Motorola Moto G και Moto X ανακοινώθηκαν επίσημα

Ένα μεγάλο μέρος της νέας γκάμας των συσκευών της για φέτος ανακοίνωσε σήμερα η Motorola. Κεντρικά πρόσωπα είναι τα δύο νέα της smartphone, Moto X και Moto G. Και οι δύο συσκευές ανανεώθηκαν κυρίως στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και παραμένουν πολύ καλές προτάσεις στις κατηγορίες τους. Η σχεδιαστική φιλοσοφία παραμένει η ίδια οπότε μπορεί και να δυσκολευτείτε αρχικά να δείτε τις διαφορές, για αυτό πάμε να δούμε αναλυτικότερα τις δύο νέες συσκευές.

Motorola Moto X

Και ξεκινάμε από το ακριβότερο των δύο, το οποίο είναι φυσικά το Moto X. Το οποίο είχαμε μάθει πως πιθανώς θα λέγεται Moto X+1, κάτι που τελικά δεν έγινε και η συσκευή θα αναφέρεται απλώς ως Moto X (2nd Gen). Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι σχεδόν όλα καινούργια. Ο επεξεργαστής είναι ο τετραπύρηνος Snapdragon 801 που συναντάμε σε πολλές φετινές ναυαρχίδες, και συνδυάζεται με 2GB RAM και την Adreno 330 GPU. Η οθόνη υπέστη και αυτή βελτιώσεις και είναι πλέον διαγωνίου 5,2” και ανάλυσης 1080p.

Η νέα κάμερα της συσκευής είναι ανάλυσης 13MP με διπλό led flash το οποίο έχει τοποθετηθεί με έναν περίτεχνο τρόπο γύρω από την κάμερα της συσκευής στο πίσω μέρος. Ενώ και στον τομέα του ήχου είχαμε μία σημαντική βελτίωση καθώς τα δύο ηχεία της συσκευής βρίσκονται στο μπροστά μέρος, πάνω και κάτω της οθόνης, και προσφέρουν καλύτερη απόδοση. Ανανεωμένο είναι και το σύστημα customisation της Motorola, το γνωστό MotoMaker, μέσω του οποίου θα μπορούν οι χρήστες να φτιάξουν το Moto X τους όπως αυτοί το φαντάζονται, έχοντας μεταξύ άλλων επιλογές όπως δέρμα ή αληθινό ξύλο για το πίσω καπάκι.

Οι χαρακτηριστικές software βελτιώσεις όπως τα touchless controls συνεχίζουν να υπάρχουν μαζί με νέες προσθήκες, όπως για παράδειγμα αισθητήρες υπερύθρων που αν περάσετε το χέρι σας πάνω από την συσκευή ενεργοποιούν την οθόνη για να δείτε τα πιο πρόσφατα notifications. Και αφού η οθόνη παραμένει τεχνολογίας AMOLED δεν καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας. Η μπαταρία βέβαια θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερη από τα 2300mAh που ανακοίνωσε η Motorola αλλά θα περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως τα πάει το νέο Moto X σε αυτόν τον τομέα έτσι ώστε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Και περνάμε τώρα στο best seller της περσινής γκάμας της Motorola που απέκτησε και αυτό διάδοχο, μιλάμε φυσικά για το Moto G. Το οποίο έχει υποστεί ίσως τις λιγότερες αλλαγές σε σχέση με το περσινό μοντέλο. Φορά τον ίδιο τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 στα 1,2GHz, έχει την ίδια ποσότητα RAM, 1GB, και το ίδιο μέγεθος μπαταρίας, 2070mAh, με τον αποθηκευτικό χώρο να ξεκινά όπως και πέρσι από τα 8GB.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η οθόνη, καθώς αυξήθηκε το μέγεθος της και είναι πλέον 5”, αλλά έχει την ίδια ανάλυση, 720p. Τα ηχεία όπως και στο νέο Moto X είναι πλέον στερεοφωνικά και βρίσκονται ακριβώς μπροστά στον χρήστη. Ενώ μία ακόμα ευπρόσδεκτη αλλαγή είναι η βελτίωση στην κάμερα της συσκευής που έγινε πλέον 8MP.

Motorola Moto G

Αυτό που δεν άλλαξε στο Moto G, και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως είναι η τιμή, που παρέμεινε στα $179, άρα και στην Ευρώπη το αναμένουμε στην τιμή που είχε έρθει και το περσινό Moto G. Τέλος, να αναφέρουμε πως και τα δύο νέα smartphones θα φορούν το σχεδόν stock interface της Motorola που βασίζεται φυσικά στο Android KitKat 4.4.4 και αναμένετε να λάβουν ενημέρωση σε Android L.

πηγή

Sony