NES Classic Mini με Unboxing και GamePlay, πίσω στα 80s!

Το Nintendo Switch αναμένετε πως και πως από την gaming κοινότητα, στο μεταξύ όμως η Nintendo έβγαλε άσσο από το μανίκι της με την κυκλοφορία του Nintendo NES Classic Mini. Μίας ρετρό κονσόλας με την αισθητική του original NES και με ενσωματωμένους 30 από τους πιο επιτυχημένους τίτλους του NES. Η απήχηση που είχε το NES Classic Mini ήταν εξαιρετική. Δεν χάσαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε και εμείς ένα και σας το παρουσιάζουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=VfUzFAgGaRs

NES Classic Mini Unboxing & Review

Πάρης Λύρας – 17/11/2016

Πριν ακόμα ανοίξουμε τη συσκευασία θα σας μιλήσω για το ίδιο το κουτί. Η αισθητική του είναι τέτοια ώστε να θυμίζει και αυτό το original NES. Τα σχέδια, τα χρώματα και οι γραμματοσείρες θυμίζουν όλα την κονσόλα πάνω στην οποία έχει βασιστεί το NES Classic Mini. Γυρίζοντας το κουτί στην πίσω του πλευρά θα βρούμε εικόνες από μερικούς από τους τίτλους που ενσωματώνονται στην κονσόλα.

Ανοίγοντας το κουτί και αφήνοντας στην άκρη την χαρτούρα θα βρούμε την κονσόλα μας. Το σχέδιο της είναι πανομοιότυπο με το NES αλλά το μέγεθος φυσικά πολύ μικρότερο. Δεν υπάρχει όπως είναι λογικό υποδοχή για cartridges. Το επόμενο που θα βρούμε είναι το χειριστήριο, και αυτό μία πιστή αντιγραφή του προκατόχου του. Η αίσθηση των κουμπιών τόσο στην κονσόλα όσο και στο χειριστήριο μοιάζει πάρα πολύ στο NES. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε αφού η Nintendo στοχεύει στη νοσταλγία των παλιότερων gamer με αυτό το προϊόν. Έχει φροντίσει λοιπόν ακόμα και οι λεπτομέρειες στο NES Classic Mini να θυμίζουν το NES.

NES Classic Mini

Τέλος, θα βρούμε στην συσκευασία τα απαραίτητα καλώδια. Αυτά περιλαμβάνουν ένα καλώδιο HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση και ένα καλώδιο ρεύματος. Το καλώδιο ρεύματος είναι microUSB χωρίς αντάπτορα για πρίζα. Για ρεύμα μπορείτε είτε να το συνδέσετε σε θύρα USB της τηλεόρασής σας ή να το συνδέσετε σε έναν αντάπτορα πρίζας.

NES Classic Mini –  Gaming

Έφτασε όμως η ώρα να συνδέσουμε το NES Classic Mini στην τηλεόραση! Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να σας πω για την εμπειρία η οποία όπως είναι λογικό είναι πολύ απλή. Η αρχική οθόνη έχει ένα slider με όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια. Επιλέγετε αυτό που θέλετε να παίξετε και ξεκινάτε. Για κάθε τίτλο μπορείτε να κρατήσετε μέχρι και 4 save. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως η Nintendo έχει ένα φίλτρο εικόνας ονόματι CRT για να παρομοιάζετε στην οθόνη ακόμα περισσότερο η εικόνα που είχε αρχικά το NES.

NES Classic Mini

Οι αναμνήσεις που ξυπνάνε είναι πολλές και η νοσταλγία είναι λογικό πως χτυπάει κόκκινο. Αυτό άλλωστε εκμεταλλεύτηκε και η Nintendo δημιουργώντας το NES Classic Mini. Πολλοί κατηγόρησαν την Nintendo για αυτή της την κυκλοφορία, καθώς θεωρούν απαράδεκτο το ποσό των €70 από τη στιγμή που στην ουσία μιλάμε για έναν emulator παλιών παιχνιδιών. Προσωπικά χαίρομαι που θα μπορέσω μετά από πολλά χρόνια να παίξω αγαπημένους μου τίτλους εύκολα και γρήγορα στην τηλεόρασή μου, και γι’ αυτό το λόγο θεωρώ την τιμή δίκαιη. Ένα μόνο αρνητικό σχόλιο έχω και αυτό αφορά το καλώδιο του χειριστηρίου το οποίο είναι αρκετά κοντό. Κατά τα άλλα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το NES Classic Mini.

Αν είστε και εσείς της γενιάς των 80s ή των 90s πιστεύω ότι το NES Classic Mini θα σας φανεί πολύ δελεαστικό. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή λάτρεψα την ιδέα. Πείτε μας και εσείς την άποψή σας στα σχόλια του άρθρου και αν σκοπεύετε να αποκτήσετε την νέα αλλά και ταυτόχρονα παλιά κονσόλα της Nintendo.

NES Classic Mini


Nintendo NES, παρουσίαση του Mini NES

1 Οκτωβρίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Η είδηση και μόνο φέρνει δάκρυα χαράς στους απανταχού φίλους της Nintendo. Ένα φίλος από τα παλιά επιστρέφει για να ξυπνήσει ευχάριστες αναμνήσεις και να δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να γνωρίσουν μια από τις πιο ιστορικές κονσόλες που έχουν υπάρξει. Το Nintendo NES επιστρέφει με νέα mini μορφή, όπως ανακοίνωσε η Nintendo, μια είδηση που δίνει ένα λόγο για να πανηγυρίζουν οι fans για αυτή την επιστροφή.

Nintendo NES

Η είδηση της επιστροφής ιστορικών τίτλων του παρελθόντος, μαζεμένων σε μια κονσόλα που έχει γράψει και αυτή την δική της πορεία, είναι από μόνο του ένα μεγάλο γεγονός. Και ίσως έχει λίγο περισσότερη βαρύτητα για τους πιο παλιούς gamers που ουσιαστικά μεγάλωσαν και – θα λέγαμε – μυήθηκαν στο μαγικό κόσμο των video games. Από την άλλη, είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τους νεότερους gamers να γνωρίσουν και να μάθουν ιστορικούς τίτλους, που ο καθένας ξεχωριστά έβαλε το λιθαράκι στην μετέπειτα ιστορία της gaming βιομηχανίας.

Η Nintendo θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος για τη μεγάλη επιστροφή, έδωσε στη δημοσιότητα ένα trailer παρουσιάζοντας τους 30 τίτλους που θα είναι ενσωματωμένοι στο Mini NES, και είναι οι:

 • Super Mario Bros
 • Super Mario Bros 2
 • Super Mario Bros 3
 • The Legend of Zelda
 • Donkey Kong
 • Balloon Fight
 • Ice Climber
 • Castlevania
 • Castlevania II: Simon’s Quest
 • Mario Bros
 • Kirby’s Adventure
 • Dr Mario
 • Punch-Out!!
 • Excitebike
 • Bubble Bobble
 • Final Fantasy
 • Galaga
 • Metroid
 • Donkey Kong Jr
 • StarTropics
 • Gradius
 • Pac-Man
 • Ninja Gaiden

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν θα μπορείτε να κατεβάσετε νέα παιχνίδια, να σας πούμε πως το Mini NES δεν θα έχει σύνδεση στο internet και μόνο οι 30 τίτλοι που αναφέρονται παραπάνω θα υπάρχουν. Για τις ανάγκες έχει γίνει επεξεργασία και θα έρχονται σε HD μορφή. Υπομονή μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, τότε που θα γίνει διαθέσιμο για το κοινό. Μια γεύση από τη νέα έκδοση, αλλά και άλλες πληροφορίες, μπορείτε να πάρετε από το trailer που ακολουθεί.


Nintendo NES, επιστρέφει σε mini μορφή

15 Ιουλίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Οι φίλοι της Nintendo περιμένουν πώς και πώς να μάθουν περισσότερα νέα γύρω από το Nintendo Nes. Η ιαπωνική εταιρία αιφνιδίασε ευχάριστα με τη σημερινή της ανακοίνωση, καθώς για να έχεις λαμπρό μέλλον πρέπει να τιμάς και το παρελθόν σου. Έτσι, από εκεί που δεν το περίμενε κάνεις, η Nintendo ανακοίνωσε μια επιστροφή που γέμισε με χαρά όσους αγάπησαν τη κονσόλα NES. Όπως έκανε γνωστό η Nintendo, το NES επιστρέφει σε mini μορφή.

Η επανέκδοση του Nintendo Nes έρχεται με υποστήριξη HDMI για την τηλεόραση, ενώ θα υπάρχει και το ανάλογο ρετρό χειριστήριο, Nintendo Classic Mini. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μέσα στο NES θα υπάρχουν ενσωματωμένοι 30 κλασικοί τίτλοι που θα μπορούν να βρουν οι παίχτες. Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς τίτλους, που θα υπάρχουν στο NES Mini:

GRADIUS
Super Mario Bros.
Tecmo Bowl
Ninja Gaiden
Ice Climber
Kid Icarus
MEGA MAN
Galaga

Για να δείτε τους υπόλοιπους τίτλους, μπορείτε να πατήσετε αριστερά στο τέλος του άρθρου το σύνδεσμο ”Πηγή”. Οι fans της Nintendo θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, όπου και η νέα έκδοση του NES θα γίνει διαθέσιμη για το κοινό. Τα θετικά δεν σταματούν εδώ! Το χειριστήριο του Nintendo Nes Mini θα είναι συμβατό και με τα Wii και Wii U.

nintendo nes

Πηγή

Sony