Νέα χαρακτηριστικά έρχονται σε Google Messages, Gboard και όχι μόνο

Σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στις εφαρμογές της, προχώρησε η Google. Ίσως οι περισσότερες νέες λειτουργίες αφορούν το Google Messages, κάτι που δεν είναι τυχαίο, μιας και η εταιρία έχει στρέψει εκεί την προσοχή της.

Αρχίκά η εταιρία ανακοίνωσε πως οι χρήστες θα έχουν όχι μόνο τη δυνατότητα να στέλνουν reactions σε μηνύματα που λαμβάνουν (κάτι που συνέβαινε ήδη), αλλά και να βλέπουν reactions που έχουν σταλθεί μέσω του iMessage. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού των συνομιλιών σε προσωπικές και “Business”.

https://www.youtube.com/watch?v=XUZ1CLIigN4&feature=emb_title

Οι προσθήκες δεν σταματούν εδώ με το Google Messages πλέον μπορούμε να μοιραστούμε φωτογραφίες και video (τα οποία θα ανεβαίνουν στο Google Photos…) αλλά θα λαμβάνουμε και ειδοποιήσεις για τα γενέθλια των επαφών μας.

Από την άλλη, το Gboard ή αλλιώς Google Keyboard αποκτά γραμματικό έλεγχο. Πλέον το πληκτρολόγιο θα διορθώνει αυτόματα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη, σε επίπεδο συσκευής, για μεγαλύτερη ασφάλεια των δεδομένων μας. Το Google Photos βλέπει και αυτό βελτιώσεις που αφορούν τη λειτουργία Portrait Blur, ενώ πλέον το Nearby Share υποστηρίζει αποστολή αρχείων σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Μάλιστα, βελτιώσεις έρχονται τόσο στο Google TV όσο και στο Android Auto!

I can only show you the door...