Meizu M3 Note specs review και διαθεσιμότητα στην Ελλάδα

Το Meizu M3 Note είναι επίσημα εδώ και είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Δηλαδή ο διάδοχος της δυνατής αλλά ταυτόχρονα οικονομικής σειράς Note με δυνατό δείκτη απόδοσης τιμής. Μάλιστα ο προκάτοχος του, το M2 Note έχει έρθει επίσημα στην Ελληνική αγορά και είναι καλή επιλογή ακόμα και τώρα. Σε αυτό το άρθρο όμως θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το νέο M3 Note.

Meizu smartphones

Meizu M3 Note διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά έναντι 188€

13 Ιουνίου 2016

Το Meizu M3 Note δεν άργησε να έρθει στην Ελλάδα και μάλιστα είναι από τις ελάχιστες οικονομικές επιλογές που ανακοινώθηκαν το 2016. Έχει αρκετά ενδιαφέρον τεχνικά χαρακτηριστικά και σίγουρα σας το προτείνω ανεπιφύλακτα αν νομίζεται πως θα τα καταφέρετε με μια οθόνη 5.5″.

Ήρθε στην Ελληνική αγορά και από σας προτείνω να το αγοράσετε από εκεί για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και όχι από κάποιο μικρό eshop, μιλώντας για την Ελληνική αγορά. Αυτή τη στιγμή είναι σε προσφορά και από 199 κοστίζει 188€, καθόλου άσχημα για ένα Android smartphone όπως αυτό και μάλιστα που ανακοινώθηκε το το Απρίλιο του 2016.


Meizu M3 Note με σώμα από μείγμα αλουμινίου και μαγνησίου

24 Μαΐου 2016

Οθόνη & Σχεδίαση: Στην Οθόνη δεν υπάρχει κάποια μεγάλη αλλαγή, παραμένει 5.5″ με ανάλυση Full HD μόνο που αυτή τη φορά το γυαλί αφής είναι κυρτό 2.5D στις άκρες που τώρα τελευταία το βλέπουμε όλο και πιο συχνά σε smartphone και μας αρέσει. Προστασία Gorilla Glass δεν υπάρχει αλλά έχει Dinorex T2X-1 γυαλί που είναι και αυτό εξίσου αντοχής αλλά δε γνωρίζουμε κατά πόσο θ αντέξει φυσιολογικές πτώσεις. Σχεδιαστικά φέτος είναι λίγο πιο ποιοτικό, εκτός από 2.5D κυρτότητα το Meizu M3 Note έχει και μεταλλικό σασί σε συνδυασμό με μαγνήσιο, σε ενιαίο σώμα με μη αφαιρούμενη μπαταρία. Η πρόσοψη του θα είναι λευκή ή μαύρη και η πλάτη του θα βγαίνει σε σκούρο γκρι ή χρυσό.

Απόδοση & M3 Note

Στο εσωτερικό του δε συμβαίνει κάτι το συνταρακτικό, αλλά μια από τα ίδια. Φοράει MediaTek Helio P10 με 8 πυρήνες χρονισμένους στο 1.8GHz και τα γραφικά θα αναλάβει ο Mali-T860. Η RAM ξεκινάει από τα 2GB και μπορεί να φτάσει έως και τα 3GB για το πιο ακριβό μοντέλο. Γρήγορο δε θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω αλλά ούτε και αργό, σίγουρα είναι ένα κινητό όμως που θα ικανοποιήσει το μέσο χρήστη. Παρόλα αυτά, το πιο ακριβό μοντέλο με τα 3GB RAM είναι ελαφρώς πιο γρήγορο και έχει eMMC 5.2 chip.

meizu m3 note καμερα

Κάμερα

Στα της κάμερες η ανακοίνωση του Meizu M3 Note δε συγκίνησε κανέναν, έχει 13MP πίσω αισθητήρα και 5MP μπροστινό. Για την ακρίβεια δε αναφέρετε καν πιο μοντέλο φοράει και για την ώρα μόνο αρνητικό μπορεί να είναι αυτό. Μάλλον έχει δανειστεί τους περσινούς αισθητήρες του Note.

Αυτονομία, διαθεσιμότητα & τιμή Meizu M3 Note

Στα χαρτιά η μπαταρία φαίνεται τεράστια και έχει χωρητικότητα 4.100mAh, θα δέχεται 2 κάρτες (dual-sim) ή μια sim και μια MicroSD. Θα φοράει Android Lollipop 5.1 με το UI της Meizu και έχει mToych 2.1 fingerprint στο home button. Στη Κίνα το βασικό μοντέλο με τα 2GB RAM θα κοστίζει 125$ και το πιο ακριβό και γρήγορο με τα 3GB RAM 155$. Αν ψάξετε στους γνωστούς resellers η διεθνής έκδοση του είναι είδη διαθέσιμη. Μην ξεχνάς που μπορείς να εντοπίσεις τα καλύτερα κινητά.

Asus ZenFone 8 Android