Nintendo Switch, μια πρώτη ματιά στους τίτλους που θα δούμε

Το τελευταίο διάστημα η Nintendo βρίσκεται στο επίκεντρο της gaming βιομηχανίας. Με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από το Nintendo Switch, η εταιρία δείχνει πως είναι έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή. Αφήνει πίσω της μια όχι και τόσο καλή περίοδο. Μεγάλη κουβέντα γίνεται γύρω από τους τίτλους που θα έρθουν στη νέα κονσόλα. Με τη παρουσίαση που έγινε στο Tokyo, λύθηκαν όλες οι απορίες σχετικά με το Nintendo Switch. Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση περιελάμβανε και τίτλους που θα έρθουν με τη νέα κονσόλα.

Nintendo Switch


Nintendo Switch

1 ) The Legen of Zelda: Breath of the Wild
Ημερομηνία κυκλοφορίας – 3 Μαρτίου 2017

Μία από τις πιο μακροχρόνιες σειρές. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει από ένα τόσο μεγάλο γεγονός, όπως είναι είναι η κυκλοφορία της νέας κονσόλας. Αρχικά ο τίτλος ήταν να κυκλοφορήσει για το Wii U το 2014. Το Breath of the Wild είναι ένας RPG τίτλος. Ο πρωταγωνιστής ξυπνά μετά από ύπνο 100 ετών και μια μυστηριώδης φωνή τον καθοδηγεί. Ο τίτλος θα είναι open-world και θα κυκλοφορήσει μαζί με το Nintendo Swich.

2) Super Mario Odyssey
Ημερομηνία κυκλοφορίας – Χριστούγεννα 2017

Μια από τις πιο διάσημες φιγούρες της gaming βιομηχανίας, δε θα μπορούσε να λείπει εννοείται. Το Super Mario Odyssey θα είναι ένας 3D platformer τίτλος. Δείχνει να είναι αρκετά ικανός να σταθεί ως διάδοχος του αγαπητού από πολλούς, Super Mario 64. Στο Odyssey θα περιπλανηθούμε σε διαφορετικά περιβάλλοντα, εμπνευσμένα από τον πραγματικό κόσμο. Με την μέχρι τώρα ενημέρωση, λέγεται πως θα δούμε τον τίτλο τα Χριστούγεννα του 2017.

3) Splatoon 2
Ημερολόγια κυκλοφορίας- Καλοκαίρι 2017

Το Splatoon κυκλοφόρησε αρχικά το 2015 για το Wii U. Όσον αφορά τους μηχανισμούς του, είχαμε να κάνουμε με ένα Third-Person Shooter με κάπως ιδιόμορφο στυλ θα λέγαμε. Μοναδικό μας όπλο είναι τα πολύχρωμα μελάνια που εκτοξεύονται από τα όπλα που έχουμε. Η Nintendo ανακοίνωσε το Splatoon 2, αν και προηγούμενος τίτλος δεν άφησε καλές εντυπώσεις σχετικά με την υποστήριξη που δεν είχε στο Wii U. Μέσα από την νέα κονσόλα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία και η Nintendo τονίζει πως ο τίτλος θα έχει νέα όπλα και περιεχόμενό.

4) Mario Kart 8 Deluxe
Ημερομηνία κυκλοφορίας – 28 Απριλίου 2017

Αν για κάποιο λόγο έτυχε να μην παίξετε στο Wii U το Mario Kart 8, η Nintendo το φέρνει στο Switch. Το Mario Kart 8 Deluxe έρχεται μαζί με όλα τα DLC και έξτρα υλικό. Ολοκαίνουργια μαθήματα και οδηγοί, μαζί με την προσθήκη πίστας και από το Splatoon. Άλλες αλλαγές που θα υπάρχουν είναι ότι κατά την διάρκεια της κούρσας θα μπορούμε να κουβαλάμε δύο όπλα μαζί μας. Αυτές είναι μερικές από της αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση στο Nintendo Switch.

5) Arms
Ημερομηνία κυκλοφορίας – Άνοιξη 2017

Το Arms είναι ένα ιδιαίτερο fighting παιχνίδι. Οι δύο αντίπαλοι μπαίνουν στην αρένα, με τις επιθέσεις να πραγματοποιούνται από άκρα που επεκτείνονται. Ο κάθε παίχτης θα παίρνει από ένα Joy-Con στο χέρι που θα έχει τον έλεγχο ενός παλαιστή. Θα υπάρχει τόσο Multiplayer για online μάχες αλλά και Single-Player.

https://www.youtube.com/watch?v=k7s3UB_8dFM

6) 1-2 Switch
Ημερομηνία κυκλοφορίας – 3 Μαρτίου 2017

Το 1-2 Switch καταφθάνει με τον ερχομό της νέας κονσόλας. Ο συγκεκριμένος τίτλος έρχεται με mini – games παρουσιάζοντας ένα μέρος από τις δυνατότητες του. Ο κάθε παίχτης αναλαμβάνει από ένα Joy-Con για να παίξει στο 1-2 Switch. Είτε μέσα από μονομαχίες με σπαθιά, είτε παίζοντας κάποιο σπορ όπως ping pong. Είτε κάνοντας ακόμα πιο τολμηρά πράγματα όπως…το άρμεγμα μια αγελάδας (εδώ μιλάμε για extreme καταστάσεις). Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο ένας παίχτης να κοιτά τον άλλον στα μάτια. Σκοπός είναι να προβλέψει ο ένας τις κινήσεις του άλλου.

https://www.youtube.com/watch?v=j7p47TOmicQ

7) The Elder Scrolls V: Skyrim Special Addition
Ημερομηνία κυκλοφορίας – TBD

Μετά την κυκλοφορία του στο PS4 και Xbox One, ένα από τα κορυφαία RPG των τελευταίων ετών έρχεται και στο Nintendo Switch. Τα χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που το Skyrim ήρθε στη ζωή μας. Ο τίτλος της Bethesda μέχρι και σήμερα όμως μαγεύει και προσφέρει μια ενδιαφέρουσα νέα οπτική μέσα από την Special Edition. Ο τίτλος έρχεται με το περιεχόμενο που υπάρχει και στις άλλες εκδόσεις. Θα δώσει έτσι την ευκαιρία και στους φίλους της Nintendo να απολύσουν τον τίτλο με όλη την μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει.

8) Xenoblade Chronicles 2
Ημερομηνία κυκλοφορίας – TBD

Το Xenoblade Chronicles X είναι αναμφίβολα  από τα καλύτερα παιχνίδια για το Wii U που κυκλοφόρησαν. Το Xenoblade Chronicles 2 θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017, όπως έκανε γνωστό και η Ninendo. Το παιχνίδι θα έρχεται με νέο ήρωα στην ιστορία και σε ότι έχει να κάνει με των τομέα των γραφικών, δείχνει αρκετά ανανεωμένο. Έχει επιρροές από amine και ειδικά από την κατηγορία των Mecha. Οπότε οι fans του είδους, έχουν έναν λόγο παραπάνω για να δώσουν τη προσοχή τους σε αυτό τον τίτλο.

9) Ultra Street Fighter II: The Final Challengers
Ημερομηνία κυκλοφορίας -TBD

Η επιστροφής του Street Figther II για το Nintendo Switch, ήταν κάτι που ο κόσμος ίσως δεν περίμενε. Ένας από τους πιο κλασικούς fighting τίτλους έρχεται με μια σειρά από προσθήκες. Ξεκινώντας από το roster, θα βρούμε όλους τους χαρακτήρες που υπήρχαν στον αρχικό τίτλο και επιπλέον θα έχουμε τους Evil Ryu και Violen Ken. Πέρα από τα ανανεωμένα γραφικά, θα έχουμε και επιλογές πάνω σε αυτά. Θα μπορούμε να αφήσουμε τα γραφικά όπως ήταν τότε, δίνοντας έναν retro αέρα στο παιχνίδι. Το Ultra Street Fighter II: The Final Challengers θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.


Αυτή ήταν μια ενδεικτική λίστα για το τι πρόκειται να δούμε φέτος από το Nintendo Switch. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν. Έχουμε το Fire Emblem Warriors, ένας τίτλος που έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Dynasty Warriors. Η Atlus ανακοίνωσε το Shin Megami Tensei. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Project Octopath Traveler, τίτλος της Square Enix, ένας συνδυασμός από 2D/3D αισθητική.

Επίσης θα υπάρχουν και πολλά multiplatform παιχνίδια. Απ’όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ένα από αυτά είναι το FIFA. Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας ωστόσο. Επίσης θα δούμε τα Minecraft, LEGO Worlds, Sonic Mania, Super Bomberman R και Just Dance 2017. To παρών θα δώσουν και τα δυο Dragon Quest X και XI.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις κυκλοφορίες που θα δούμε στο Nintendo Switch. Αν και αργεί ακόμα, σίγουρα στην εφετινή Ε3 θα τραβήξει το ενδιαφέρον. Εκεί λογικά θα μάθουμε περισσότερα γύρω από τους νέους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν.