Nokia 8 τιμη

Το Nokia 8 είναι το μοναδικό flagship που μπορώ να το προτείνω σε όσους κρατάνε τα κινητά τους για πολλά χρόνια. Ακόμα, μέσα στο κινητό υπάρχει ειδικά τροποποιημένος σωλήνας για να μοιράζει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία σε όλο το σώμα της συσκευής. Αυτό γίνεται ώστε να μην ανεβάζει θερμοκρασία και το κινητό ενοχλεί κατά τη χρήση ακόμα και για έντονες διεργασίες, υποστηρίζει η Nokia.

Nokia 8 τιμή

Φοράει τον ισχυρό Qualcomm SnapDragon 835 και θα βγαίνει με 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο και 6GB RAM με 128GB. Σύμφωνα με την HMD, το Nokia 8 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με αρχική τιμή τα 600€ για το μοντέλο με τα 4GB RAM. Αν όντως έρθει με αυτήν την τιμή στην Ελληνική αγορά, το μόνο σίγουρο πως θα το προτείνω ανεπιφύλακτα έναντι άλλων επιλογών όπως Galaxy S8 και Huawei P10.

Nokia 8

από

Asus ZenFone 8 Android