Καλύτερος ο ασύρματος φορτιστής της Motorola από της Xiaomi;

Η Motorola σε ένα σύντομο, αλλά αποκαλυπτικό βίντεο παρουσίασε τον δικό της ασύρματο φορτιστή λίγο μετά την Xiaomi. Να θυμίσω πως η τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, απλά δεν έχει αξιοποιηθεί και εξελιχθεί ακόμα για να μπορεί να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών.

Η κύρια διαφορά των 2 ασύρματων φορτιστών βρίσκεται στο μέγεθος, αλλά και στις δυνατότητες. Αυτός της Motorola όπως φαίνεται στο βίντεο είναι πολύ πολύ πιο μικρός και φορητός, αλλά με πιο πολλούς περιορισμούς μάλλον.

Κινητά με ασύρματη φόρτιση.

Όπως είναι λογικό η εμβέλεια του ασύρματου φορτιστή της Motorola είναι πολύ μικρή και φτάνει έως τα 100 εκατοστά. Ένα άλλος περιορισμός είναι τα εμπόδια, ακόμα ένα χέρι μπορεί να εμποδίσει την φόρτιση. Άλλος ένας περιορισμός ενδέχεται να είναι η θέση του κινητού, αφού φαίνεται οι συσκευές να κάθονται όρθιες αφού ως γνωστών ο αισθητήρας ασύρματης φόρτισης βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Είναι πολύ πιθανό αν τα κινητά τοποθετηθούν με την πλάτη στο τραπέζι να διακοπεί η ασύρματη φόρτιση, πράγμα απογοητευτικό. Παρόλα αυτά δεν περιμέναμε να δούμε ένα τόσο μεγάλο βήμα σε σχέση με το πιο ολοκληρωμένο project της Xiaomi που όμως έχει μέγεθος αφυγραντήρα.