Η Microsoft αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη DDoS επίθεση στην ιστορία

Όπως αποκάλυψε πριν λίγες ώρες η Microsoft έγινε ο στόχος μίας τεράστιας DDoS επίθεσης τον προηγούμενο Αύγουστο. Η επίθεση είχε ως στόχο ένα server του Azure στην Ευρώπη και η υψηλότερη τιμή του bandwidth έφτασε στιγμιαία τα 2.4Tbps. Η προηγούμενη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη επίθεση είχε στόχο το Amazon, με τη μεγαλύτερη τιμή του bandwidth να αγγίζει τότε τα 2.3Tbps.

Η Microsoft μοιράστηκε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση που αντιμετώπισε. Σύμφωνα με αυτές, η επίθεση κράτησε περισσότερα από 10 λεπτά, με το bandwidth να αγγίζει τα 2.4Tbps, έπειτα τα 0.55Tbps και τέλος τα 1.7Tbps. Όπως δήλωσε ο Amir Dahan, υψηλόβαθμο μέλος της ομάδας Δικτύων του Microsoft Azure, η συντονισμένη επίθεση προήλθε από περισσότερες από 70.000 πηγές, σε χώρες της Ασίας, όπως η Μαλαισία, η Ταϊβάν, η Κίνα, η Ιαπωνία και άλλες. Η Microsoft δεν αποκάλυψε σε ποια εταιρία ή υπηρεσία άνηκε ο Azure Server που δέχθηκε την επίθεση.

Φυσικά, οι επιθέσεις τέτοιου είδους δεν είναι κάτι νέο για εταιρίες τέτοιου μεγέθους. Ο τρόπος που λειτουργούν οι Distributed Denial-of-Service (DDoS) επιθέσεις είναι απλός, και στόχο έχει να αναγκάσουν κάποιες ιστοσελίδες ή υπηρεσίες να «πέσουν». Αυτό γίνεται μέσω botnet δικτύων, τα οποία όλα μαζί στέλνουν request στον server που φιλοξενεί την υπηρεσία ή την ιστοσελίδα. Εκείνος αδυνατεί να ανταπεξέλθει και καταρρέει. Δίκτυα όπως το Azure της Microsoft είναι αρκετά ασφαλής και αντιμετωπίζουν ακόμη και τεράστιες επιθέσεις όπως η παραπάνω, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές φορές οι επιθέσεις DDoS έχουν ως στόχο να «καλύψουν» μία δεύτερη πιο επικίνδυνη επίθεση που μπορεί να διεξάγεται ταυτόχρονα.

I can only show you the door...