Meizu M2 τεχνικά χαρακτηριστικά και ενημερώσεις

Διαβάζοντας και αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του Meizu M2 θα διαπιστώσουμε, πως είναι ότι καλύτερο μπορούμε να αγοράσουμε σε mid-range στα 100$ περίπου, ή και παραπάνω από την ανταγωνιστική αγορά της Κίνας. Παρόμοια χαρακτηριστικά έχουμε ξαναδεί, τίποτα καινούργιο εδώ, αλλά οι μαζεμένες διαστάσεις του και ο όμορφος σχεδιασμός για πολλούς, με μόλις 71,4% screen to body ratio το κάνει να ξεχωρίζει για την οικονομική κατηγορία τιμής του. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά παρακάτω, μιας και έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Meizu M2 χρώματα


Meizu M2 ενημερώνεται σε Flyme OS 5.1

30 Ιουνίου 2016

Καιρό είχε να μας απασχολήσει το Meizu M2 είναι αλήθεια και είναι για καλό λόγο. Μόλις εχτές, φιλικό μας Meizu M2 και συγκεκριμένα της Έφης, έλαβε OTA αναβάθμιση. Δυστυχώς όμως η έκδοση Android παραμένει ίδια και είναι η Lollipop 5.1. Αλλά πλέον από το Flyme OS 4 πήγε στο 5!

Οι αλλαγές είναι πολλές και μόνο καλό θα κάνει στο Meizu m2 η αναβάθμιση. Όμως μας δημιουργεί ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα. Αν πήρε τώρα flyme OS 5, η Marshmallow πόσο θα καθυστερήσει ακόμα; Όσοι δεν έχετε λάβει την ενημέρωση μπορείτε να ελέγξετε από τις ρυθμίσεις του Meizu M2.

meizu m2 flymos os 5 update


Meizu M2 Specs Review

29 Ιουλίου 2015

Θεωρητικά είναι η μικρή έκδοση του Meizu M2 Note smartphone και η οθόνη είναι 5″ με ανάλυση HD 1280 x 720, στην επίσημη σελίδα αναφέρεται πως φοράει Dragontrail Glass που είναι αρκετά ανθεκτικό, ίσως πιο ανθεκτικό από Gorilla Glass 4, οπότε αυτόματος είναι και αρκετά πιο ανθεκτικό από τους ανταγωνιστές τους που δεν έχουν ούτε καν Gorilla Glass παρόλο τον άκρως οικονομικό χαρακτήρα του. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η τιμή, του αφού θα κοστίζει μόλις 100$ σύμφωνα με τη Meizu!

Φοράει MediaTek MT6735 χρονισμένο στο 1.3GHz και υποστηρίζει διεθνή δίκτυα όποτε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, θα δουλεύει με όλα τα δίκτυα. Έχει 2GB RAM LPDDr3 μνήμη και 16GB αποθηκευτικό χώρο επεκτάσιμο έως τα 128GB με MicroSD αλλά αν θέλουμε δυο κάρτες SIM θα χάσουμε την microSD του smartphone. Η πίσω κύρια κάμερα είναι 13.0MP F/2.2 5 lens, με προστασία Gorilla Glass 3 με led flash και Burst mode, η selfie κάμερα του Meizu M2 είναι 5.0MP με F/2.0 παραδόξως και δυνατότητα FotoNation 2.0 για ακόμα καλύτερες selfie σε ένα τόσο οικονομικό σύνολο!

meizu m2 review

Η μπαταρία του Meizu M2 smartphone θα βγάλει άνετα μια μέρα με χωρητικότητα 2500mAh και ζυγίζει 131 γραμμάρια. Μετράει 140.1 x 68.9 x 8.7 χιλιοστά με 71.4% screen to body ratio που δεν έχουμε ξαναδεί σε mid-range. Ας πάρουμε για παράδειγμα το Motorola Moto G 3rd gen, τον βασιλιά της mid-range κατηγορίας με άθλιες διαστάσεις 142.1 x 72.4 x 11.6 χιλιοστά που μοιάζει σαν κορνίζα. Σε ότι έχει κάνει με την πλοήγησε υπάρχει και υποστήριξη GPS GLONASS για ακόμα πιο γρήγορο εντοπισμό δορυφόρων.

[alert-warning]

Όλα ωραία όλα χρυσά, δυνατό, οικονομικό, όμορφο, αλλά μη ξεχνάμε παιδιά, το Meizu M2 smartphone δεν έχει Android Stock Lollipopm αλλά Fyle OS 4.5 που δεν συμβαδίζει με τα Ευρωπαϊκά γούστα μας, σε ότι έχει κάνει με την εμφάνιση του. Είναι φτιαγμένο πάνω στις προτιμήσεις των Κινέζων και θα το χαρακτηρίσω με λέξη μπλιαχ! Τουλάχιστον ένα launcher μπορούμε να αλλάξουμε!

[/alert-warning]

Αρχείο διαρροών και φήμες από Meizu M2


Meizu M2, φήμες για οθόνη 4.6″ και MT6753

11 Ιουνίου 2015

Μετά το πετυχημένο M1 λογικό ήταν να δούμε και Meizu M2, βέβαια λίγο σύντομα αφού έχουν περάσει μόλις 6 μήνες μετά την ανακοίνωση του. Μια κοινοποίηση που πραγματοποίησε Κινέζικο τεχνολογικό site, αποκαλύπτει πρόσκληση της Meizu για το event όπου θα ανακοινωθεί το M2, πιθανολογείτε, χωρίς να γνωρίζουμε καν την ημέρα.

Στο μεταξύ, έχει διαρρεύσει και μια φωτογραφία του Meizu M2 που απεικονίζει το πίσω καπάκι, ή μάλλον πολλά από αυτά. Το καπάκι φαίνεται να είναι γυαλιστερό πλαστικό (glossy) όπως και το M1.

Οι διαρροές δε σταματούν εδώ αφού έχουμε και μερικά από τα βασικά φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά του Meizu M2. Όπως λένε οι πηγές θα έχει οθόνη 4.6″ με ανάλυση FHD, φοράει MediaTek MT6753 που υποστηρίζει όλα τα δίκτυα παγκοσμίως. 2GB μνήμη RAM και 32GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, αναμένουμε για νεότερα.

Ενδέχεται να ανακοινωθεί μαζί με το Meizu MX5 ή ακόμα και αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι του MX5 που προφανώς αν είναι αλήθεια θα θέλει να έχει ακόμα πιο οικονομικό χαρακτήρα.

Meizu M2 καπακι

πηγή

Asus ZenFone 8 Android