Η Microsoft κάνει το Call of Duty δικό της με την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του gaming

Σε μία πρωτόγνωρη και ανυποψίαστη κίνηση προέβη χθες το μεσημέρι η Microsoft ανακοινώνοντας την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Η συγκεκριμένη εξαγορά κόστις 68.7 δις δολάρια, και είναι η μακράν η μεγαλύτερη στον τομέα του gaming. Μετά την ολοκλήρωσή της η Microsoft θα γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στον χώρο των video games, πίσω μόνο από την κινεζική Tencent και τη Sony, του PlayStation.

Microsoft Acquires Activision Blizzard

Κάτω από την ομπρέλα της Activision βρίσκεται μία τεράστια λίστα από gaming studio και πετυχημένα IP. Ανάμεσά τους το Warcraft, το Diablo, το Call of Duty, το Overwatch, το Star Craft, το Crash Bandicoot και πολλά ακόμη. Το porftolio του Xbox μεγαλώνει σημαντικά και η συνδρομητική υπηρεσία Game Pass ισχυροποιείται σημαντικά. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η εξαγορά περιλαμβάνει και τη King, γνωστή για το Candy Crash, μία τεράστια μηχανή χρημάτων για το mobile gaming.

Όπως ήταν λογικό μία κίνηση όπως η παραπάνω τράνταξε τα θεμέλια του gaming κόσμου, ο οποίος γνωρίζει τεράστια άνθηση. Αρκετοί κάνουν λόγω για μονοπωλιακές τακτικές -κάτι που θα εξετάσουν οι αρχές πριν δώσουν το πράσινο φως- ενώ άλλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με αυτήν την κίνηση της Microsoft. Το μόνο σίγουρο είναι πως εισερχόμαστε σε μία νέα εποχή, με την Microsoft να έχει συγκεντρώσει πλέον -επικίνδυνα- μεγάλη δύναμη στα χέρια της, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί «κακό» μελλοντικά.

I can only show you the door...