Nintendo Wii U, η απάντηση στις φήμες περί διακοπής του

Είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της gaming βιομηχανίας, με τίτλους που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Δυστυχώς για την Nintendo τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν τα καλύτερα και οι εποχές που πρωταγωνιστούσε και ήταν στο επίκεντρο της προσοχής του κοινού, πέρασαν δίνοντας την θέση τους στην Sony και την Microsoft. Θέλοντας να τραβήξει τα βλέμματα ξανά και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, στα τέλη του 2012 κυκλοφορεί το Nintendo Wii U μια κονσόλα που πάλεψε κόντρα στους ανταγωνιστές χωρίς να φέρνει τα αποτελέσματα που πίστευε η Nintendo.

Nintendo Wii U


 

Η Nintendo προσπάθησε να στηρίξει με κάθε τρόπο την νέας της κονσόλα χωρίς όμως η ανάκαμψη να έρχεται για την ιαπωνική εταιρεία. Από την στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά από τη Sony το PS4 και από την Microsoft το Xbox One, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα καθώς τεχνολογικά το Wii U δεν ήταν το ίδιο δυνατό με τους ανταγωνιστές του. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το Wii U έχει πουλήσει 12,6 εκατομμύρια κονσόλες ένας αριθμός που δεν αφήνει ευχαριστημένους του ανθρώπους της Nintendo.

Ένα άρθρο της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei δημιούργησε αρχικά ψιθύρους που γρήγορα μετατράπηκαν σε φήμες πως η Nintendo σκόπευε να σταματήσει τη παράγωγη του Wii U μέχρι το τέλος του 2016. Η ιαπωνική εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες περί διακοπής της κονσόλας κάνοντας δηλώσεις στο Famitsu πως η παράγωγη του Wii U θα συνεχίσει κανονικά όχι μονό για το 2016 αλλά και το 2017. Σαφώς τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, όμως περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στα μέσα του 2016 από το πρόεδρο της Nintendo, Tatsumi Kimishima, όπως δήλωσε και ο ίδιος.Nintendo_Wii_U_GamePad_white