Ακόμα ένα update για το Nokia 7 Plus μετά από σύντομο χρονικό διάστημα!

Τι πρέπει να γνωρίζεις

  • Το Nokia 7 Plus τρέχει ήδη Android 10 και τώρα πήρε ακόμα ένα μικρό, αλλά σημαντικό update.
  • Το νέο update μεγέθους 53MB περιλαμβάνει μόνο νέο Android security patch Ιανουαρίου 2020.
Nokia 7 Plus

Το Nokia 7 Plus μπορεί να ανακοινώθηκε αρχές του 2018, αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν στέκεται εμπόδιο στην Nokia. Συνεχίζει να το φροντίζει όπως πρέπει, κάτι που όμως δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο όπως η Xiaomi μας “δίδαξε. Το πιο φρέσκο Xiaomi Mi A3 δεν έχει πάρει ακόμα Android 10, ενώ το Mi A2 Lite θα αναβαθμίστει καθυστερημένα μετά από πολλά παράπονα χρηστών.

Μην ξεχνάμε πως θεωρητικά τουλάχιστον όλα τα Android One κινητά τηλέφωνα αναβαθμίζονται για τουλάχιστον 2 χρόνια. Δηλαδή παίρνουν 2 μεγάλες αναβαθμίσεις. Η Nokia με το 7 Plus παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγο του ανταγωνισμού ακολούθησε πίστα το χρονοδιάγραμμα. Πιο συγκεκριμένα το Nokia 8.1 ήταν το πρώτο Android κινητό που πήρε Android 10 με αναβάθμιση!

Nokia 7 Plus 2020 update

Όταν αρχικά κυκλοφόρησε φορούσε μόλις Android Oreo 8.1. Στην συνέχεια αναβαθμίστηκε σε Android Pie 9.0 και πλέον φοράει Android 10. Όταν έφτασε η αναβάθμιση σε Android 10 το 7 Plus είχε τo Android security patch Δεκεμβρίου 2019. Όμως μόλις σήμερα σε δικό μας Nokia 7 Plus ήρθε και νέα αναβάθμιση που περιλαμβάνει security patch Ιανουαρίου 2020.

Νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στον χώρο των smartphones από το να βλέπουμε μεσαίας κατηγορίας συσκευές να επιδέχονται τέτοια προσοχή. Το Nokia 7 Plus φοράει τον SnapDragon 660 και έχει μεγάλη μπαταρία 3800mAh. Σχεδιαστικά κατάφερε να ξεχωρίσει από το “πλήθος” κυρίως για το ανοδιωμένο μέταλλο από το οποίο αγκαλιάζεται. Είναι στιβαρό και για την εποχή του είχε σίγουρα καλές φωτογραφικές δυνατότητες.

Όπως όλα δείχνουν αυτή μάλλον θα είναι και η τελευταία του μεγάλη αναβάθμιση, αφού πήρε τις 2 μεγάλες προγραμματισμένες. Αν αυτό συμβεί δεν πρέπει να υπάρχει κανένα παράπονο από τους χρήστες. Ειδικά αν αναλογίστουμε πως χιλιάδες απογοητευμένοι κάτοχοι του Xiaomi Mi A3 έκαναν αίτηση για να φτάσει το Android 10 στην ώρα του!

Asus ZenFone 8 Android