Επιτέλους, έρχεται Global έκδοση Xiaomi Mi Band 6 με NFC και ακόμα 1 χαρακτηριστικό

Τον Μάρτιο η Xiaomi παρουσίασε το Mi Band 6 χωρίς όμως NFC που σημαίνει χωρίς υποστήριξη για ασύρματες πληρωμές. Αυτό όμως φαίνεται πως μόλις πρόκειται να αλλάξει αφού ανακοινώθηκε Global έκδοση Mi Band με NFC.

NFC τι είναι

Αν έχετε παρατηρήσει στο TechValue με τα Mi Band της Xiaomi τα τελευταία χρόνια δεν ασχοληθήκαμε σχεδόν καθόλου και αυτό γιατί είχανε πάψει να είναι ανταγωνιστικά. Αυτό γιατί στην Ευρώπη δεν έφτανε ποτέ η NFC έκδοση. Ένα χαρακτηριστικό που από το 2020 και μετά ήταν απαράδεκτο ένα αξιόλογο Band να μην έχει.

Xiaomi Mi Band 6 NFC

Το Mi Band 6 NFC όπως ανακοινώθηκε κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την mastercard που θα είναι υπεύθυνη για την λειτουργία ασύρματων πληρωμών που θα διαθέτει. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που θα έχει το Mi Band 6 NFC και που δεν έχει η απλή έκδοση είναι το μικρόφωνο. Με αυτό θα είναι δυνατή η χρήση φωνητικών εντολών για συσκευές τύπου smart home της Alexa.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια με την απλή έκδοση εκτός φυσικά από την τιμή που στην Ευρώπη θα ξεκινάει από τ 55€, κάτι που ίσως στην Ελλάδα μεταφραστεί σε 59.90€..!