Η LG είναι έτοιμή να κλείσει το τμήμα των smartphone

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους φίλους της LG, αφού σύμφωνα με τον CEO της βρίσκεται μπροστά από μία μεγάλη απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο CEO, η εταιρία θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο τμήμα των smartphones.

LG Velvet

O Chief Executive της εταιρίας αναφέρει πως αυτή θα είναι μία ψυχρή απόφαση, ωστόσο κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του. Αυτή η απόφαση μπορεί να είναι από παύση κυκλοφοριών, μεγάλη συρρίκνωση, μέχρι και ολικό λουκέτο στο τμήμα. Η παραπάνω εξέλιξη είναι αντίθετη με αυτή που έβγαινε προς τα έξω, αφου στην πρόσφατη CES η LG παρουσίασε νέα rollable συσκευή.

Αγορές από Κίνα χωρίς τελωνείο;

Ωστόσο τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, με την εταιρία να καταλαμβάνει μόλις το 2% της αγοράς των smartphones το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις είχαν πτώση από τα 7.2 εκατομμύρια στα 6.5 εκατομμύρια. Φυσικά, κύρια αιτία του επερχόμενου λουκέτου είναι οι ζημιές αξίας 4.5 δις δολάρια, που εμφανίζει το Mobile τμήμα τα τελευταία 5 χρόνια.

OnePlus Nord Android