Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 10 για το Nokia 8.1

Η συνταγή της νέας Nokia, υπό την καθοδήγηση της HMD Global, είχε πάντα stock Android. Μάλιστα, μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας όλα τα νέα Nokia smartphone είναι μέρος του προγράμματος Android One. Αυτό εγγυάται αναβαθμίσεις συστήματος για δύο χρόνια, και update ασφαλείας για τρία. Τώρα λοιπόν που κυκλοφόρησε το Android 10 από τη Google, η HMD Global άρχισε να δουλεύει επάνω στην αναβάθμιση των συσκευών της, με την αρχή να γίνεται από το Nokia 8.1.

Την ανακοίνωση έκανε ο Juho Sarvikas στο Twitter, και όπως σχολίασε, το Nokia 8.1 είναι η πρώτη η Snapdragon 710 συσκευή που παίρνει το update. Για την ακρίβεια το Nokia 8.1 είναι από τα πρώτα smartphone που λαμβάνουν την αναβάθμιση σε Android 10 ανεξαρτήτως chipset.

Η Nokia είχε εδώ και καιρό μοιραστεί τα σχέδιά της σχετικά με την αναβάθμιση των συσκευών της σε Android 10 και ξέραμε ότι το Nokia 8.1 θα είναι μία από τις πρώτες συσκευές που θα την λάβει. Ακόμα και έτσι όμως είναι αρκετά περίεργο που η HMD Global επέλεξε να ξεκινήσει από αυτό το μοντέλο και όχι από το flagship Nokia 9 Pureview. Σίγουρα όμως, και το update για το Nokia 9 δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά.

Nokia 8.1 - 01

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της Nokia για την αναβάθμιση σε Android 10 μπορείς να το βρεις εδώ. Η Nokia είναι από τους καλύτερους κατασκευαστές σε ποσοστό αναβάθμισης και οι περισσότερες συσκευές θα λάβουν την νεότερη έκδοση του Android.

Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του stock Android 10 είναι το dark theme, τα νέα gestures για πλοήγηση και ο βελτιωμένος έλεγχος αδειών στις εφαρμογές. Από σήμερα ήδη πολλοί χρήστες του Nokia 8.1 έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά στο κινητό τους.

Αν όμως δεν έχεις Nokia smartphone και αναρωτιέσαι για το πότε η δική σου συσκευή θα πάρει Android 10, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε ιδιαίτερα. Οι λεπτομέρειες για το ποιες εταιρίες θα αναβαθμίσουν ποιες συσκευές τους είναι ελάχιστες και μόνο η Huawei έχει ονοματίσει μερικά από τα μοντέλα της που θα πάρουν την αναβάθμιση.

Sony