Nokia 3 κριτική + video review | Το πιο στιβαρό mid-range κινητό

Το NOKIA 3 έχει έρθει εδώ και καιρό στην Ελληνική αγορά, με πιο υψηλή τιμή από αυτήν που ανακοινώθηκε στην MWC2017. Για την ακρίβεια, η τιμή που ανακοινώθηκε ήταν τα 139€ και τελικά ήρθε στην Ελλάδα στα 159€. Μικρή η διαφορά θα μου πείτε, δυστυχώς όμως σε αυτή τη χρηματική κατηγορία ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πάμε όμως να δούμε το Nokia 3 Review που ετοιμάσαμε και να μάθουμε πώς κατάφερε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Οθόνη: Η οθόνη του Nokia 3 στο review μας αποδείχτηκε ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Έχει διαγώνιο 5.0″ με ανάλυση HD και είναι τεχνολογίας IPS. Τα χρώματα είναι ζωηρά και έντονα, σαν να ήταν κινητό μεγαλύτερης αξίας. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η φωτεινότητα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεβαίνει αρκετά για να διακρίνεις την οθόνη. Όταν όμως βραδιάζει, η φωτεινότητα δεν πέφτει αρκετά και μπορεί να γίνει κουραστική. Με αυτή την εξαίρεση, η οθόνη είναι εκπληκτική και στα χρήματα αυτά καλύτερη οθόνη δύσκολα βρίσκουμε.

  • Φωτεινή οθόνη.
  • Ζωηρά, όμορφα χρώματα.
  • Δεν πέφτει αρκετά η φωτεινότητα.
nokia 3 κριτικές

Σχεδίαση & κράτημα: Η σχεδίαση του είναι πολύ ψαγμένη και καμπύλες υπάρχουν παντού για να διευκολύνουν το κράτημά του. Μπορεί να μην έχει τα μαζεμένα bezels που ιδανικά θα θέλαμε, αλλά σχεδιαστικά έχουν καταφέρει να τα κρύψουν με τον πιο έξυπνο τρόπο. Περιμετρικά, το Nokia 3 αγκαλιάζεται από ποιοτικό μέταλλο. Μπροστά, έχουμε Gorilla Glass 3 όπως μας είπαν στην MWC17, αλλά δεν είναι σίγουρο.

Η σχεδίαση είναι πολύ στιβαρή και σε αυτή τη χρηματική κατηγορία δύσκολα θα βρούμε κάτι αντίστοιχο. Εξαιτίας όμως της στιβαρής κατασκευής και του μετάλλου περιμετρικά, το Nokia 3 είναι λίγο βαρύ στο χέρι. Στα πλάγια, τα κουμπιά έντασης και ενεργοποίησης έχουν ποιοτική αίσθηση και, γενικότερα, τα πάντα πάνω στο Nokia 3 θυμίζουν την παλιά καλή Nokia. Συνόλικα, η σχεδίαση του κινητού είναι το δεύτερο πιο δυνατό του σημείο που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια του review.

  • Στιβαρή σχεδίαση.
  • Ποιοτικά υλικά κατασκευής.
  • Ωραία αίσθηση στο χέρι.
  • Λίγο βαρύ.
nokia 3 κριτικές

Απόδοση & UI: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το Google App, γιατί ζορίζει αρκετά το κινητό και υπάρχει lag. Τέρας επιδόσεων δεν αποδείχθηκε στο Nokia 3 Review, αλλά για καθημερινή χρήση (και κάτι παραπάνω) είναι ιδανική επιλογή. Με Messenger lite, Viber και αρκετές καρτέλες στον Google Chrome, δεν αντιμετώπισα κάποιο σοβαρό κόλλημα. Μικρές καθυστερήσεις υπάρχουν και είναι και αυτό λογικό. Μπορεί να σηκώσει και λίγο πιο βάρια παιχνίδια, αλλά δεν είναι για πολλά πολλά.

  • Stock Android 7.0 με αναβάθμιση σε Android 8.
  •  Μικρά lag δεν απουσιάζουν.
nokia 3 κριτικές

Ήχος: Προφανώς από ένα κινητό που κοστίζει 159€, δεν μπορούμε να περιμένουμε να τα προσφέρει όλα. Έτσι, το Nokia 3 στο review μας υστερεί στην αναπαραγωγή ποιοτικού ήχου. Το ηχείο του είναι δίπλα από τη θύρα φόρτισης Micro-USB και ο ήχος που βγάζει είναι μέτριος, αλλά τουλάχιστον είναι δυνατό.

  • Δυνατό ηχείο.
  • Δεν βγάζει τόσο ποιοτικό ήχο, απολύτως λογικό όμως για την τιμή του.
nokia 3 κριτικές

Μπαταρία, αυτονομία & φόρτιση: Έχει χωρητικότητα 2.630mAh και, για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού, η διαχείριση που κάνει είναι καλή. Με άνεση με έβγαλε μια γεμάτη μέρα και, όπως είναι λογικό, με πιο έντονη χρήση δεν πρόκειται να τη βγάλει καθαρή. Το κινητό δέχεται φόρτιση κάτι λιγότερο από 1A (1000mAh) ανά ώρα και, όσο η μπαταρία φορτίζει, αυτό πέφτει ώστε να αυξήσει τη ζωή της μπαταρίας.

  • Η μπαταρία είναι αποδεκτή, δεν μας άφησε αρνητικές εντυπώσεις.
nokia 3 κριτικές

Κάμερες και φωτογραφικές δυνατότητες: Ξεκάθαρα, το Nokia 3 δεν είναι camera phone. Οι φωτογραφικές του δυνατότητες είναι απολύτως τυπικές. Η μπροστινή selfie κάμερα όμως δεν διαφέρει πολύ από τον ανταγωνισμό στην κατηγορία τιμής του. Μην ξεχνάτε, αυτό είναι μόνο το review! Για Nokia 3 χαρακτηριστικά, στο link!

  • Καλή selfie κάμερα.
  • Η πίσω κάμερα είναι τυπική, δεν είναι camera phone.
nokia 3 κριτικές

Nokia 3 Review – Σύνοψη

Το Nokia 3 προσφέρει κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε κινητά κάτω από 160€. Δηλαδή στιβαρή κατασκευή, ποιοτικά υλικά και stock Android. Αν αυτός είναι ο συνδυασμός που θέλεις, τότε το Nokia 3 μπορεί να σου ταιριάξει απόλυτα. Εμείς ιδανικά θα θέλαμε το πολύ τιμή 129€, αλλά και μπαταρία τουλάχιστον 3000mAh. Το μόνο σίγουρο είναι πως η παλιά καλή Nokia επέστρεψε!

nokia 3 κριτικές
Asus ZenFone 8 Android