Meizu M6 Note Χαρακτηριστικά | Άξιος ανταγωνιστής του Xiaomi Note 4X;

Επιτέλους, μετά από αρκετούς μήνες ήρθε η ώρα να δούμε μια ανταγωνιστική εναλλακτική πρόταση του Xiaomi Redmi Note 4X, το Meizu M6 Note. Τα 2 αυτά κινητά έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, αλλά το Meizu αφού ανακοινώθηκε μετά το Xiaomi είναι λογικό να βρήκε σημεία να πατήσει και να γίνει καλύτερο.

meizu m6 note

Meizu M6 Note Χαρακτηριστικά

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.5″, είναι τεχνολογίας IPS, με ανάλυση FullHD και 4ο1ppi. Φοράει τον SnapDragon 625, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως έχει καλή αυτονομία και αρκετά ικανοποιητική απόδοση, ακόμα και για gaming. Το Meizu M6 Note, όπως και το Note 4X, θα έρθει με 3GB RAM, 16GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης και τιμή μόλις 164$, δηλαδή λίγο πιο φθηνό από ό,τι ήταν το 4X όταν αρχικά κυκλοφόρησε.

Τα λίγο πιο ακριβά Meizu M6 Note θα έχουν 3GB/32GB σε τιμή 194$ και 4GB/64GB για το πιο ακριβό στα 254$. Προσωπικά, θα επέλεγα το 3GB/16GB, μιας και μπορώ να διαχειριστώ τον εσωτερικό χώρος της συσκευής μου, αλλά η αλήθεια είναι πως καλό είναι να μην επιλέγετε κινητά με λιγότερο από 32GB χώρου αποθήκευσης.

meizu m6 note

Θα έρχεται out-of-the box με Android Nougat 7.1.2 και το Flyme OS στην έκδοση 6.0. Επίσης, σύμφωνα με το ιστορικό της Meizu, είναι σχεδόν σίγουρο πως το Meizu M6 Note θα πάρει Android 8.0 Oreo, κάτι που το Note 4X μάλλον δεν θα δει ποτέ επίσημα. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως το MIUI, όσο άσχημο και αν το θεωρώ, είναι ένα αξιόλογο UI που δέχεται αμέτρητες ενημερώσεις σχεδόν κάθε βδομάδα.

meizu m6 note

Meizu M6 Note | Κάμερα

Όπως φαίνεται στα χαρτιά, προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να διαφοροποιηθεί από το Note 4X με τις φωτογραφικές του ικανότητες. Στην πλάτη έχει 2 κάμερες, η βασική είναι 12MP και η δεύτερη βοηθητική 5.0MP για διάφορε εφέ, όπως bokeh. Η κύρια κάμερα στην πλάτη έχει διάφραγμα μόλις F/1.9 και αισθητήρα της Sony ΙΜΧ362 με μέγεθος εικονοστοιχείων 1.4μm.

Φαίνονται αρκετά δυνατές οι κάμερές του. Η selfie με F/2.0 έχει αισθητήρα 16MP και σίγουρα θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από το Note 4X. Τέλος, έχει 4 LED (dual tone), που στη φωτογραφική μηχανή μπορεί τελικά να μην φανούν και τόσο χρήσιμα, αλλά σαν φακός θα είναι σίγουρα πολύ δυνατός!

Έχει αρκετά μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 4000mAh, αλλά δεν είναι Li-Po όπως στο Note 4X για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά φαίνεται τυπική, δηλαδή λιθίου. Μικρό το κακό.

meizu m6 note

Asus ZenFone 8 Android