Meizu M6s χαρακτηριστικά | Το πρώτο κινητό της Meizu με αναλογία οθόνης 18:9

Το πρώτο κινητό της Meizu με οθόνη 18:9 είναι γεγονός και μάλιστα φοράει αξιόλογο chipset της Samsung, τον Exynos 7872 με 6 πυρήνες. Στα χαρτιά, το Meizu M6s φαίνεται να είναι καλό value for money, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, την HD οθόνη. Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

meizu m6s χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Meizu M6s έχει διαγώνιο 5.7″, αλλά λόγο της οθόνης με αναλογία 18:9 το πλάτος του θυμίζει κινητό με 5.2″ και το κινητό είναι ψηλό σαν γκοφρέτα! Μπορεί οι οθόνες 18:9 πλέον να έχουν μπει για τα καλά στον χώρο των smartphones, κάτι όμως που δεν βλέπουμε συχνά είναι ο fingerprint αισθητήρας στα πλάγια. Στη περίπτωση του Meizu M6s έχει τοποθετηθεί κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης.

meizu m6s χαρακτηριστικά

Ο Exynos 7872 που φοράει, ευτυχώς είναι κατασκευασμένος στα 14nm (νανόμετρα) και σε συνδυασμό με 3000mAh μπαταρία, μια μέρα αυτονομίας την έχει στο τσεπάκι. Έχει 4 πυρήνες Cortex-A53 (1.6GHz) για τις πιο πολλές καθημερινές διεργασίες και 2 πιο δυνατούς Cortex-A73 (2.0 GHz). Η μνήμη RAM όπως την δήλωσε στα τεχνικά χαρακτηριστικά η Meizu για το Μ6s, είναι 3GB. Για τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης υπάρχουν 2 επιλογές, 32 και 64GB με μια μικρή διαφορά στην τιμή.

meizu m6s χαρακτηριστικά

Η μπροστινή κάμερα για selfies είναι 8MP και στην πλάτη η βασική μονή κάμερα 16MP με F/2.0. Παρόλο τον οικονομικό του χαρακτήρα, έχει type-c  και μπορεί να φορτίσει από 0% σε 52% σε μόλις μισή ώρα. Η θύρα type-c είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αν το συγκρίνουμε με τον ανταγωνιστή του Xiaomi Redmi 5.

Όπως είδαμε και στο Nubia M2 τα κουμπιά έντασης του Meizu M6s είναι αριστερά και το κουμπί ενεργοποίησης δεξιά και κάτω από αυτό ο fingerprint αισθητήρας. Για την αγορά της Κίνας έχει ήδη ξεκινήσει η κυκλοφορία του, με αρχική τιμή μόλις 126€ για την έκδοση με τα 32GB και 152€ για την έκδοση με τα 64GB. Όπως πάντα, σύντομα θα είναι διαθέσιμο στα γνωστά site αγορών από εξωτερικό για να το πάρεις σε πιο χαμηλή τιμή, από αυτή που θα έρθει στην Ελλάδα.

Θετικά

  • Δυνατός ανταγωνιστικής του Xiaomi Redmi 5.
  • Καλή αυτονομία.
  • Δυνατό chipset για την κατηγορία τιμής του.
  • Ανταγωνιστική τιμή (126€ για την αγορά της Κίνας).

Αρνητικά

  • Δεν παρέχει καμία προστασία, ούτε gorilla glass.
  • Έπρεπε να φοράει Android Oreo και όχι Nougat για την περίοδο που ανακοινώθηκε.
  • HD οθόνη.

από | πηγή

Asus ZenFone 8 Android