Nokia 3 χαρακτηριστικά | Hands-on video και φωτογραφίες από MWC17

Ένα από τα πολλά smartphones που ανακοίνωσε η Nokia στα πλαίσια της φετινής MWC 2017 είναι το low end Nokia 3. Μπορεί να μην σας καταπλήξει με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Το Nokia 3 στοχεύει σε όσους ψάχνουν κάτι πολύ οικονομικό. Και για αυτούς τους πελάτες είναι μια χαρά. Εμείς βρεθήκαμε στο booth της Nokia όπου είχαμε την ευκαιρία να κρατήσουμε στα χέρια μας το Nokia 3, απολαύστε το hands-on video που ετοιμάσαμε για εσάς, ομολογουμένως μας άφησε καλές εντυπώσεις.


Nokia 3 Χαρακτηριστικά

Να ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Nokia 3 θα εξοπλίζεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek 6737 στο 1,3GHz, 2GB RAM και 16GB εσωτερική μνήμη, η οποία επεκτείνεται μέσω καρτών microSD. Η οθόνη του θα είναι 5″ και ανάλυσης HD 720p. Η οθόνη, μάλιστα, θα διαθέτει γυαλί Gorilla Glass και θα είναι 2,5D, δηλαδή κυρτό στα πλάγια.

Δείτε το Nokia 3 Review για να μάθετε τα πάντα γύρω από το νέο οικονομικό κινητό του Φιλανδού.

Nokia 3 χαρακτηριστικά

Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές του Nokia 3 θα είναι ακριβώς οι ίδιες. Θα διαθέτουν αισθητήρα ανάλυσης 8MP, με μέγεθος πίξελ 1,12μm και διάφραγμα f/2.0. Η πίσω κάμερα θα έχει led flash, ενώ η μπροστινή θα χρησιμοποιεί την οθόνη για να βελτιώσει τον φωτισμό στις selfies σας.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, θα υπάρχει 4G συνδεσιμότητα και η θύρα φόρτισης θα είναι microUSB. Η μπαταρία της συσκευής έχει μέγεθος 2650mAh. Η επίσημη σελίδα μιλάει και για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αν και από όσα μπορούμε να συμπεράνουμε δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη συσκευή. Μακάρι να είμαστε λάθος και να υπάρχει, φυσικά.

Nokia 3 χαρακτηριστικά

Nokia 3 – Software

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο software, καθώς η Nokia ανήκει πλέον στον κόσμο του Android. Και όλοι ξέρουμε πόσο δράμα μπορεί να είναι αυτό για τα φθηνά κινητά. Η Nokia έπραξε σωστά και στο Nokia 3, αλλά και σε όλα τα smartphones που ανακοίνωσε σήμερα, έχει περάσει καθαρό Android και συγκεκριμένα την έκδοση 7.0 Android Nougat. Επίσης, δήλωσε αποφασισμένη να παρέχει γρήγορα security patches για τις συσκευές της. Το αν όλες αυτές οι υποσχέσεις θα πραγματοποιηθούν μένει να το δούμε, αλλά τα πρώτα βήματα στο θέμα του λογισμικού είναι θετικά.

Nokia 3 χαρακτηριστικά

Nokia 3 – Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός, παρότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, θυμίζει κάτι από τις εποχές Lumia και λογικά θα είναι πολύ στιβαρός. Ο σκελετός είναι από αλουμίνιο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει polycarbonate πλαστικό. Παρότι stock Android βέβαια, τα navigation κουμπιά είναι capacitive κάτω από την οθόνη, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Nokia 3 χαρακτηριστικά

 Nokia 3 Τιμή

Και φτάνουμε και στα ευχάριστα της τιμής. Η Nokia αποφασίζει να μπει πολύ επιθετικά στη budget κατηγορία, λανσάροντας το Nokia 3 με αρχική τιμή €139! Η κυκλοφορία του θα γίνει εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους, χωρίς να ξέρουμε ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία. Ελπίζουμε και η ελληνική τιμή να είναι κοντά σε αυτή που ανακοινώθηκε.

Nokia 3 χαρακτηριστικά
Nokia 3 χαρακτηριστικά
Nokia 3 χαρακτηριστικά

Nokia 3 χαρακτηριστικά

Sony