Nokia 7 Plus χαρακτηριστικά, το απόλυτο mid-range και με bezel-less σχεδίαση!

Πολύ δραστήρια αποδείχθηκε στη φετινή MWC η Nokia, όπου παρουσίασε 4 νέα smartphones για όλες τις κατηγορίες τιμής. Αυτό που μας κίνησε την προσοχή περισσότερο είναι το Nokia 7 Plus, το οποίο μοιάζει σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και το λέμε αυτό διότι η νέα δημιουργία της HMD Global διαθέτει πολύ ικανά χαρακτηριστικά, σύγχρονο σχεδιασμό και δεν ξεφεύγει σε τιμή. Όλα αυτά συνδυάζονται με τη γνωστή ποιότητα κατασκευής Nokia και εξαιρετικό software.

Nokia 7 Plus χαρακτηριστικά


Nokia 7 Plus χαρακτηριστικά

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Nokia 7 Plus είναι μία βελτιωμένη έκδοση του Nokia 7. Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, το Nokia 7 Plus εξοπλίζεται με το κορυφαίο mid-range SoC της Qualcomm, τον Snapdragon 660. Αυτός θα συνοδεύεται από 4GB RAM και 64GB ROM που είναι ιδανικά για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία ακόμα και στους πιο απαιτητικούς χρήστες. Τα leaks όμως δεν προέβλεψαν σωστά μόνο τον επεξεργαστή, αφού έπεσαν μέσα σχεδόν σε όλα. Το Nokia 7 Plus διαθέτει όντως οθόνη 18:9, με ανάλυση 1080p+ και η διαγώνιός της φτάνει τις 6″ με στρογγυλεμένες γωνίες.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, ξεχωρίζουμε την ύπαρξη διπλής κάμερας στο πίσω μέρος. Ο βασικός αισθητήρας είναι στα 12MP με διάφραγμα f/1.75, ενώ ο δεύτερος αισθητήρας είναι ανάλυσης 13MP f/2.6 και προσφέρει optical zoom 2X. Η selfie κάμερα προσφέρει φωτογραφίες στα 16MP από τον f/2.0 φακό της. Φυσικά, οι “bothie” φωτογραφίες δεν λείπουν. Θα μπορείτε να τραβήξετε μία φωτογραφία που θα περιλαμβάνει εικόνα τόσο από την μπροστά όσο και από την πίσω κάμερα. Όλα τα οπτικά μέρη των καμερών είναι κατασκευής ZEISS, ενώ ο κύριος αισθητήρας διαθέτει μέγεθος pixel 1,4μm.

Nokia 7 Plus χαρακτηριστικά

Ίσως όμως το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό από όλα είναι η μπαταρία του Nokia 7 Plus. Το νέο smartphone της HMD υπόσχεται εξαιρετική αυτονομία, αφού εξοπλίζεται με μπαταρία 3.800mAh. Οι άνθρωποι της Φιλανδικής εταιρίας κάνουν λόγο για πραγματική αυτονομία 2 ημερών. Το πολύ δελεαστικό πακέτο ολοκληρώνει το software της συσκευής. Όλες οι Nokia συσκευές από εδώ και πέρα θα εξοπλίζονται με Android One λογισμικό. Αυτό σημαίνει πολλές και ταχείες ενημερώσεις. Αν και αυτό δεν αλλάζει και πολύ από ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση της Nokia για παροχή ταχύτατων ενημερώσεων. Το 7 Plus θα ξεκινήσει με Android 8.0 Oreo.

Nokia 7 Plus χαρακτηριστικά

 

Σχεδίαση και κατασκευή

Θα ήταν όμως άδικο να μην σχολιάσουμε και την εξωτερική εμφάνιση του Nokia 7 Plus, αφού και εκεί δόθηκε μεγάλη προσοχή. Η 18:9 οθόνη της συσκευής έχει τοποθετηθεί σε ένα πλαίσιο με μικρά bezel. Επιπλέον, η ποιότητα κατασκευής που αγαπήσαμε στα περσινά μοντέλα της Nokia είναι και εδώ παρούσα. Το Nokia 7 Plus είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι series 6000 αλουμινίου και διαθέτει κεραμική επίστρωση έξι στρωμάτων χρώματος. Τα χρώματα που θα το δούμε είναι δύο, μαύρο με χάλκινες λεπτομέρειες και λευκό με χάλκινες λεπτομέρειες.

Nokia 7 Plus τιμή

Αν σας έψησε ό,τι διαβάσατε παραπάνω, τότε να ξέρετε πως θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι αρχές Απριλίου, όταν και θα έχουμε την επίσημη κυκλοφορία. Η τιμή του είναι αρκετά καλή για το πακέτο που προσφέρει, αφού έχει ορισθεί στα €400.

Sony