Η LG αποχωρεί και επίσημα από την αγορά των smartphone

Το οριστικό λουκέτο στο τμήμα των smartphone της LG είναι πλέον επίσημο. Η εταιρία επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων μηνών ανακοινώνοντας πως η απόφαση για αποχώρηση από την αγορά των smartphone έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

lg wing

Από εδώ και πέρα η εταιρία θα επικεντρωθεί σε άλλους τομείς, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συσκευές για έξυπνα σπίτια, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη αλλά και πώληση εξοπλισμού σε επιχειρήσεις. Η εταιρία θα συνεχίσει την έρευνα στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών, όπως για παράδειγμα τα δίκτυα 6G. Το σύνολο των τεχνολογιών της εταιρίας που αφορούσε τα smartphone θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά προϊόντα της εταιρίας.

Όσον αφορά τις ίδιες τις συσκευές, αυτές θα συνεχίσουν να πωλούνται κανονικά στα καταστήματα. Αντίστοιχα η LG υπόσχεται υποστήριξη σε software και hardware ζητήματα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, το οποίο θα διαφέρει ανάλογα τη χώρα. Η αποχώρηση της εταιρίας από την αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την LG για τη προσφορά της στα smartphone, με ιστορικής σημασίας συσκευές όπως το LG G2 και όχι μόνο! Παράλληλα θα προτείναμε σε όλους να μην αγοράσουν συσκευή της εταιρίας το επόμενο διάστημα, λόγω της αβέβαιης υποστήριξης. Αν υπάρξει κάποια διευκρινιστική ανακοίνωση και κάποια ακραία πτώση τιμής, ίσως αξίζει μία τέτοια αγορά.