Το νέο Dimensity 1000+ chipset της MediaTek υποστηρίζει 144hz

Η γνωστή κατασκευάστρια MediaTek αποκάλυψε μία νέα έκδοση του κορυφαίου της 5G chipset, με όνομα 1000+. Αυτό μοιράζεται τους ίδιους πυρήνες με το Dimensity 1000, ωστόσο φέρνει αρκετές νέες βελτιώσεις που κυρίως αφορούν τις gaming δυνατότητες συσκευών. Πριν περάσουμε σε αυτές θυμίζουμε πως το Dimensity 1000 είναι κατασκευασμένο στα 7nm, έχει τέσσερις A77 πυρήνες, τέσσερις Α55 ενώ για τα γραφικά του είναι υπεύθυνη η Mali G77 MP9. Ο memory controller του υποστηρίζει μνήμες LPDDR4X.

mediatek-dimensity-1000+

Το Dimensity 1000+ υποστηρίζει οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 144HZ σε ανάλυση που φτάνει έως και FullHD+, με λόγω πλευρών έως 21:9. Ταυτόχρονα το νέο chipset έχει την μηχανή MiraEngine, η οποία είναι ικανή να βελτιώσει απλό βίντεο SDR σε βίντεο με HDR10+. Η MediaTek ανέπτυξε και την τεχνολογία 5G UltraSave για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από το modem μέχρι και 32%. Αυτό γίνεται μέσω της χρήσης δύο ξεχωριστών mode (high και low bandwidth) και την εναλλαγή μεταξύ τους ανάλογα με το τι χρειάζεται η εφαρμογή. Επιπλέον ο Dimensity 1000+ υποστηρίζει την ταυτόχρονη χρήση δύο 5G καρτών SIM.

Εκτός από τα παραπάνω, νέα είναι και η HyperEngine 2.0. Η εν λόγω μηχανή είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό της συχνότητας της του επεξεργαστή, του chip των γραφικών και της RAM, ώστε να υπάρχει η καλύτερη απόδοση σε κάθε στιγμή. Παράλληλα η ίδια μηχανή ρυθμίζει και τις ασύρματες συνδέσεις, όπως Wi-Fi, Bluetooth και 5G. Οι ποιότητα των ασύρματων συνδέσεων είναι σε υψηλά επίπεδα, με την MediaTek να υπόσχεται χρήση διαφόρων συσκευών χωρίς παρεμβλολές.

Για την ώρα δεν έχει αποκαλυφθεί καμία συσκευή που φέρει το νέο αυτό chipset. Ωστόσο η iQOO ανακοίνωσε πως εργάζεται σε ένα smartphone που θα βασίζεται στο Dimensity 1000 και θα κάνει χρήση όλων των νέων του χαρακτηριστικών, διαθέτοντας 144hz οθόνη και υποστήριξη για δίκτυα 5G.

OnePlus Nord Android