Κλαίνε οι Exynos: Μπορεί να φοράνε MediaTek τα S25 της Samsung

Η Samsung φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει chipset της MediaTek Dimensity για την επερχόμενη οικογένεια Galaxy S25. Αυτή είναι μία ακόμα επιπλέον φήμη της ήδη φημολογούμενης χρήσης του Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm και του Exynos 2500 της Samsung. Η σειρά Galaxy S25 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2025.

mediatek πρόβλημα

Ο λόγος πίσω από αυτή την πιθανή κίνηση είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Πρώτον, η Qualcomm φημολογείται ότι αυξάνει την τιμή των Snapdragon 8 Gen 4, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει το συνολικό κόστος. Επιπλέον, η Samsung αντιμετωπίζει χαμηλές αποδόσεις με τα chipset Exynos 2500, με μόνο το 40% των μονάδων να πληρούν τα πρότυπα ποιότητας. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να το βελτιώσει αυτό μέχρι τον Αύγουστο. Κάτι που δεν περιμένουμε να γίνει πράξη καθώς η Samsung με τους Exynos δίνει κούφιες υποσχέσεις εδώ και χρόνια.

Τέλος, τις φήμες με την MediaTek, η Samsung ενδεχομένως τις χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτική τακτική με την Qualcomm. Αυτή η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν είναι σαφές αν η Samsung έχει λάβει οριστική απόφαση. Αν αληθεύει, θα είναι η πρώτη φορά που η Samsung χρησιμοποιήσει chipset της MediaTek στις ναυαρχίδες της.