O MicroSoft Edge διαθέσιμος για Android και iOS [Beta]

Μπορεί να έχεις σχηματίσει αρνητική γνώμη για τον internet explorer, αλλά ο Microsoft Edge είναι ένας τελείως διαφορετικός φυλλομετρητής. Τον έχω δοκιμάσει και είναι όντως γρήγορος. Αλλά καλώς ή κακός αρκετοί από εμάς έχουμε “δεθεί” με το Chrome. Πλέον με ένα απλό login σε Google Account, αυτόματα όλοι οι κωδικοί μας και τα Bookmark είναι εκεί.

Η Microsoft φαίνεται να έχει αποδεχτεί την ήττα της από Android και iOS, και σιγά σιγά εγκαταλείπει τα Windows Mobile προσπαθώντας να κερδίσει κοινό με διαφορετική προσέγγιση. Ο Microsoft Edge, δηλαδή ο γνωστός browser που έχουν και τα Windows OS, θα έρθει σύντομα για Android και iOS.

microsoft edge android ios

Υπάρχει ήδη beta έκδοση του Edge browser για όσους θέλουν να τον δοκιμάσουν. Ας δούμε όμως μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες που θα προσφέρει ο νέος Mobile browser.

  • θα μπορεί να στείλει καρτέλες από τον κινητό στον υπολογιστή.
  • Θα συγχρονίζει bookmarks και το ιστορικό σε όλες τις πλατφόρμες που είναι συνδεδεμένος ο χρήστης (PC, Android & iOS).
  • Έχει reading view που μπορεί να εμφανίζει μόνο το σημαντικό περιεχόμενο (κείμενο & εικόνες) κρύβοντας διαφημίσεις, μενού και άλλα.
  • Η υποστήριξη για plugins αυξάνεται συνεχώς.

Αν θες να δοκιμάσεις τον Edge τώρα θα πρέπει να πάρεις μέρος στο insider πρόγραμμα της Microsoft. Αλλιώς θα πρέπει περιμένεις μέχρι να δημοσιευτεί στο Play Store και App Store η τελική σταθερή έκδοση.

από

Asus ZenFone 8 Android