Ήρθε το Nokia 7.2 με οθόνη HDR10 και βελτιωμένα οπτικά μέρη Carl Zeiss

Nokia 7.2 ανακοίνωση

Η HDM αποφάσισε να κάνει τη διαφορά στην IFA2019 ανακοινώνοντας 5 κινητά τηλέφωνα από τα οποία τα 2 τρέχουν Android One. Το Nokia 7.2 είναι το καλύτερο και πιο ενδιαφέρον κινητό της ανακοίνωσης, χωρίς όμως να είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι όμως ακόμα ένα καλό κινητό της Nokia, αλλά μέχρι εκεί που ίσως καταφέρει να ξεχωρίσει για τις φωτογραφικές του δυνατότητες. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα.

Στο εσωτερικό του Nokia 7.2 βρίσκεται ο ξεπερασμένος πλέον SnapDragon 660. Πρόκειται για ένα ικανό και αξιόπιστο chipset χωρίς όμως να μπορεί να σταθεί επάξια στον ανταγωνισμό. Ειδικά όσοι από εσάς προτιμάτε το κινητό σας να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες ο SD660 πλέον δεν είναι και ότι καλύτερο.

Nokia 7.2 ανακοίνωση

Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 4GB για την βασική έκδοση και 6GB για την πιο ακριβή και αντίστοιχα 64GB και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Κάτι που θα μπορούσαμε ίσως να περιμέναμε από την Nokia ήταν να φορέσει στο Nokia 7.2 Android 10, αλλά δυστυχώς για την ώρα θα “συμβιβαστούμε” με Android Pie 9.0 που κάποια στιγμή στο μέλλον θα αναβαθμιστεί σε Android 10.

Nokia 7.2 ανακοίνωση

Με βάση τον υπάρχων ανταγωνισμό δεν κατάφερε να ξεχωρίσει για πολλά. Έχει μία τυπική οθόνη IPS FHD+ 6.3″ χωρίς αισθητήρα fingerprint στην οθόνη, αλλά τουλάχιστον έχει ένα αρκετά καλό screen to body ratio 87% και η οθόνη είναι HDR10. Έχει σχετικά βολικές διαστάσεις, αλλά δυστυχώς είναι αρκετά ψηλό με αναλογία οθόνης 19:9.

Η ποιότητα κατασκευής θα είναι σίγουρα καλή όπως μας έχει συνηθίσει η Nokia, αλλά έχουν γίνει μικρές υποχωρήσεις. Η πρόσοψη και η πλάτη του Nokia αποτελούνται από Gorilla Glass 3 που είναι θετικό, αλλά περιμετρικά αγκαλιάζεται από πλαστικό και όχι μέταλλο όπως μας έχει συνηθίσει.

Σχετικά με τις φωτογραφικές δυνατότητες η Nokia υπόσχεται πολλά με βελτιωμένα οπτικά μέρη Carl Zeiss και όχι μόνο. Αν κρίνω από τα προηγούμενα κινητά μεσαίας κατηγορίας της Nokia αυτό μάλλον ισχύει. Για την Ευρωπαϊκή αγορά η τιμή που ανακοινώθηκε είναι 300€ και αν πέσει γρήγορα στα 250€ ή ακόμα και πιο χαμηλά θα μπορέσει σίγουρα να ανταγωνιστεί αντίστοιχες προτάσεις σε αυτό το χρηματικό ποσό στο κομμάτι της φωτογραφίας.

Η κύρια κάμερα του αποτελείται από αισθητήρα 48MP και συνδυάζει 4 pixel σε 1 όπως και οι πιο πολλές κάμερες πλέον. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3500mAh που δεν την λες και μεγάλη, αλλά μία μέρα χρήσης θα την παρέχει σίγουρα. Το Nokia 7.2 είναι ένα ολοκληρωμένο κινητό παρέχει όλα τα βασικά όπως 3 δέκτες GPS GLONASS, GALILEO αλλά BDS που θα παρέχουν στον χρήστη μία απρόσκοπτη εμπειρία πλοήγησης με Google Maps και ακριβή εύρεση κινητού σε περίπτωση που χαθεί.

Asus ZenFone 8 Android