Γιατί το Meizu Zero είναι το μέλλον των smartphones;

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε κινητό τηλέφωνο με ασύρματη φόρτιση πάντα είχα στο μυαλό μου ότι επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για κινητά χωρίς καθόλου υποδοχές και κουμπιά. Αυτό όπως φαίνεται όμως έγινε πραγματικότητα με το Meizu Zero, ένα smartphone χωρίς καθόλου υποδοχές και κουμπιά!

meizu zero

Το πιο εντυπωσιακό στο Meizu Zero δεν είναι ότι απουσιάζουν τα κουμπιά και η θύρα φόρτισης, αφού ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει. Δεν έχει όμως ούτε εγκοπή για την έξοδο του ήχου, αλλά εννοείται μπορεί να εξάγει ήχο όπως είχαμε δει και στο Xiaomi Mi Mix, δηλαδή χρησιμοποιώντας την πιεζοηλεκτρική τεχνολογία.

meizu zero

Η ασύρματη φόρτιση στο πρώτο κινητό παγκοσμίως χωρίς κουμπιά και υποδοχές είναι γρήγορη και μπορεί να φτάσει έως και τα 18W. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει ούτε φυσική υποδοχή για κάρτα SIM και υποστηρίζει αποκλειστικά eSIM όπως κάποια iPhones.

https://www.youtube.com/watch?v=j-kM8FohVy0

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα κινητό που δεν του λείπει τίποτα και φοράει ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Έχει οθόνη AMOLED 5.99″, φοράει τον SnapDragon 845 και έχει δυνατές φωτογραφίες δυνατότητες.

Είναι σίγουρα νωρίς για να υποδεχτεί ο μέσος χρήστης ένα κινητό με τόσες πρωτοτυπίες και “ξένες” για αυτόν δυνατότητες. Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως μας αρέσει να βλέπουμε εταιρείες να τολμούν και να σπρώχνουν την εξελιξη όπως πρέπει και όχι με τον σταγονόμετρο. Για να δούμε το Meizu Zero στην αγορά θα χρειαστεί αρκετή υπομονή ακόμα!

Asus ZenFone 8 Android