Αυτή είναι η ρύθμιση στο MIUI της Xiaomi που κάνει πολλά κινητά να κολλάνε

Αν το Xiaomi κινητό σου ενώ λειτουργούσε μια χαρά και χωρίς κολλήματα ξαφνικά άρχισε να κολλάει σε κάποιες εφαρμογές, ίσως να έχουμε την απάντηση. Η Xiaomi στις ρυθμίσεις του MIUI προσφέρει μία σημαντική ρύθμιση που έχει να κάνει με την οθόνη, που όμως δεν προειδοποιεί τους χρήστες ότι ενδέχεται να κάνει την συσκευή τους πιο αργή.

Η ρύθμιση δεν είναι άλλη από το “Anti-Flicker Mode” που βρίσκεται στις επιλογές της οθόνης στο μενού των ρυθμίσεων. Η προκαθορισμένη επιλογή της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι απενεργοποιημένη, αλλά είναι πολύ πιθανό αρκετοί χρήστες να την έχουνε ενεργοποιημένη, αφού δεν υπάρχει κάποια σχετική προειδοποίηση.

xiaomi κολλάει το MIUI

Το Anti-Flicker mode ουσιαστικά βοηθάει τον ρυθμό ανανέωσής της οθόνη όταν αυτή έχει χαμηλό φωτισμό ώστε να είναι πιο ξεκούραστη στα μάτια. Προσωπικά δεν μπορώ να πω πως είδα κάποια διαφορά ενεργοποιώντας το, αλλά μπορεί να έχει βοηθήσει άλλους χρήστες.

Δοκιμάστε εδώ την ολοκαίνουργια μηχανή Σύγκρισης Κινητών του TechValue δωρεάν!

Όπως και να έχει ενεργοποιώντας το Anti-Flick η συσκευή αυτομάτως γίνεται ελαφρώς πιο αργή ενώ κάποιες εφαρμογές όπως ο Chrome και όχι μόνο παρουσιάζουν μεγάλα lag και drop frames. Αν έχετε ενεργοποιημένο το Anti-Flicker απενεργοποιήστε το και είναι πολύ πιθανό να δείτε διαφορά στην απόδοση του smartphone.

Επισημαίνω πως δεν έχουν όλα τα κινητά της Xiaomi αυτή την επιλογή.

Αυτό ήταν ακόμα ένα αποκλειστικό άρθρο του TechValue.gr

Asus ZenFone 8 Android