Mi Surface Display: Gaming monitor 34 ιντσών ανακοίνωσε η Xiaomi

Η Xiaomi μπορεί να είναι γνωστή για τα smartphone της, αλλά, όπως μάλλον ήδη ξέρεις, δραστηριοποιείται σε ένα σωρό άλλους τομείς, τεχνολογικούς και μη. Πρόσφατα για παράδειγμα ανακοίνωσε το πρώτο της ψυγείο! Το νεότερο προϊόν της όμως είναι και πάλι τεχνολογικό, καθώς, η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα την Mi Surface Display, μία gaming οθόνη υψηλών επιδόσεων.

Το νέο gaming monitor θα είναι διαγωνίου 34 ιντσών όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, αλλά, αυτό δεν είναι το μόνο του ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Η οθόνη αυτή είναι ultra wide με αναλογία πλευρών 21:9 και κυρτό σχεδιασμό. Η ανάλυσή της είναι 3440×1440 (WQHD) και χρησιμοποιείται LCD πάνελ είναι τεχνολογίας VA, κάτι που το κάνει ιδανικό για gaming αλλά και κατανάλωση multimedia περιεχομένου.

Mi Surface Display - 1

Χάρη στην τεχνολογία VA, το Mi Surface Display διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 144Hz, ενώ υποστηρίζεται και το FreeSync, η τεχνολογία variable refresh rate της AMD. Ο χρόνος απόκρισης των pixel είναι 4ms (grey to grey) και η οθόνη μπορεί να απεικονίσει 16,7 εκατομμύρια χρώματα καλύπτοντας το 121% της γκάμας χρωμάτων sRGB.

Η Xiaomi δεν ανακοίνωσε άλλες λεπτομέρειες για το νέο της monitor οπότε δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η μέγιστη φωτεινότητα, ή το πλήθος των θυρών διασύνδεσης. Μάθαμε όμως τις λεπτομέρειες για την τιμή και την διαθεσιμότητα.

Η Mi Surface Display ανέβηκε ήδη για προπαραγγελία στην κινέζικη αγορά με αρχική τιμή τα ¥1999. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 250€ η οποία είναι εξωφρενικά χαμηλή για μία οθόνη με τέτοια χαρακτηριστικά. Αυτή η τιμή βέβαια αφορά μόνο τις προπαραγγελίες. Aργότερα, όταν το monitor κυκλοφορήσει κανονικά θα κοστολογείται στα ¥2499 (~315€). Ακόμα και αυτή η τιμή είναι απίστευτα ανταγωνιστή και πολύ χαμηλότερη αντίστοιχων προτάσεων στην αγορά. Το λανσάρισμα της οθόνης θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου και αφορά την αγορά της Κίνας. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν το monitor θα έρθει Ευρώπη ή αν γενικά θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές, αλλά, σίγουρα το ελπίζουμε.

Mi Display 23 inch - 1

Μαζί με τη Mi Surface Display, η Xiaomi παρουσίασε και τη μικρότερη Mi Display. Η Mi Display διαθέτει κλασικό 16:9 σχεδιασμό και το μέγεθός της είναι 23,8 ίντσες. Η ανάλυση της οθόνης θα είναι Full HD και θα διαθέτει συνδεσιμότητα HDMI. Αυτό το monitor δεν φαίνεται να προορίζεται για το gaming κοινό καθώς θα κοστίζει μόλις ¥699 (~89€) και σε αυτά τα χρήματα δύσκολο να έχει χαρακτηριστικά όπως μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης ή ανανέωση μεγαλύτερη από 60Hz.

Sony