Nintendo Switch, η Nintendo καλωσορίζει τη νέα εποχή με νέους τίτλους

Η Nintendo είναι η αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και στα καλύτερά της. Είχε χάσει την παλιά της αίγλη. Ούσα μία από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, με μεγάλη ιστορία στο παρελθόν, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχοντας μεγαλώσει ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Sony και Microsoft, η εταιρία είχε περισσότερο το ρόλο κομπάρσου. Το Wii U δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιο των προσδοκιών. Αρκετό καιρό πριν, είχε αποκαλύψει ότι οι εργασίες για την ανάπτυξη νέας κονσόλας, έφερε κλίμα ευφορίας στη τάξη των οπαδών της Nintendo για δυναμική επιστροφή, μετά από χρόνια, με το Nintendo Switch.

Nintendo Switch


Nintendo Switch, η Nintendo η Nintendo καλωσορίζει τη νέα εποχή με νέους τίτλους

03 Μαρτίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Η Nintendo έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες γύρω από το Nintendo Switch. Θέλοντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο και βάζει το όνομα της δίπλα στις εταιρίες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια, όπως Sony και Microsoft. Η κονσόλα ξεκινά την πορεία της αύριο και φέρνει μαζί της και μια σειρά από νέα παιχνίδια. Θα έχουμε νέο τίτλο Mario, καθώς και το Zelda: Breath of the Wild, αλλά και πολλούς ακόμα τίτλους.

Nintendo Switch

Για κάθε νέα κονσόλα που ξεκίνα το ταξίδι της, οι gamers θέλουν και το ανάλογο κίνητρο για να προχωρήσουν στην αγορά της. Το κίνητρο αυτό πηγάζει από τους τίτλους που θα συνοδεύουν. Για το Nintendo Switch μερικοί τίτλοι που θα δούμε είναι τα Shakedown Dig 2, Runner 3, I Am Setsuna, Super Bomberman R, Rocket Rumble και αρκετοί ακόμα που θα έρθουν στην πορεία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την λίστα.

Nintendo Switch

Η Nintendo μέσα από το Nintendo Switch θέλει να αφήσει πίσω το όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα του Wii U. Οι επιλογές που έκανε είχαν ως αποτέλεσμα να υστερεί απέναντι στους ανταγωνιστές. Έχοντας μάθει από τα λάθη και έχοντας αποκτήσει την εμπειρία, η εταιρία προσφέρει μια υβριδική κονσόλα, που μπορεί να λειτουργήσει ανάλογα με τις επιθυμίες του παίχτη.

Nintendo Switch

Σίγουρα το μοντέλο που ακολουθεί το Nintendo Switch δεν το έχουμε δει στο παρελθόν. Και σίγουρα, το ότι όπου και να πας θα έχεις τη δυνατότητα να παίξεις είτε μόνος σου είτε με παρέα το παιχνίδι που θες, το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Αυτό που δίνει νόημα και ζωή σε μια κονσόλα και την κρατά ζωντανή είναι οι τίτλοι που προσφέρει. Σίγουρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της επιτυχία της. Το Nintendo Switch έρχεται στην Ελλάδα στην τιμή των €399.

Πηγή


Nintendo Switch, αποκαλυπτήρια και άλλα πολλά για τη νέα κονσόλα

13 Ιανουαρίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Nintendo Switch

Η στιγμή που οι fans της Nintendo περίμεναν, έφτασε. Στη Nintendo CO που πραγματοποιήθηκε στο Tokyo, αποκαλύφθηκαν πολλά πράγματα γύρω από το Nintendo Switch. Η νέα κονσόλα, φιλοδοξεί να μπει δυναμικά στη κούρσα μεταξύ PS4 και Xbox One, μεγαλώνοντας τον ανταγωνισμό. Οι βλέψεις είναι μεγάλες, ιδιαίτερα μετά από το όχι και τόσο πετυχημένο πέρασμα του Wii U. Το νέο εγχείρημα της ιαπωνικής εταιρίας, αποτελεί ένα κράμα από όλες τις κονσόλες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα. Το Nintendo Switch, έρχεται να συνδυάσει δυο πράγματα. Πέρα από σταθερή συσκευή, όπως ξέρουμε θα μπορούμε να τη μετατρέψουμε και σε κινητή. Έτσι όλες οι ανάγκες καλύπτονται, είτε βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι ή έξω.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Tatsumi Kimishima, πρόεδρος της Nintendo. Από τα χείλη του ίδιου, μάθαμε πως η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 3 Μαρτίου. Η τιμή του θα ανέρχεται στα $299.99(περίπου €320). Έπειτα προχώρησε σε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις online services. Με την αντίστοιχη εφαρμογή σε κάθε smart συσκευή, θα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Nintendo Switch

Nintendo Switch

Έχοντας την εφαρμογή, θα μπορείτε να προσκαλείτε τους φίλους σας για να παίξετε. Θα μπορείτε να δημιουργείτε play appointments και να χρησιμοποιείτε το chat ενώ παίζετε. Επίσης μάθαμε, πως οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα μπουν σε μια trial περίοδο μετά τη κυκλοφορία. Αυτό σημαίνει πως για ένα χρονικό διάστημα, θα μπορείτε να τις απολαύσετε δωρεάν. Το φθινόπωρο θα λήξει η trial περίοδος και έπειτα θα είναι επί πληρωμή. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο, είναι πως δε θα υπάρχει region locking.

Εν συνεχεία, προχωράμε στον Shinya Takahasi, υπεύθυνος ανάπτυξης λογισμικού, σε όλες τις Nintendo κονσόλες. Όπως προαναφέραμε, το Switch είναι ένα κράμα όλων των Nintendo κονσολών. Διάφορα χαρακτηριστικά έχουν παρθεί και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη νέα κονσόλα. Έπειτα παρουσιάστηκαν τα τρία play styles του Switch. Είναι τα Tv mode, Tabletop mode και Handheld mode.

Επιπλέον, είδαμε και τα αποσπώμενα controllers, τα Joy-con όπως ονομάζονται. Θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε τόσο στη σταθερή, όσο και στη φορητή μορφή. Σε ότι έχει να κάνει με τη διάρκεια της μπαταρίας, θα είναι από 2.5 έως 6.5 ώρες. Θα μπορείτε φυσικά να φορτίζετε τη συσκευή ενώ παίζετε. Δε θα μπορούσε να λείπει και το wi-fi για multiplayer battles.

Την παρουσίαση των Joy-con ανέλαβε ο Yoshiaki Koizumi, General Producer. Προχώρησε σε μια επίδειξη για τις δυνατότητες των χειριστηρίων και παρουσίασε τα διαθέσιμα κουμπιά που θα υπάρχουν. Επίσης, είδαμε πως τα Joy-con θα κυκλοφορήσουν σε δυο ακόμη χρώματα, σε Neon blue και Neon red. Τα controllers έρχονται μαζί με ένα wrist strap, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σας πέσει. Όπως ανακοινώθηκε, θα βγει και ένα παραδοσιακό χειριστήριο, το Pro Controller.

Nintendo Switch

Nintendo Switch

Στο δεξί Joy-Con θα υπάρχει motion IR sensor. Με αυτό, θα μπορεί να διαβάζει την απόσταση των αντικειμένων. Επίσης θα μπορεί να ανιχνεύει σχήματα. Θυμάστε το πέτρα, ψαλίδι, χαρτί; Θα είναι ικανό να διαβάζει τα χέρια σας όταν παίρνουν ένα από τα παραπάνω σχήματα. Επιπλέον θα έχει infrared motion sensor, accelerometer, gyro sensors και “HD Rumble”.

Nintendo Switch

Έπειτα περνάμε στον Kouichi Kawamoto, 1-2 Switch Producer. Το Nintendo Swich φέρνει τη καινοτομία στο τρόπο που παίζουμε video games. Απόδειξη αυτού, είναι το 1-2 Switch. Τι το διαφορετικό θα προσφέρει; Σκεφτείτε ότι μέχρι στιγμής, χρειαζόμασταν μια οθόνη για να παίξουμε. Με το 1-2 Switch, αρκεί να κοιτάμε στα ματιά τον αντίπαλο μας. Με την οπτική επαφή, θα πρέπει να μαντέψουμε τις επόμενες κινήσεις του αντιπάλου.

Nintendo Switch

https://www.youtube.com/watch?v=j7p47TOmicQ

Το υπόλοιπο της εκδήλωσης, αφιερώθηκε στους τίτλους που θα δούμε στο Nintendo Switch. Η νέα κονσόλα είναι έτοιμη να υποδεχτεί μια σειρά από πολλούς τίτλους που θα προσφέρουν την απαραίτητη διασκέδαση. Ένας από τα πιο αναμενόμενους είναι φυσικά το The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Το νέο κεφάλαιο της σειράς, θεωρείται από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που θα έρθουν στη νέα κονσόλα. Η κοινή τους κυκλοφορία, θα βοηθήσει αρκετά στο ξεκίνημα του Switch.

Άλλα παιχνίδια που θα δούμε στο Nintendo Switch είναι τα Fire Emblem Warriors, Xenoblade Chronicles 2, Splatoon 2 και Arms. Επίσης αναμένονται τα Super Mario Odyssey, Ultra Street Fighter 2, Sonic Mania, Mario Kart 8 Deluxe, Elder Scrolls 5: Skyrim και Shin Megami Tensei. Η Nintendo δήλωσε πως συνεργάζεται και με άλλες εταιρίες και περίπου 80 τίτλοι αναπτύσσονται για το Switch.

Πηγή


Nintendo Switch, έδωσε το παρών στην εκπομπή του Jimmy Fallon

8 Δεκεμβρίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκληθεί για τη νέα συσκευή της Nintendo, το Nintendo Switch. Αρκετοί fans της ιαπωνικής εταιρίας και όχι μόνο περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την έλευση της νέας κονσόλας. Στα πλαίσια της εκπομπής, The Tonight Show του γνωστού παρουσιαστή Jimmy Fallon, ο εκπρόσωπος και πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aimé ήταν εκεί.

Παρουσίασε το Super Mario Run, το νέο παιχνίδι που θα γίνει διαθέσιμο για smartphone συσκευές. Ο παρουσιαστής είχε την ευκαιρία να παίξει ένα μέρος από το παιχνίδι, δείχνοντας εμφανώς ενθουσιασμένος.

Στην συνέχεια της εκπομπής, ένα μέρος από τις δυνατότητες του Nintendo Switch και τι καλύτερο από μια δοκιμή με το The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Η προβολή έγινε σε μια ειδικά διαμορφωμένη οθόνη. Ο Jimmy Fallon δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία. Δοκίμασε τη νέα κονσόλα της Nintendo αλλά έπαιξε φορητή εκδοχή της συσκευής.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο κύριος Fils-Aimé, η τελική έκδοση του Super Mario Run θα γίνει διαθέσιμη στις 15 Δεκεμβρίου στο App Store. Η τιμή του θα ανέρχεται στα $9,99.

Πηγή


Nintendo Switch, πληροφορίες γύρω από τη χρήση εξωτερικών δίσκων και Micro SD

31 Οκτωβρίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Όσο περνά ο καιρός, περισσότερες πληροφορίες που περιέχουν το στοιχείο της φήμης έρχονται στη δημοσιότητα. Μια νέα πληροφορία δημοσιεύτηκε από το VG24/7 σχετικά με την ανάπτυξη του νέου Nindendo Switch. Γίνεται λόγος για το πιθανό μέγεθος των Micro SD και τη χωρητικότητα που θα δέχεται η φορητή συσκευή. Λέγεται ότι το Switch θα δέχεται κάρτες Micro SDXC έως και 128GB. Μέσω του λογισμικού του, θα μπορεί να τρέχει απευθείας από την κάρτα Micro SD ή την εσωτερική μνήμη τα παιχνίδια. Η θύρα της MicroSD θα βρίσκεται κάτω από την βάση της φορητής συσκευής.

Ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί είναι κατά ποσό η νέα κονσόλα της Nintendo θα μπορεί να δεχθεί και εξωτερικό δίσκο αποθήκευσης. Όπως έχουμε δει και από άλλες εταιρίες, δίνουν την επιλογή της προσθήκη δίσκου. Σύμφωνα με το VG24/7, μια τέτοια επιλογή δεν συγκαταλέγεται στις επιλογές της Ιαπωνικής εταιρείας. Σκοπός της Nintendo είναι να μην χαθεί η αίσθηση ότι θα έχουμε να κάνουμε με μια φορητή κονσόλα. Όπως έγινε γνωστό, περισσότερα νέα για τη κονσόλα θα μάθουμε τη νέα χρόνια. Συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου, όπου  θα λυθούν όποιες απορίες υπάρχουν.

Nintendo Switch

Πηγή


Nintendo Switch, ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από τη νέα κονσόλα

22 Οκτωβρίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Η αποκάλυψη του Nintendo Switch έφερε κλίμα ενθουσιασμού για δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο. Οι αρχικές εντυπώσεις ήταν θετικές από τις χρήσεις που θα έχει, καθώς θα έχουμε 2 κονσόλες σε 1. Αναπόφευκτα ήρθαν και οι πρώτες ερωτήσεις για το τι πρέπει να περιμένουμε από την Nintendo και τη νέα της δημιουργία που έρχεται να πρωταγωνιστήσει. 

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές τόσο από αυτούς που έχουν το Wii U, όσο και από αυτούς που το Nintendo Switch τους κίνησε το ενδιαφέρον. Όπως αποκάλυψαν στο περιοδικό Famitsu, οι άνθρωποι της Ιαπωνικής εταιρείας ενημέρωσαν ότι τα παιχνίδια του Wii U δεν θα παίζουν στο Switch. Το ίδιο θα ισχύει και σε ότι έχει να κάνει και με της κασέτες του 3DS. Μια εξέλιξη που ίσως απογοητεύσει μερικούς. Διότι και μόνο η σκέψη του να μπορείς να παίξεις ένα τίτλο σε μια οθόνη 50 ιντσών σίγουρα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Μέσω Q&A που έγινε ο κόσμος έθεσε ερωτήματα γύρω από τη νέα κονσόλα, το μέλλον του Wii U και του 3DS. Το Reddit δημοσίευσε την ερώτηση ενός ανθρώπου για το αν η φορητή συσκευή θα μπορούσε να αντικαταστήσει το 3DS. Όπως δείχνουν τα πράγματα, η εταιρία σκέφτεται τη πιθανότητα μίας νέας κονσόλας στο μέλλον, αντικαταστάτη του 3DS.

Υπάρχει νεότερη ενημέρωση για τη πιθανή ανάπτυξη φορητής συσκευής ως αντικαταστάτη του 3DS. Το Reddit, αναπαράγει την δήλωση του Mat Smith, editor του Engadget, που φέρεται να είπε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο από την Nintendo για διάδοχο του 3DS, χωρίς να είναι ακόμα κάτι βέβαιο. Μέσα από το trailer που ακολουθεί μπορείτε να μάθετε περισσότερα γύρω από την νέα κονσόλα της Nintendo.

[alert-warning]

Nintendo Switch Pre Orders

Σίγουρα αρκετοί θα έχουν απορίες σε ότι έχει να κάνει με τη τιμή του Nintendo Switch. Σύμφωνα με μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων, στη χωρά μας η τιμή θα ανέρχεται στα €398,99. Η νέα κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2017.

[/alert-warning]

Πηγή


Nintendo Switch

21 Οκτωβρίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Το διάστημα που ακολούθησε, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση, οι θεωρίες και οι φήμες για τη νέα κονσόλα της Nintendo ήταν πολλές. Όχι μόνο για τον σχεδιασμό και τον χειρισμό που θα υπήρχε. Οι φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητα την θέλανε να είναι μια φορητή κονσόλα. Η Nintendo έβαλε τέλος στην αναμονή, παρουσιάζοντας μέσω trailer το Nintendo Switch.

To Nintendo Switch θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια κονσόλα σε δύο. Πέρα από το σαλόνι μας, θα μπορούμε να συνεχίσουμε και έξω το παιχνίδι μας. Αυτό πραγματοποιείται χάρη στην αποσπώμενη οθόνη και την προσθήκη δύο χειριστηρίων που θα προσαρμόζονται στα πλαϊνά της φορητής συσκευής. Μια ωραία κίνηση από την εταιρία, που θέλει να δώσει στους παίκτες κάτι το διαφορετικό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την gaming εμπειρία.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, η Nintendo δήλωσε ότι στηρίζεται στο σύστημα Switch Dock. Κατά τη διάρκεια που θα παίζουμε στη τηλεόρασή μας ένα παιχνίδι, ίσως χρειαστεί να σταματήσουμε για να φύγουμε από το σπίτι μας. Χάρις την φορητή συσκευή, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι όπου και να βρισκόμαστε εκείνη την στιγμή. Είτε στο πάρκο, είτε ακόμα και σε ένα αεροπλάνο. Σε τεχνικά χαρακτηριστικά, θα έχουμε να κάνουμε με μια οθόνη υψηλής ανάλυσης με ενισχυμένη φωτεινή οθόνη.

Η Nintendo έδωσε πληροφορίες γύρω από τα δυο αποσπώμενα χειριστήρια και το πώς αυτά θα λειτουργούν. Το όνομά τους είναι Joy-Con και θα βρίσκονται στο πλάι του Nintendo Switch. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα αφαιρούνται. Θα μπορούμε να παίξουμε είτε μόνοι μας είτε με ένα φίλο μας, ανάλογα το παιχνίδι. Επίσης, θα δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους παίχτες να συμμετέχουν, δημιουργώντας ένα πρότυπο Multiplayer. Η διαφορά είναι ότι ο αντίπαλος θα βρίσκεται δίπλα σας.

Το θετικό κλίμα μετά την επίσημη ανακοίνωση της νέας κονσόλας ήρθε να ενισχύσει με δηλώσεις και ο πρόεδρος της COO, Reggie Fils-Aimé. Το Nintendo Switch θα δώσει πολλές επιλογές, προσφέροντας νέες ιδέες για την ανάπτυξη νέων τίτλων. Ακόμα, θα προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει και να δημιουργήσουν νέους κόσμους πάνω σε αυτό.

Κάποια στοιχεία γύρω από άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστά για την ώρα. Αυτό που γνωρίζουμε εδώ και καιρό σε σχέση με τα γραφικά είναι ότι το Nintendo Switch θα έχει υποστήριξη από την Nvidia. Η Nintendo έκανε γνωστό ότι κορυφαίες εταιρίες θα συνεργαστούν, προσφέροντας τις δημιουργίες τους στο μέλλον.

Όπως ενημέρωσε και επίσημα η εταιρία, το Nintendo Switch θα γίνει διαθέσιμο το 2017. Άγνωστο παραμένει το ποια θα είναι η τιμή του.

Nintendo Switch

Nintendo Switch

switchergoaooo

Πηγή