Nokia 8 Sirocco Χαρακτηριστικά | Flagship με κυρτή οθόνη και μικρά bezel

Η HMD έχει βάλει στόχο να φτάσει τη Nokia στην κορυφή και την παλιά της δόξα και φαίνεται πως τα καταφέρνει ημέρα με την ημέρα. Η στιβαρότητα των συσκευών σε συνδυασμό με τα μηχανικά μέρη που διαλέγει η εταιρεία αρχίζουν να εδραιώνουν τα Nokia στις προτιμήσεις των χρηστών. Το νέο flagship Nokia 8 Sirocco έχει ανανεωμένο design σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, διπλή κάμερα και μία απώλεια! Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά πιο αναλυτικά.

Nokia 8 Sirocco χαρακτηριστικά

Nokia 8 Sirocco χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Nokia 8 Sirocco είναι 5.5″, P-OLED και αναλογίας 16:9. Προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και είναι κυρτή στα πλάγια της συσκευής, αλλά και η πλάτη είναι από γυαλί με την ίδια προστασία. Περιμετρικά, έχει πλαίσιο από αλουμίνιο και διαθέτει πιστοποίηση IP67, που υποδηλώνει αντοχή σε νερό βάθους έως 1 μέτρο και για χρονικό διάστημα 30 λεπτών.

Μέσα του λειτουργεί ο SnapDragon 835, με τους 4 από τους 8 Kryo πυρήνες του να χρονίζονται στα 2.36GHz  και οι υπόλοιποι στα 1.9GHz. Για GPU χρησιμοποιήθηκε ο Adreno 540 και έχει 6GB μνήμης RAM με αποθηκευτικό χώρο 128GB, επεκτάσιμο έως και 400GB μέσω MicroSD, η οποία τοποθετείται σε μία από τις SIM slots και το κάνει αυτομάτως hybrid. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η μπαταρία των 3260mAh, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή, αλλά και με τα Quick Charge 4.0 & Wireless charging (Qi), προσφέρει πολύ καλή αυτονομία.

Nokia 8 Sirocco χαρακτηριστικά

Nokia 8 Sirocco – Κάμερα και τιμή

Οι κάμερες στο Nokia 8 Sirocco είναι και πάλι Carl Zeiss, όπως και στον ξάδελφό του το Nokia 7 Plus, με τη διαφορά ότι είναι μόνο οι δύο κύριες και όχι η selfie. Ο πρώτος φακός είναι wide, 12MP και με διάφραγμα f/1.7, ενώ ο δεύτερος είναι Tele, με 13MP, f/2.6 και η κάμερα διαθέτει dual tone flash, οπτικό ζουμ 2x  και OIS. Διαθέτει 3 μικρόφωνα για καλύτερη καταγραφή του ήχου, αλλά η θύρα jack απουσιάζει οπότε θα χρειαστεί αντάπτορας για σύνδεση ενσύρματων ακουστικών. Ίδια περίπτωση, δηλαδή, με το Sony Xperia XA2 Ultra.

Ως συσκευή Android One, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι οι ενημερώσεις θα έρχονται συχνά και προς το παρόν έρχεται με Android 8.0 Oreo. Δεν υπάρχει χρωματική επιλογή στο συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε black it is, και η τιμή του θα κυμαίνεται περίπου στα 750€.

nokia 8 sirocco χαρακτηριστικά

Θετικά

  • Στρογγυλεμένες γωνίες και όμορφο design
  • Κυρτή οθόνη
  • Κάμερες Carl Zeiss
  • Καλή αυτονομία

Αρνητικά

  • Απουσία θύρας jack
  • Μη ανταγωνιστική τιμή