Motorola Moto G4 by Lenovo, specs Review και τιμή

Για όσους από εσάς έχετε συνδυάσει στο μυαλό σας την mid-range σειρά Moto G με οθόνη το πολύ 5″, τότε καλύτερα να κοιτάξετε το νέο Moto G4 Play, που είναι το μοναδικό από τα 3 που παρέμεινε στις 5″, αλλά χωρίς αισθητές αλλαγές σε σύγκριση με το Moto G 3rd gen. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το Motorola Moto G4 το οποίο έχει μεγαλώσει αισθητά.

motorola-lenovo-moto-g4


Moto G4 ήρθε Ελλάδα με αρχική τιμή 269€

27 Ιουλίου 2016

Ήταν θέμα ημερών για να κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά το Moto G4 και όπως είχαμε δει από την κυκλοφορία του στην Ινδία η τιμή δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Δυστυχώς, οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν και η πρώτη αρχική τιμή του Moto G4 για τη χώρα μας είναι στα 269€.

Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα που το έχει σε διαθεσιμότητα είναι το e-shop.gr που, φυσικά, εκμεταλλεύεται την αποκλειστικότητα και κάπως έτσι μεταφράζεται η υψηλή τιμή. Δε συνιστώ το Moto G4 σε κανέναν σε αυτή την τιμή, δε αξίζει πάνω από 199€. Όσοι το σκέφτεστε, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή.

Moto G4 Ελλάδα

e-shop.gr


Motorola Moto G4 προσγειώνεται Ινδία στα 185$

24 Ιουνίου 2016

Μπορεί τα 185$ να μας ακούγονται καλά, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ό,τι κινητό κυκλοφορεί εκεί, συνήθως έχει 100€ πιο χαμηλή τιμή από ό τι στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια, αν το Moto G4 κυκλοφόρησε στην Ινδία περίπου 180€, τότε εδώ η αρχική του τιμή θα ξεκινήσει το λιγότερο από τα 249€ και δεν θα είναι μια τόσο καλή επιλογή στα λεφτά αυτά.

Ας ελπίσουμε να πέσω έξω, γιατί δεν θα ήθελα με τίποτα η υπέροχη σειρά Moto G να μην είναι φέτος στη λίστα με τα καλύτερα οικονομικά smartphones. Αν είστε fan της σειράς G, μη παραλείψετε να δείτε το review του Moto G3!

από


Motorola Moto G4 Review τεχνικών χαρακτηριστικών

26 Μαΐου 2016

Το γνωρίζω, αρκετοί από εσάς φέτος είστε απογοητευμένοι από τη νέα σειρά Moto G4. Κάποιοι γιατί φέτος υπάρχει το λογότυπο της Lenovo στο κουτί του smartphone και άλλοι γιατί μεγάλωσε ανεξέλεγκτα η οθόνη, από τις 5″ στις 5.5″. Παρόλα αυτά, φαίνεται να είναι καλή επιλογή, όχι όμως όσο και τα προηγούμενα Moto G. Η Lenovo είναι ξεκάθαρο πως επηρέασε την Motorola μόνο αρνητικά. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Motorola έχει εξαγοραστεί από την Lenovo πλέον, δυστυχώς.

[alert-warning]

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το Motorola Moto G4 Plus, εμφανισιακά είναι ίδιο με το απλό Moto G4 με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στον fingerprint αισθητήρα που το απλό μοντέλο δεν έχει. Ακόμα το Plus έχει επιλογή για μεγαλύτερη RAM (2/3/4GB) αλλά και καλύτερη κάμερα. Η τιμή του Plus ενδέχεται να είναι απλησίαστη και μη ανταγωνιστική.

[/alert-warning]

Οθόνη & Σχεδίαση

Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή φέτος εντοπίζεται στην οθόνη, έχει διάμετρο 5.5″ με ανάλυση Full HD που πρώτη φορά βλέπουμε στην οικονομική σειρά Moto G. Η σχεδίαση δεν έχει αλλάξει πολύ φέτος, απλώς μεγάλωσαν οι διαστάσεις αρκετά λόγω της οθόνης. Ίσως η πιο μεγάλη αλλαγή εντοπίζεται στο κάτω μέρος, όπου πλέον δεν υπάρχει τίποτα.

Αυτονομία Moto G4

Ούτε η αυτονομία μας έχει εντυπωσιάσει φέτος. Για μια οθόνη 5.5″ FHD, η μπαταρία 3000mAh που φοράει είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να είχαν βάλει. Σίγουρα όμως, το stock UI του G4 θα βοηθήσει την κατάσταση στο θέμα της αυτονομίας, αλλά και στη συνολική εμπειρία χρήστη.

Motorola Moto G4

Απόδοση & αποθηκευτικός χώρος

Από τον SD410 η μετάβαση στο SnapDragon 617 είναι μεγάλο άλμα, αφού οι 4 πυρήνες πλέον έγιναν 8. Φοράει 8 Cortex-A53 χρονισμένους στο 1.2GHz και 1.5GHz που φέτος θα ανεβάσουν τις απαιτήσεις. Η μνήμη RAM φυσικά αυξήθηκε και αυτή φέτος και, πλέον, και τα 3 νέα Moto G4 ξεκινάνε από τα 2GB. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από τα 16GB και μπορεί να φτάσει έως τα 32GB με δυνατότητα επέκτασης MicroSD.

Κάμερες

Στις κάμερες του απλού Motorola Moto G4 δεν υπάρχει κάποια διακριτή αλλαγή από το περσινό μοντέλο. Η κύρια κάμερα παραμένει 13MP με διάφραγμα F/2.0 και η μπροστινή selfie 5MP. Παρόλο που δεν είχαμε ιδιαίτερα παράπονα από την κάμερα του Moto G 3rd πέρυσι, φέτος θα πρέπει να υπάρχει μικρή βελτίωση και να φοράει ελαφρώς πιο εξελιγμένο αισθητήρα.

[alert-success]

Φέτος δεν έχουμε εντυπωσιαστεί από τη νέα σειρά Moto G4 της Lenovo σε συνεργασία με το προσωπικό της Motorola. Το μόνο που θα σώσει την κατάσταση είναι η τιμή που θα κυκλοφορήσει, αυτό θα διαμορφώσει σχεδόν τα πάντα. Αναμονή μέχρι το smartphone review του TechValue!

[/alert-success]

Moto G4

Motorola smartphones

από

Asus ZenFone 8 Android