Με κωδική ονομασία Angler και Bullhead τα νέα Nexus

Το Nexus 6 ήταν η εξαίρεση στο προφίλ που η Google είχε δημιουργήσει για τη σειρά Nexus, όπου όλα τα προηγούμενα μοντέλα ήταν πιο μικρά και οικονομικά. Ενδέχεται να ήρθε για να αντικαταστήσει το αποτυχημένο Android Silver Project. Φήμες όμως λένε πως μέσα στο έτος η Google θα επιστρέψει ξανά στον ίσιο δρόμο των Nexus με δυο νέα smartphones.

Η πηγή που αποκάλυψε τη φήμη είναι έμπιστη και οι πληροφορίες που θα αναφερθούν είναι πολύ πιθανό να είναι αληθινές. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Google που θα ανακοινώσει μαζί 2 Nexus smartphones σε μέγεθος phablet. Πλήρη χαρακτηριστικά δεν έχουμε, αλλά γνωρίζουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

LG Angler Nexus

LG Angler

Ναι, το πιο μικρό από τα δυο, και λογικά πιο οικονομικό, που θα κατασκευάσει η LG θα έχει οθόνη 5.2″ και μπαταρία 2700mAh. Η χωρητικότητα της μπαταρίας ακόμα δεν είναι τελική αλλά ούτε και το SoC που θα χρησιμοποιηθεί. Η LG σκέφτεται να τοποθετήσει Snapdragon 808 στο νέο “μικρό” Nexus και εμείς συμφωνούμε. Αν αναλογιστούμε πως θα περάσουν μερικοί μήνες για να ανακοινωθεί, σημαίνει πως θα έχει οικονομικό χαρακτήρα flagship.

Huawei Bullhead

Το πιο μεγάλο Nexus θα κατασκευάσει η Huawei με κωδική ονομασία Bullhead! Θα έχει οθόνη 5.7″ και όπως λένε οι φήμες θα φοράει Snapdragon 810, αλλά μάλλον θα αλλάξει στη πορεία. Η μπαταρία λέγεται πως θα είναι 3500mAh και γενικά φαίνεται να μοιάζει αρκετά στο Nexus 6, με ελαφρώς πιο μικρό χαρακτήρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Nexus Tablets, όπως φαίνεται το Nexus 9 θα παραμείνει ναυαρχίδα για αρκετούς μήνες ακόμα. Σύμφωνα με τη πηγή δεν έχει υπάρξει κανένα στοιχείο για επερχόμενο tablet.

πηγή

Asus ZenFone 8 Android