Nokia 5 Hands-On Video και φωτογραφίες με μεταλλική Unibody κατασκευή

Πολλές νέες συσκευές από την Nokia στην MWC του 2017. Μία από αυτές είναι και το Nokia 5. Η συσκευή τοποθετείται ανάμεσα στα μοντέλα 3 και 6 και παραμένει πολύ ευπρόσιτη για τους καταναλωτές. (Το video ανεβαίνει από στιγμή σε στιγμή).


Nokia 5 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μέτρια και αντιπροσωπευτικά της κατηγορίας τιμής του Nokia 5. Επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 430 και θα συνδυάζεται με 2GB RAM και 16GB εσωτερική μνήμη. Η οθόνη θα έχει διαγώνιο 5,2″ και η ανάλυση είναι 1280×720. Σημαντικό είναι πως η οθόνη θα έχει φωτεινότητα 500nits και ειδική polarized επικάλυψη για καλύτερη ορατότητα σε ηλιοφάνεια.

Nokia 5 κουμπια

Οι κάμερες δεν δείχνουν τίποτα το ιδιαίτερο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι κακές. Ο βασικός αισθητήρας είναι στα 13MP με διάφραγμα f/2.0, PDAF και μέγεθος πίξελ στα 1,12μm. Η μπροστινή κάμερα θα είναι η ίδια με τα Nokia 3 και Nokia 6. Θα είναι δηλαδή ανάλυσης 8MP με γωνία θέασης 84 μοιρών. Το πακέτο των χαρακτηριστικών κλείνει με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και μία πολύ καλή, για την κατηγορία, μπαταρία χωρητικότητας 3.000mAh. Αναμένουμε πολύ καλή αυτονομία για το 5άρι με τα χαρακτηριστικά και τη μπαταρία που διαθέτει.

Nokia 5 οθόνη

Nokia 5 – Software

Η Nokia έδωσε και μία υπόσχεση με την σημερινή της ανακοίνωση, που έχει να κάνει με το software. Όπως και άλλοι κατασκευαστές στο παρελθόν, έτσι και η Nokia υποσχέθηκε γρήγορες αναβαθμίσεις και security patches. Δεν ξέρουμε αν θα κρατήσει την υπόσχεσή της αλλά το γεγονός πως η συσκευή τρέχει stock Android 7.1.1 Nougat είναι πολύ θετικό στοιχείο.

Nokia 5 notification

Nokia 5 – Σχεδιασμός

Στο Nokia 5 κυριαρχεί το αλουμίνιο και μάλιστα οι γραμμές για την κεραία έχουν μεταφερθεί στην κορυφή κάνοντας την πλάτη να δείχνει πολύ όμορφη. Στο μπροστά μέρος η Nokia έχει εξοπλίσει το 5 με Gorilla Glass 2,5D γυαλί. Η συσκευή δείχνει να είναι μία από τις καλύτερες της κατηγορίας σε ποιότητα κατασκευής και σχεδιασμό.

Nokia 5 sim και microsd

Nokia 5 – Τιμή και κυκλοφορία

Το Nokia 5 ανακοινώθηκε πως θα κοστίζει μόλις €189. Μοιάζει να είναι ένα πολύ καλό σύνολο για τα χρήματα αυτά. Θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, Tempered Blue, Silver, Matte Black και Copper αλλά ακόμα δεν έχουμε την ακριβή ημερομηνία της κυκλοφορίας.

Nokia 5 πλατη

Nokia 5 Task manager

Nokia 5 μεταλλικό smartphone

Nokia 5 φωτεινότητα

Android Nougat 7.1.1

Nokia 5 micro usb θυρα

Official Page

Sony