MIUI Pure Mode: Αυξημένη ασφάλεια από την Xiaomi κατά την εγκατάσταση εφαρμογών

Ακόμη μία νέα λειτουργία σκέφτεται να εντάξει στο MIUI η Xiaomi. Το όνομα αυτής Pure Mode που στόχο έχει την μεγαλύτερη ασφάλεια των χρηστών, αλλά και να γεμίσει με ακόμα περισσότερο “bloatware” τα κινητά της.

MIUI Pure Mode

Το MIUI Pure Mode έχει γίνει ήδη διαθέσιμο σε συσκευές που ανήκουν στο πρόγραμμα MIUI pioneers. Πρόκειται για έναν κλειστό κύκλο beta testers που για την ώρα περιορίζεται στην Κίνα. Το Pure Mode θα λειτουργεί ως ένα ακόμη δίχτυ ασφαλείας για να αποτρέψει την εγκατάσταση ανεπιθύμητων εφαρμογών. Μέσω αυτού θα απενεργοποιείται η δυνατότητα για εγκατάσταση εφαρμογών μέσω .apk αρχείων, ενώ θα σταματήσουν να εγκαθιστώνται εφαρμογές «κρυφά» στο background.

Πριν ανησυχήσετε, η Xiaomi δηλώνει πως θα πρόκειται για μία απλή ρύθμιση η οποία θα γίνεται να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί πολύ απλά μέσα από το αντίστοιχο μενού. Η παραπάνω εξέλιξη προέκυψε μετά από έρευνα της Xiaomi, σύμφωνα με την οποία το 40% των εφαρμογών που εγκαθιστώνται στις συσκευές της δεν έχει περάσει τον έλεγχο ασφαλείας της εταιρίας. Μάλιστα το 10% των εφαρμογών που περνούν έλεγχο έχουν αναγνωριστεί ως κακόβουλες ή επικίνδυνες.

Το MIUI Pure Mode για την ώρα παραμένει στην φάση του beta testing. Αν όλα πάνε καλά ίσως η Xiaomi το εισάγει στην επόμενη έκδοση του λογισμικού της, στο MIUI 13, μιας και το MIUI 12.5 Enhanced μόλις κυκλοφόρησε.

I can only show you the door...