Lost Sphear, ο νέος τίτλος που βαδίζει στα χνάρια του I Am Setuna

Η Square Enix δεν ξεχνά το παρελθόν της και τους τίτλους που κρατάνε τους παλιούς gameplay μηχανισμούς. Για αυτό δημιούργησε και το studio Tokyo RPG Factor, με σκοπό την ανάπτυξη RPG παιχνιδιών στα πρότυπα των πρώτων Final Fantasy. Και σε καμία περιπτώσει δεν το μετάνιωσε. Το I Am Setuna ήταν η πρώτη δημιουργία. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο τίτλος σταδιακά ήρθε σε όλες τις πλατφόρμες. Το Lost Sphear είναι η νέα τής δημιουργία και το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν θα το δούμε σύντομα.

Lost Sphear


 Lost Sphear

Το Lost Sphear ακολουθεί το ίδιο στυλ μάχης με το Ι Am Setuna. Ο νέος JRPG τίτλος είναι θα λέγαμε μια ίσως βελτιωμένη εκδοχή της πρώτης προσπάθειας της Tokyo RPG Factor. Προσθέτοντας φυσικά και κάποια νέα στοιχεία δίνοντας ένα αέρα διαφορετικότητας και εξέλιξης. Το σενάριο ξεκινά σε μια πόλη αρκετά απομακρυσμένη. Με το νεαρό αγόρι Kanata να ξύπνα από ένα τρομερό εφιάλτη, θα διαπιστώσει ότι η πόλη του έχει αρχίσει να εξαφανίζεται. Για να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή, μαζί με τούς συντρόφους του, θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα απρόσμενο όπλο, τη δύναμη της μνήμης.

Έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, η Tokyo RPG Factor μέσα από το Lost Sphear θέλει να πάει ένα βήμα πιο πάνω. Όπως έγινε γνωστό θα διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ATB (Active Time Battle), προσφέροντας περισσότερη και μεγαλύτερη ελευθερία κατά την διάρκεια της μάχης. Πέρα από την ιστορία, οι παίχτες θα γνωρίσουν νέες περιοχές που θα είναι διαθέσιμες προς εξερεύνηση. Όπως ανακοίνωσε η Square Enix, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για PS4, PC, και Nintendo Switch στις 23 Ιανουάριο του 2018.

Το παιχνίδι είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία τόσο στο PlayStation Store, όσο και στο Steam. Με όσους το παραγγείλουν για το PS4 να παίρνουν επιπλέον ένα Dynamic Theme για το PS4, και δύο μουσικά κομμάτια του παιχνιδιού. Το ίδιο ισχύει και για το Steam, ένα Theme για τον υπολογιστή του και δύο τραγούδια. Η διάθεση του τίτλου θα είναι μόνο ψηφιακή.

Lost Sphear

Πηγή