LG Q6 Review | Απλά το πιο εργονομικό smartphone που είχα

Η LG είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που προσπαθούν να καινοτομήσουν κάθε φορά που ανακοινώνουν τη νέα τους ναυαρχίδα. Πέρυσι, είδαμε το LG G5 με αποσπώμενη μπαταρία και διάφορα modules. Το LG Q6 είναι ένα από τα πιο όμορφα και εργονομικά smartphones που είχα ποτέ και αυτό γιατί έχει σώμα κινητού 5.0″ με μαζεμένα bezels, αλλά στην πραγματικότητα η οθόνη είναι 5.5″ FullHD! Πριν βγάλεις κάποιο βιαστικό συμπέρασμα, θυμήσου πως το Q6 είναι bezel-less και αυτήν τη στιγμή κοστίζει περίπου 230€ η dual-sim έκδοση με τα 3GB RAM και 32GB ROM. Ας δούμε στην πράξη τι ψάρια πιάνει!


LG Q6 Review | Κριτική

Σχεδιαστικά, εκτός από όμορφο είναι και ένα από τα πιο βολικά smartphones που είχα για χρήση με ένα χέρι και ιδανικό για την καθημερινότητα. Παρόλο που το έχω περίπου 3 μήνες ως βασική συσκευή, δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή την bezel-less σχεδίασή του και απολάμβανα κάθε φορά που το κοιτούσα.

Η unboxing εμπειρία ήταν αρκετά θετική και στο κουτί υπάρχουν ακουστικά με καλή ποιότητα ήχου, με κουμπί για απάντηση σε κλήσεις, φορτιστής 5v 1.2A, κλειδάκι για το συρταράκι της SIM και τέλος το καλώδιο microUSB. Και ναι, υπάρχουν ΑΚΟΜΑ κινητά με microUSB, δυστυχώς.

LG Q6 κριτικές review

Όπως προείπαμε, η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.5″ αναλογίας 18:9 και είναι σημαντικό πως υπάρχει προστασία Gorilla Glass 3. Είναι απλώς μια καλή IPS, με ζωηρά χρώματα και καλές γωνίες θέασης, κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει και δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Η φωτεινότητα σε χαμηλό φωτισμό και κάτω από ηλιοφάνεια είναι καλή για τα χρήματα που ζητάει, αλλά το βράδυ δεν πέφτει αρκετά ώστε να μην κουράζει τα μάτια. Σε γενικές γραμμές, δεν έχω κάποιο παράπονο από την οθόνη του LG Q6.

LG Q6 Χαρακτηριστικά

Το LG Q6 είναι πολύ στιβαρό. Τόσο πολύ που θυμίζει Nokia. Σε αυτό βοήθησε η πιστοποίηση MIL STD 810G στρατιωτικών προδιαγραφών, που του προσθέτει μια νότα αντοχής. Περιμετρικά είναι μεταλλικό, το πίσω μέρος πλαστικό και μπροστά δεν υπάρχει κυρτότητα στις άκρες.

LG Q6 κριτικές review

Φοράει τον SnapDragon 435 και η έκδοση που έχω είναι 3GB RAM. Δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή κόλλημα με το LG Q6 και πολλά από τα παιχνίδια στο Play Store μπορεί να τα σηκώσει. Για παράδειγμα, στο Line Age 2 Revolution που είναι αρκετά βαρύ παιχνίδι είδα drop frames, χωρίς όμως να επηρεάζουν ιδιαίτερα το gameplay.

Σαν κινητό μεσαίας κατηγορίας, φυσικά έχει και αρνητικά σημεία. Πρώτο και πιο σημαντικό είναι οι μέτριες κάμερες. Η αλήθεια είναι πως στα ίδια χρήματα μπορείς να βρεις καλύτερα χαρακτηριστικά και κάμερα, όμως την σχεδίαση του LG Q6 δεν θα την βρεις. Η κύρια κάμερα είναι 13MP και, όπως μπορείς να δεις στο video review που έχουμε ετοιμάσει, το αποτέλεσμα είναι αρκετά μέτριο. Δεν είναι ανάγκη να αναλύσω άλλο τις φωτογραφικές του δυνατότητες, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει για αυτές.

LG Q6 review κριτικές

Δεύτερο και πιο σημαντικό μειονέκτημα είναι ο μέτριος ήχος που βγάζει το ηχείο. Είναι δυνατός, αλλά καθόλου ποιοτικός και θα τον χαρακτηρίσω ακόμα και κουραστικό. Το UX της LG, πλέον μπορώ να πω πως δεν με ενοχλεί καθόλου και βρήκα μερικά themes του γούστου μου. Φοράει Android Nougat 7.1.1 και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πάρει Android Oreo, σύμφωνα με το ιστορικό της εταιρείας.

Το Q6 θα σου το προτείνω εάν θέλεις κάτι οικονομικό, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερο. Δυνατό του σημείο η μεγάλη οθόνη, την οποία εύκολα μπορείς να χειριστείς με ένα χέρι. Όσο για τη μπαταρία του, με ευκολία κατάφερε να με βγάλει μια γεμάτη μέρα. Αυτά από μένα και εμείς τα λέμε στο επόμενο review!

LG Q6 review κριτικές

Asus ZenFone 8 Android