Το Motorola One Vision έρχεται Ελλάδα στα 299€

Η Lenovo αποφάσισε να πάρει και πάλι στα σοβαρά την Ελληνική αγορά smartphone φέρνοντας και πάλι τα κινητά της Motorola επίσημα στη χώρα μας. Μετά την κυκλοφορία της οικογένειας συσκευών Moto G7, επόμενη συσκευή στο portfolio της Motorola για την Ελλάδα είναι το Motorola One Vision.

Motorola One Vision

Τεχνικά χαρακτηριστικά Motorola One Vision

Το Motorola One Vision είναι ένα από τα ελάχιστα μη Samsung κινητά το οποίο θα εξοπλίζεται με Exynos επεξεργαστή. Μέχρι σήμερα μόνο κάποια Meizu είχαμε δει να φορούν με Samsung chipset. Στο One Vision συγκεκριμένα θα υπάρχει ο οκταπύρηνος Exynos 9609 που είναι κατασκευασμένος στα 10nm και διαθέτει 4 πυρήνες χρονισμένους στα 2,2GHz. Ακόμα υπάρχουν 4GB RAM και μπόλικος αποθηκευτικός χώρος 128GB. Η οθόνη του Motorola One Vision είναι διαγωνίου 6,3”, ανάλυσης FHD+ και έχει λόγο πλευρών 21:9. Δεν λείπει και εδώ η εγκοπή, που στην περίπτωση του One Vision έχει τη μορφή ενός αρκετά μεγάλου punch hole πάνω αριστερά για την τοποθέτηση της selfie κάμερας.

Motorola One Vision bronze

Η Lenovo στηρίζει πολλά στην κάμερα του Motorola One Vision η οποία όπως και σε πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα διαθέτει ανάλυση 48MP. Όμως ακριβώς όπως γίνεται και με τα υπόλοιπα smartphone με 48MP αισθητήρα, τα πίξελ είναι “binned” 4 προς 1. Αυτό σημαίνει πως η τελική ανάλυση είναι 12MP αλλά αυτό βοηθά το κινητό να τραβάει πολύ καλύτερες φωτογραφίες ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αυτό βοηθούν επίσης και το OIS αλλά και το διάφραγμα το οποίο είναι f/1.7. Εκτός από τον βασικό αισθητήρα υπάρχει ακόμα μία κάμερα 5MP η οποία χρησιμοποιείται για μέτρηση βάθους.

Motorola One Vision blue

Στο punch hole έχει τοποθετηθεί μία κάμερα 25MP που μπορεί και αυτή να συνδυάσει 4 πίξελ σε 1. Σε αντίθεση με την πίσω κάμερα όμως, εδώ η Lenovo δίνει την επιλογή στους χρήστες να φωτογραφήσουν και με τα 25MP ανάλυση αν το επιθυμούν. Τα χαρακτηριστικά ολοκληρώνουν μία μέτριας χωρητικότητας μπαταρία των 3.500mAh η οποία φορτίζει γρήγορα με τον φορτιστή των 15W που υπάρχει στη συσκευασία.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του το Motorola One Vision είναι μέλος του προγράμματος Android One. Αυτό σημαίνει εγγυημένες αναβαθμίσεις για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η Lenovo έχει προσθέσει μόνο τα αγαπημένα Moto Actions που δίνουν μερικές πολύ έξυπνες συντομεύσεις στο χρήστη.

Motorola One Vision

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η συσκευή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα τον Μάιο στο Λονδίνο αλλά άργησε να κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Η εμπορική του διάθεση, όπως μας ενημέρωσε η Lenovo, θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου. Οι επιλογές σας όμως θα είναι περιορισμένες στα καταστήματα της αλυσίδας Cosmote/Γερμανός η οποία θα έχει σε αποκλειστικότητα το Motorola One Vision. Η τιμή του όπως διάβασες και στον τίτλο θα είναι 299€, η οποία είναι αρκετά καλή για τα δεδομένα των ελληνικών καταστημάτων λιανικής αλλά και για τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Αν τελικά καταλήξεις στο One Vision θα έχεις να επιλέξεις μεταξύ δύο πολύ ωραίων αποχρώσεων, μπλε και καφέ.

Sony