Mosaic, ένα ευαίσθητο θέμα αγγίζει η Krillbite Studios

Η Krillbite Studios είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης, νορβηγικής καταγωγής και είναι γνωστή για τα παιχνίδια της The Plan και Among the Sleep, παιχνίδια που έλαβαν πολύ καλές κριτικές. Μετά το κάλο και αρκετά πρωτότυπο Among the Sleep, η Krillbite επιστρέφει με το νέο της εγχείρημα σε ένα εντελώς διαφορετικό κονσεπτ που βασίζεται σ’ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι άνθρωποι της σημερινής εποχής.

Mosaic


Mosaic

Στο νέο τίτλο της η εταιρεία ακουμπάει κάποια θέματα με τα οποία σήμερα σχετίζονται πολλοί άνθρωποι και είναι η σύγχρονη ενηλικίωση που συνδυάζεται με τη ρουτίνα της καθημερινότητας και της απομόνωσης. Όπως δήλωσε ο artist της Krillbite, Bjornar Froyse:

Είναι σαν να νιώθεις πως είσαι ένα μικρό κομμάτι ενός μεγάλου μηχανισμού για τον οποίο δεν αισθάνεσαι τίποτα. Στο τέλος αντιλαμβάνεσαι πως δεν ταιριάζεις σ’αυτο πλέον και έπειτα παράξενα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν.

Αν δεν βρείτε πολλά στο ίντερνετ για το εν λόγω παιχνίδι είναι γιατί όπως ανέφερε ο Froyse:

Η έλλειψη δημοσιευμένου υλικού σχετικά με το προτζεκτ οφείλεται στο γεγονός πως το επιτελείο δεν θέλει να δημοσιοποιήσει πολλά για το παιχνίδι γι αυτό και στο teaser trailer δεν δίνονται πολλές πληροφορίες πέρα από κάποια υπονοούμενα σχετικά με την αστική απομόνωση’.

Η Krillbite επιβεβαίωσε πως το Mosaic θα έχει στοιχειά από τη κατηγορία των alternative reality games (ARG) και σε σχετική δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας αναφέρει πως το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης οπότε δεν θα πούμε πολλά, απλώς ότι συνδέεται με θέματα όπως αστική απομόνωση και καπιταλισμός. Η ιστορία έχει να κάνει μ’ενα άτομο το οποίο βρίσκεται κολλημένο σε μια βαρετή καθημερινότητα και ξέρουμε πως πολλοί άνθρωποι μπορούν σχετιστούν με αυτό, γιαυτό και θέλουμε να προσθέσουμε και ARG στοιχειά”.

Το Mosaic θα κυκλοφορήσει το 2017 για PC, Mac και Linux.

Πηγή