MediaTek MT2523: Νέο chip για wearable συσκευές

Το κομμάτι των επεξεργαστών σε wearable συσκευές μονοπωλείται σχεδόν από την Qualcomm και τον Snapdragon 400. Η MediaTek όμως δεν μένει άπραγη αφού θέλει και αυτή, όπως είναι λογικό, μερίδιο από αυτό το κομμάτι της αγοράς. Για να το πετύχει αυτό λοιπόν ανακοίνωσε ένα νέο chipset αποκλειστικά για wearable συσκευές, τον MediaTek MT2523, που έρχεται πλήρως εξοπλισμένος αλλά και με όχι αρκετή ισχύ.

MediaTek MT2523 – Χαρακτηριστικά

MediaTek MT2523 Chip

Ο MediaTek MT2523 σχεδιάστηκε με βασική φιλοσοφία την εξαιρετική αυτονομία, χωρίς όμως να λείπουν αρκετά από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Προσφέρει ένα πλήρες πακέτο που αποτελείται από GPS, dual-mode Bluetooth Low Energy και υποστήριξη για αρκετά μεγάλης ανάλυσης οθόνες. Ο επεξεργαστής του MediaTek MT2523 είναι ο ARM Cortex-M4 και η MediaTek εκτιμά πως το νέο της ολοκληρωμένο chip θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία μέχρι και μίας εβδομάδας στις συσκευές στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί.

Μέχρι σήμερα στις περισσότερες Android Wear προτάσεις της αγοράς οι επεξεργαστές ήταν σχεδίασης Cortex-A7, ο MT2523 με Cortex-M4 αναμένεται να είναι λιγότερο δυνατός σε σχέση με αυτές τις προτάσεις. Με το ενσωματωμένο GPS όμως και την πολύ καλή αυτονομία, ο MT2523 πολύ πιθανό να αποτελέσει ιδανική επιλογή για χρήση σε activity trackers, τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Αν χρησιμοποιηθεί και σε smartwatch τότε σίγουρα θα είναι σε οικονομικές προτάσεις και όχι στα ακριβότερα μοντέλα.

MediaTek MT2523 – Διαθεσιμότητα

Σε κάθε περίπτωση, η Ταϊβανέζικη εταιρία ανακοίνωσε πως ο MediaTek MT2523 θα είναι διαθέσιμος προς τους κατασκευαστές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, άρα περιμένουμε μέσα στο έτος οι συσκευές με τον νέο επεξεργαστή να κάνουν την εμφάνισή τους.

Είναι αλήθεια πάντως πως το κομμάτι των οικονομικών smartwatch δεν περιέχει και πολλές προτάσεις, εκτός ίσως του Zenwatch 2, οπότε ελπίζουμε ο νέος MediaTek MT2523 να βοηθήσει στο να δούμε περισσότερες οικονομικές προτάσεις με πλήρη χαρακτηριστικά και δυνατότητες σύντομα.

πηγή | από

Sony