New Nintendo 2DS XL, η Nintendo ενισχύει τις φορητές κονσόλες

Η επιστροφή της μέσα από το Nintendo Switch ήταν η ανανέωση που σίγουρα χρειαζόταν η Nintendo στο κομμάτι της κονσόλας. Η εταιρία είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά μια νέα συσκευή, φορητή αυτή την φορά. Ο λόγος για το New Nintendo 2DS XL. Έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό αλλά και τεχνικά φέρνει μαζί του την επεξεργαστική δύναμη του 3DS XL.

New Nintendo 2DS XL


New Nintendo 2DS XL

Το New Nintendo 2DS XL παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και είναι θα λέγαμε ο διάδοχος του επιτυχημένου 2DS. Η σειρά από το πρώτο Nintendo DS που κυκλοφόρησε το 2004 και μέχρι και τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, όπως αυτή του 3DS, έχει σημειώσει εξαιρετικά νούμερα πωλήσεων. Το New 2DS XL έρχεται αναβαθμισμένο σε ότι έχει να κάνει με το Hardware. Με λίγα λόγια θα μπορεί τεχνικά να αντεπεξέλθει καλύτερα στα παιχνίδια έχοντας τον επεξεργαστή του 3DS XL. Η νέα κονσόλα θα είναι εξοπλισμένη με το C-Stick και ZL ZR κουμπιά.

https://www.youtube.com/watch?v=3lxNHhgMuTg

Σχεδιαστικά, έχει διαφορές από την προηγούμενη έκδοση. Μια από αυτές έχει να κάνει με την μετακίνηση της μπροστινής κάμερας επάνω, προσθέτοντας και μερικές κυρτές γωνίες. Γνωστά έγιναν και τα χρώματα που θα είναι διαθέσιμα σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία. Θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε μαύρο και τιρκουάζ  ή σε λευκό και πορτοκάλι χρώμα. Η έκδοση στην Αμερική θα έρχεται σε μαύρο και τιρκουάζ.

New Nintendo 2DS XL

New Nintendo 2DS XL

Δεν έχει καθοριστεί η τιμή του ακόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Αμερική λέγεται πως η τιμή του New Nintendo 2DS XL θα κυμαίνεται στα $150. Κάθε νέα κονσόλα βέβαια θέλει και το αντίστοιχο δέλεαρ για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει μαζί με τρία παιχνίδια όπως ανακοίνωσε η Nintendo. Το 2D side-scroller, Hey! Pikmin, ένα mini-RPG με το όνομα Miitopia και τέλος ένα puzzle game, το Dr Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused?.

Η Nintendo πέρα από την παρουσίαση του New Nintendo 2DS XL είχε μιλήσει και για τα πλάνα της αρκετό καιρό πριν για το μέλλον του 3DS XL. Με τον πρόεδρο της Nintendo of America Reggie Fils-Aime να τονίζει ότι το 3DS έχει πολύ μέλλον ακόμα μπροστά τού και θα συνεχίσει να στηρίζεται. Θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουλίου αρχικά στην Ιαπωνία. Όσον αφορά την Ευρώπη, είναι άγνωστο ακόμα πότε θα γίνει διαθέσιμο.

New Nintendo 2DS XL

Πηγή