Xiaomi: Με το MIUI 14 μπορεί να βάλουμε μυαλό, για τα μάτια του κόσμου

Το MIUI 14 είναι σχεδόν έτοιμο και μάλλον θα ανακοινωθεί με τη σειρά Xiaomi 13 σύντομα. Έχοντας πλέον χάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς προσπαθεί να βελτιωθεί στα αδύνατα σημεία που αυτή πιστεύει ότι έχει και φυσικά έχουν και το μικρότερο κόστος για την εταιρεία.

Αναμφίβολα το MIUI χρειάζεται πολύ δουλειά και πιο πολλές ενημερώσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που πρέπει να γίνουν για να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο. Για αρχή η Xiaomi έχει σχεδόν καταστρέψει όλη τη μεσαία κατηγορία της. Πετάει κυριολεκτικά στην αγορά δεκάδες συσκευές και είναι φυσικό επόμενο να μην μπορεί να της υποστηρίξει όπως πρέπει, όπως για παράδειγμα κάνει η Samsung και η OnePlus με επιτυχία.

Πλέον, αν δεν επιλέξεις με προσοχή ένα Xiaomi κινητό, είναι πολύ πιθανό να έρθεις αντιμέτωπος με bugs που μπορεί και να μην επιλυθούν ποτέ. Το κακό δεν τελειώνει εδώ, αφού η πλειονότητα της μεσαίας κατηγορίας της Xiaomi λαμβάνει μόλις μία μεγάλη αναβάθμιση σε επόμενη έκδοση Android και είναι ένας από τους λόγους που πλέον δεν θα βρείτε ούτε ένα Xiaomi smartphone της σειράς Redmi στη λίστα με τα καλύτερα κινητά.

MIUI 14

Τι γίνεται με το MUI 14

Η Xiaomi ακολουθεί κλασικές marketing μεθόδους και εντελώς τυχαία… διέρρευσε όλες τις βελτιώσεις που θα έχει το MIUI 14. Οι πιο βασικές από αυτές που ζήτησε η Xiaomi από τα μέσα παγκοσμίως να εστιάσουν, για να γίνει έμμεση διαφήμιση ήταν πως το MUI 14 θα είναι πιο ελαφρύ και γρήγορο.

Πιο συγκεκριμένα το changelog αναφέρει πως θα έχει βελτιωμένη αρχιτεκτονική συστήματος και οι προ εγκατεστημένες εφαρμογές λέει θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, που θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση. Το κερασάκι στην ψεύτικη τούρτα της Xiaomi έρχεται να για να βάλει η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που στο MIUI 14 θα έχουν βελτιωθεί.


Σε μάθαμε Xiaomi…

Αυτό είναι το “μαγικό” κόλπο της Xiaomi για το 2023. Με το βελτιωμένο MIUI 14 θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο της, την στιγμή που οι power users στους οποίους η Xiaomi οφείλει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της, νιώθουν προδομένοι. Η Xiaomi πλέον έχει καταντήσει μία εταιρεία που όχι μόνο ζητάει πολλά χρήματα για τα κινητά της, αλλά και δεν τα υποστηρίζει όπως θα έπρεπε για το κόστος τους. Τέλος, είναι εμφανές πως εστιάζει πιο πολύ σε offline πωλήσεις και έχει σχεδόν εγκαταλείψει ολοκληρωτικά το αρχικό της κοινό που την έκανε αυτή που είναι σήμερα.

Asus ZenFone 8 Android