Middle-earth: Shadow of War, τράβηξε τα βλέμματα στην Ε3

Για το έργο και τη κληρονομιά του J. R. R. Tolkien έχουν γραφτεί πολλά. Ο διάσημος συγγραφέας έγινε οδηγός, επηρεάζοντας χιλιάδες άλλους συγγραφείς του φανταστικού μέχρι και σήμερα. Μερικοί από αυτούς τονίζουν πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα βιβλία του πατέρα της φανταστικής λογοτεχνίας. Άλλες μορφές τέχνης, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητες. Ο κόσμος του Tolkien, εκτός από το cinema, μεταφέρθηκε και στον χώρο των games. Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι το πολύ καλό Middle-Earth: Shadow of Mordor. Η Monolith Productions παρουσίασε έναν εξαιρετικό τίτλο στους fans της θεματολογίας του LOTR. Πλέον το δεύτερο μέρος είναι γεγονός και ονομάζεται Middle-Earth: Shadow of War.

Middle-earth: Shadow Of War


Middle-earth: Shadow of War, τράβηξε τα βλέμματα στην Ε3

19 Ιουνίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Το Middle-earth: Shadow of War μπορεί να καθυστερήσει λίγο να κυκλοφορήσει, ωστόσο δεν θα μπορούσε να λείπει από την E3 κερδίζοντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Ο νέος τίτλος παρουσιάστηκε μέσα από τη νέα κονσόλα της Microsoft, το Xbox One X και δείχνει πραγματικά μαγικός. Σίγουρα δεν περιμέναμε να το δούμε στη νέα κονσόλα. Με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα μέσα από τα trailers, μας έχει κάνει να το περιμένουμε με μεγάλη αγωνία.

Όσοι βρέθηκαν στην E3 είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στο δεύτερο αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Talion ενός Ranger. Ο πρώτος τίτλος ξεχώρισε σε πολλούς τομείς, όπως για τον ανοιχτό του κόσμο και το πολυδιαφημιζόμενο σύστημα Nemesis.

https://www.youtube.com/watch?v=4a0ld3fKKNs

Κάθε εχθρός που θα συναντήσετε στο Middle-earth: Shadow of War έχει την δική του προσωπικότητα. Στην Monolith δεν θα αλλοιώσουν την εμπειρία όπως έχουμε δει να γίνεται και σε άλλους τίτλους, αλλά έχει σκοπό να τον κάνει ακόμα πιο όμορφο, φυσικά με την επιτυχημένη συνταγή του πρώτου παιχνιδιού.

Το Middle-earth: Shadow of War φέρνει περισσότερα Orcs, περισσότερα πλάσματα περισσότερες ικανότητες για τον Talion, κάτι που ακούγεται αρκετά θετικό. Όπως θα δείτε και στο trailer, τα Orcs πέρα από εχθροί μπορούν να γίνουν και σύμμαχοι μας και να μας βγάλουν από μια δύσκολη κατάσταση. Ο νέος τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC.

Middle-earth: Shadow of War

Πηγή


Middle-earth: Shadow of War, η μάχη στην Μέση-γη παίρνει μικρή αναβολή

4 Ιουνίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Αν και ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, η περιπλάνηση στον φανταστικό κόσμο του Tolkien και της Μέση-γης έρχεται με μια μικρή καθυστέρηση. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την Monolith Productions, το Middle-earth: Shadow of War θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Σκοπός του studio είναι να προσφέρει ένα ακόμα καλύτερο τίτλο. Όπως είχε δηλώσει η Monolith, ο νέος τίτλος θα προσφέρει ακόμα υψηλότερη ποιότητα και εμπειρία στους παίχτες.

Middle-earth: Shadow of War

“Ήταν μια δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε, έχοντας αντίπαλο τον χρόνο και την ημερομηνία που ήταν να κυκλοφορήσει.” Η Monolith υποσχέθηκε πάντως ότι θα κάνει ότι καλύτερο για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Με την E3 να πλησιάζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ακόμα περισσότερα γύρω από το Middle-earth: Shadow of War.

Όπως παραδείγματος χάρη το σύστημα Nemesis που είδαμε στον πρώτο τίτλο και κατά πόσο θα επηρεάζει τους εχθρούς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το Middle-earth: Shadow of War θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου για PS4, Xbox Οne και PC. Θα υπάρχει υποστήριξη τόσο στο PS4 Pro αλλά ίσως το δούμε και στην νέα κονσόλα της Microsoft, το Project Scorpio.

Middle-earth: Shadow of War

Πηγή


Middle-earth: Shadow of War, νέο trailer με παρουσίαση του κόσμου

18 Μαΐου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό για το Middle-earth: Shadow of War δόθηκε στην δημοσιότητα, παρουσιάζοντας ένα μέρος από το περιβάλλον του παιχνιδιού. Αναμφίβολα η δημιουργοί του παιχνιδιού θέλουν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο την μεγαλοπρέπεια του κόσμου της Μέσης Γης που εμπνεύστηκε ο J. R. R. Tolkien. Στο νέο trailer που δόθηκε μέσω του επίσημου καναλιού στο YouTube, με τίτλο “Dominate the Open World”, πέρα από τα μαύρα καμένα βουνά της Mordor, οι παίχτες θα γνωρίσουν και άλλες περιοχές.

Θα εξερευνήσετε περιοχές όπως τις Cirith Ungol και Gorgoron, ενώ θα ταξιδέψετε και στο νησί Nurn μεταξύ άλλων. Πέρα από το περιβάλλον του παιχνιδιού υπάρχει και ένα μέρος από το gameplay. Ο τίτλος τοποθετείται ανάμεσα στα γεγονότα του The Hobbit και του LOTR και η Monolith, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του παιχνιδιού, τόνισε ότι θα προσφέρει μια πιο πλούσια επέκταση του κόσμου.

Ένα ακόμα μέρος που θα εξελιχθεί και ξεχώρισε στον πρώτο τίτλο είναι το σύστημα Nemesis. Το Middle-earth: Shadow of War θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC στις 22 Αυγούστου, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και στο Project Scorpio της Microsoft αλλά και στο PS4 Pro.

Middle-earth: Shadow of War

Middle-earth: Shadow of War

Πηγή


Middle-earth: Shadow of War, μια πρώτη ματιά στον εξοπλισμό 

27 Απριλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, το Middle-earth: Shadow of War φαίνεται ότι έχει εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο. Πέρα από τη νέα ιστορία έρχονται νέα χαρακτηριστικά και διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους θα μπορέσετε να επεκτείνετε τις δεξιότητες σας.

Στο νέο trailer που δόθηκε στην δημοσιότητα γίνεται παρουσίαση των όπλων που θα βρείτε, όταν κερδίσετε ένα boss στο παιχνίδι. Ενώ βλέπουμε και το πώς θα μπορείτε να διαχειριστείτε τα δύο σπαθιά που θα έχετε στην διάθεση σάς και τη πανοπλία. Επίσης παρουσιάζονται τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε αντικειμένου, όπως φυσικά και του δαχτυλιδιού.

Middle-earth: Shadow of War

Κάθε αντικείμενο φαίνεται να είναι μοναδικό και να προσαρμόζεται στο ανάλογο επίπεδο. Ενώ μερικά αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μια φορά. Για τα δαχτυλίδια υπάρχουν αρκετές επιλογές, δηλαδή μπορείτε να χαράξετε ρούνους πάνω στο δαχτυλίδι. Το Middle-earth: Shadow of War φέρνει την δυνατότητα στους παίχτες να παίξουν με το στιλ που θέλουν. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 22 Αυγούστου για PS4, Xbox One και PC.

Middle-earth: Shadow of War

Πηγή


Middle-earth: Shadow of War, η θρυλική Minas Ithil ζωντανεύει μέσα από το νέο τίτλο

11 Απριλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Την Μinas Ithil την γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία του LOTR και φυσικά μέσα από τι ταινίες. Στο νέο trailer περνούμε μια πρώτη γεύση από το περιβάλλον της πόλης όπου αναδεικνύεται η χαοτική κατάσταση που επικρατεί μετά την κατάληψη από τα Orcks. Οι συντελεστές του παιχνιδιού πέρα από το gameplay, ήθελαν να μας παρουσιάσουν και ένα μέρος από τις τοποθεσίες.

Middle-earth: Shadow of War

Το πρώτο παιχνίδι ήταν ένας εξαιρετικός τίτλος. Μοναδικό παράπονο ίσως ήταν η έλλειψη τοποθεσιών. Το studio προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα μέσα από το Middle-earth: Shadow of War καθώς αυτή τη φορά, σύμμαχος είναι και το περιβάλλον του παιχνιδιού. Το πολυδιαφημισμένο σύστημα Nemesis που είδαμε να ξεχωρίζει και στον πρώτο τίτλο δίνει και εδώ το παρών. Μέσα από το νέο trailer βλέπουμε τους μηχανισμούς, τους εχθρούς και σημαντικές στιγμές της ιστορίας.

Middle-earth: Shadow of War

Στον νέο αυτό τίτλο θα έχετε στο πλευρό σας και συμμάχους που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί σας. Περισσότερα γύρω από το Middle-earth: Shadow of War μπορείτε να δείτε στο trailer που ακολουθεί. Ο τίτλος θα γίνει διαθέσιμος στις 25 Αυγούστου για PS4, Xbox One και PC.

Πηγή


Middle-earth: Shadow of War, στη δημοσιότητα τα πρώτα gameplay πλάνα!

08 Μαρτίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Αν περιμένατε πως και πως να πάρετε μια γεύση από το gameplay του Middle-earth: Shadow of War, σας έχουμε ευχάριστα νέα. Η Monolith και Warner Bros. μας έκαναν τη χάρη και μας παρουσιάζουν το πρώτο επίσημο gameplay του τίτλου. Το trailer σίγουρα δεν ήταν αρκετό για το κόσμο που το έχει αγαπήσει. Οπότε το video διάρκειας 16′ είναι ένα κάλο δωράκι.

Middle-earth: Shadow of War

Στο video παρουσιάζεται μια από τις αποστολές του παιχνιδιού. Σκοπός σε αυτή την αποστολή, είναι η κατάκτηση του φρουρίου του Seregost. Η Monolith είχε αναφερθεί στο σύστημα Nemesis και πως αυτό έχει επεκταθεί στον νέο τίτλο. Στο gameplay θα παρακολουθήσετε ποιες είναι αυτές οι νέες προσθήκες, αλλά και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Στο gameplay θα παρακολουθήσετε μια από αυτές τις νέες προσθήκες στο σύστημα Nemesis, το Nemesis Fortresses. Δηλαδή, για την κατάκτηση των φρουρίων, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικές μεθόδους και στρατηγικές.

Middle-earth: Shadow of War

Middle-earth: Shadow of War

Στο νέο τίτλο, ο Talion στρατολογεί Orcs για να σχηματίσει τον δικό του στρατό. Μαζί με τα Orcs, θα προσπαθήσει να καταστρέψει τα φρούρια σε όλη την Mordor. Οι μάχες στο Middle-earth: Shadow of War θα είναι ακόμα μεγαλύτερες και τα Orcs αποκτούν περισσότερη δύναμη ως αρχηγοί. Ο Michael de Plater, της Monolith, αναφέρει πως πηγή έμπνευσης για τις μάχες αποτέλεσε η τρίτη ταινία της σειράς LOTR.

Γενικά το video είναι κατατοπιστικό και με την μέθοδο της αφήγησης, εξηγεί τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Το Middle-earth: Shadow of War αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Αυγούστου για PS4, Xbox One, PS4 Pro, Windows 10, Project Scorpio.

Middle-earth: Shadow of War

Middle-earth: Shadow of War

Πηγή


Middle-earth: Shadow of War, οι απαιτήσεις που χρειάζονται για PC

05 Μαρτίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Ήταν μια είδηση που ίσως λίγοι την περίμεναν. Η ανακοίνωση για το Middle-earth: Shadow of War ήρθε μέσα από ένα μικρό, αλλά εντυπωσιακό trailer, παρουσιάζοντας ένα μέρος από το τι θα δούμε. Κάθε νέα ανακοίνωση ενός τίτλου φέρνει και απορίες. Όπως ποτέ θα κυκλοφορήσει, σε ποιες πλατφόρμες και τι απαιτήσεις θα ζητά. Ένα ερώτημα που καίει ως επί το πλείστον τους PC gamers, έτσι ώστε να μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα.

Το Middle-earth: Shadow of War είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Οι πληροφορίες για της απαιτήσεις γύρω από τον νέο τίτλο δεν άργησαν να γίνουν γνωστές, μέσω της ανάρτησης που έγινε στην πλατφόρμα του Steam.

Minimum:

– OS: Windows 7 SP1 with Platform Update for Windows 7
– Processor: Intel i5-2550K, 3.4 GHz
– Memory: 8 GB RAM
– Graphics: GeForce GTX 670 | Radeon HD 7950
– DirectX: Version 11
– Network: Broadband Internet connection
– Storage: 60 GB available space

Recommended:

– OS: Windows 10 version 14393.102 or higher required
– Processor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz
– Memory: 16 GB RAM
– Graphics: GeForce GTX 970 or GeForce GTX 1060 | Radeon R9 290X or Radeon RX 480
– DirectX: Version 11
– Storage: 60 GB available space

Middle-earth: Shadow of War

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το σύστημα Nemesis που ξεχώρισε στον πρώτο τίτλο, θα είναι ακόμα ποιο έντονο, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Το Middle-earth: Shadow of War βάζει τους παίχτες μέσα στην καρδιά του εχθρού. Σκοπός μας είναι να σφυρηλατήσουμε και να φτιάξουμε τον δικό μας στρατό, για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την Mordor. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 25 Αυγούστου για PS4, Xbox One και PC.

Πηγή


Middle-earth: Shadow Of War, ανακοινώθηκε και επίσημα

27 Φεβρουαρίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Το βραβευμένο Middle-Earth: Shadow of Mordor κυκλοφόρησε το 2014. Προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους fans που περίμεναν αρκετά χρόνια έναν καλό τίτλο βασισμένο το έργο του Tolkien. Ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν ήταν το σύστημα Nemesis. Ουσιαστικά μπορούσαμε να πάρουμε τον έλεγχο των Orc και να μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες για τους εχθρούς μας. Κάθε Orc είχε την δική του ιστορία και όνομα.

Middle-earth: Shadow Of War

Middle-earth: Shadow Of War

Το Middle-earth: Shadow of Mordor πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα, δημιουργώντας προσδοκίες για ένα sequel. Και εκεί που δεν το περίμενε κανείς μέσα από την σελίδα Target έκανε την εμφάνιση του το Shadow of War. Η διαρροή ήταν ξεκάθαρη διότι λίγες ώρες μετά, ανακοινώθηκε και επίσημα ο τίτλος. Το πρώτο trailer είναι πράγματι εντυπωσιακό. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στις 8 Μαρτίου όπου θα δούμε και gameplay.

Το σύστημα Nemesis θα δώσει το παρόν και στο δεύτερο μέρος. Όπως δηλώνει η ομάδα, έχουν επεκτείνει τα πάντα στο παιχνίδι. Από την ιστορία, το gameplay, τα RPG συστήματα και το gameplay. Θα υπάρχουν ιστορίες με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις του άρχοντα Sauron. Θα είναι μια νέα επικών διαστάσεων ιστορία, που είναι έτοιμη να εξελιχθεί στον κόσμο της Μέσης Γης.

Middle-earth: Shadow Of War

Στο Middle-earth: Shadow of War, θα χειριζόμαστε ένα νέο Ring of Power. Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε τους θανάσιμους εχθρούς όπως τον γνωστό Sauron και το Nazgul του. Όπως προανέφερα, το σύστημα Nemesis θα είναι εδώ και θα είναι μεγαλύτερο. Θα εφαρμόζεται σε όλο το κόσμο του παιχνιδιού. Οι αποφάσεις σας οι πράξεις σας διαμορφώνουν τα περιβάλλοντα και τους χαρακτήρες.

Ενώ λεπτομέρειες δίνονται και για μια από τις εκδόσεις του παιχνιδιού. Η περιγραφή της Gold Edition φέρεται πως θα προσφέρει επιπλέον 4 παίχτες και bonus περιεχόμενο. Tο Middle-Earth: Shadow of War αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Αυγούστου για PS4, Xbox One, Windows 10 και Steam.

Πηγή