Το δήθεν ενσωματωμένο adblock του Chrome ποιες διαφημίσεις μπλοκάρει;

Ένα plugin που μπλοκάρει τις διαφημίσεις όταν εμείς σερφάρουμε, μπορεί να βοηθήσει σε πολλά πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως τα μάτια κουράζονται όταν υπάρχουν πολλές και έντονες διαφημίσεις που παρακαλάνε για τη προσοχή και τα λεφτά μας. Ο δεύτερος πιο σημαντικός λόγος είναι η ταχύτητα φόρτωσης σελίδων. Χωρίς διαφημίσεις θα είχαμε πολύ πιο γρήγορες σελίδες, παρόλο που φορτώνουν ασύγχρονα με το περιεχόμενο του site.

[alert-note]

Το adblock για Chrome είναι το πιο δημοφιλές extension μέχρι στιγμής με πάνω από 10 εκατομμύρια download. Μπλοκάρει με μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τα έσοδα της Google.

[/alert-note]

Η δική μου πρόταση είναι η εξής: μην εγκαταστήσετε κανένα πρόσθετο για να μπλοκάρετε τις διαφημίσεις. Αν βλέπετε σελίδες με πολλές διαφημίσεις που εμποδίζουν ή ενοχλούν την ανάγνωση του κειμένου, μην ξαναμπείτε. Βρείτε τις σωστές σελίδες, μην διαβάζετε ή βλέπετε περιεχόμενο από όπου να’ναι. Ένα site με ένα μόνο διαφημιστικό banner όπως το TechValue, σέβεται τον αναγνώστη. Θα μπορούσαμε και εμείς να γεμίσουμε το site με banner, αλλά δεν το κάνουμε.

μπλοκαρισμα διαφημισεων

Ποιες διαφημίσεις θα μπλοκάρει τελικά το AdBlock της Google;

Για την ακρίβεια, σχεδόν τίποτα όπως δείχνουν τα πράγματα. Όπως η ίδια η Google είπε, θα μπλοκάρει μόνο τις ενοχλητικές διαφημίσεις, όπως τις popup που εμφανίζονται από το πουθενά, τις οποίες παρέχει και η Google στους διαφημιζόμενους… Δηλαδή παραδέχεται ότι παρέχει ενοχλητικές διαφημίσεις, αλλά θα τις κόψει. Βέβαια, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις του adblock της Google να εμφανίζουν όλες τις διαφημίσεις.

Με λίγα λόγια, sites τα οποία έχουν γεμίσει το περιεχόμενό τους με ενοχλητικά banners, δεν θα επηρεαστούν. Τα banners θα παραμείνουν εκεί σαν να μην άλλαξε τίποτα. Τη νέα αυτή δυνατότητα σύμφωνα με τη Google θα τη δούμε αρχές του 2018.

 

Asus ZenFone 8 Android